hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  CESᅡ 2023: Viziunea Samsung pentru mai mult calm intr-o lume conectata

CESᅡ 2023: Viziunea Samsung pentru mai mult calm intr-o lume conectata

calendar_month 05 Ian 2023, 11:52
Strategia Samsung pentru indeplinirea promisiunii de a le oferi consumatorilor lor experiente mai bune, dar si de a contribui la un viitor mai sustenabil
Samsung Electronics si-a impartasit in cadrul conferintei de presa organizate la International Consumer Electronics Show (CES® 2023) viziunea in ceea ce priveste planurile sale de a aduce mai mult calm intr-o lume hiperconectata. Acestea nu exclud insa tehnologia, compania luandu-si angajamentul de a imbunatati in continuare viata utilizatorilor si a le oferi experiente mai inteligente si mai intuitive in viitor prin intermediul tehnologiilor sale de ultima ora.
Cu ocazia conferintei, Samsung si partenerii sai cheie s-au reunit pentru a prezenta detalii despre modul in care intentioneaza sa construiasca o lume mai bine conectata, care sa contribuie in acelasi timp la un viitor sustenabil pentru fiecare dintre consumatori in parte.
Jong-Hee (JH) Han, Vicepresedinte, CEO si Sef al Diviziei DX (Device eXperience) la Samsung Electronics a deschis conferinta subliniind strategia companiei pentru a-si indeplini promisiunea facuta catre consumatori: aceea de a le oferi experiente mai bune, mai personale si mai intuitive ce iau in considerare toate aspectele esentiale din vietile lor (casa, masina, locul de munca etc.) si de a contribui in acelasi timp la crearea un stil de viata cat mai prietenos cu mediul inconjurator.
"Recunoastem ca viziunea noastra este una complexa. Este vorba despre rezolvarea provocarilor reale de azi si intelegerea nevoilor si aspiratiilor viitoare ale consumatorilor. Va fi nevoie de timp, inovare si cooperare cu parteneri din intreaga lume. Dar ne-am luat angajamentul sa implementam aceasta viziune si deja am inceput.", a declarat CEO-ul JH Han.
Samsung incorporeaza sustenabilitate la fiecare nivel
Pentru a raspunde provocarilor actuale ale planetei noastre, Samsung a evidentiat modul in care continua sa prioritizeze protectia mediului, combinand obiective de sustenabilitate, design de produs inovator si parteneriate strategice. Ca urmare, pana in 2050 toate diviziile Samsung isi vor sustine nevoile de energie electrica prin energie regenerabila si vor ajunge la emisii de carbon net zero. Pe termen mai apropiat, Divizia DX va trece la 100% energie regenerabila pana in 2027 si va atinge zero emisii nete de carbon pana in 2030.
Samsung a subliniat, totodata, importanta conceptului de Everyday Sustainability - sustenabilitatea de zi cu zi – pentru planurile de viitor ale companiei. Conceptul se va traduce printr-o serie de actiuni, de la crearea de produse mai durabile ce asigura eficienta energetica, pana la dezvoltarea de noi materiale inovatoare pentru un mediu mai sanatos.
"Prin integrarea sustenabilitatii in ceea ce inseamna experienta cu produsele noastre, noi si toti cei care le folosim putem contribui la o planeta mai sanatoasa. Ca urmare, unele dintre cele mai populare produse ale noastre sunt acum si unele dintre cele mai sustenabile.", a declarat Inhee Chung, vicepresedinte al Centrului de Sustenabilitate Corporativa de la Samsung.
Samsung a anuntat ca multe dintre televizoarele si smartphone-urile sale sunt deja fabricate folosind materiale reciclate, inclusiv plastic reciclat din plase de pescuit aruncate, in timp ce electrocasnicele, memoria si chipset-urile de retea radio 5G ale companiei permit oamenilor sa isi reduca din consumul de energie. In plus, serviciile conectate Samsung, cum ar fi SmartThings Energy si AI Energy Mode, ajuta consumatorii sa economiseasca energie, sa reduca din costuri, dar si din impactul negativ pe care il au asupra climei.
Samsung a impartit scena cu Patagonia, lider global in imbracaminte si echipamente sportive, pentru a discuta despre parteneriatul dintre cele doua branduri pentru combaterea problema microplasticelor - particulele mici adesea gasite in haine si eliberate in oceane, lacuri si rauri. Vincent Stanley, director de filosofie la Patagonia, a vorbit la conferinta de presa Samsung despre faptul ca cele doua companii au dezvoltat o noua tehnologie de spalare numita Less Microfiber Cycle1, incorporata in masinile de spalat Samsung, care poate reduce eliberarea de microplastic cu 54%2 in timpul unui ciclu de rufe. Samsung si Patagonia au dezvoltat recent si Less Microfiber Filter,3 un filtru care impiedica eliberarea de microplastice la sfarsitul unui ciclu de spalare.
In acelasi timp, James Kwon, Manager de produs, ENERGY STAR pentru Consumer Electronics in cadrul Agentia Americane pentru Protectia Mediului a anuntat ca SmartThings este primul sistem de gestionare inteligenta a consumului de energie in case pentru piata de masa care castiga prestigioasa certificare ENERGY STAR SHEMS.
Samsung continua sa colaboreze cu diverse parti interesate in eforturile sale de sustenabilitate. De exemplu, Samsung s-a alaturat Carbon Trust si altor lideri in tehnologie pentru a dezvolta primele specificatii din industrie care masoara, contabilizeaza si decarbonizeaza emisiile asociate cu dispozitivele conectate in timp ce sunt utilizate de clienti.
O casa si o viata bazate pe conectivitate si confort
In timpul conferintei de presa a companiei, Jaeyeon Jung, vicepresedinte executiv si sef al SmartThings, a subliniat modul in care diferite caracteristici precum SmartThings Home Monitor si SmartThings Pet Care aduc mai mult confort, dincolo de conectivitate in vietile oamenilor, inclusiv pentru posesorii de animale. Cu optiuni de monitorizare si vizualizare pe Samsung Smart TV, dar si de a primi alerte pentru situatii neobisnuite, aceste servicii sunt cateva dintre numeroasele moduri in care Samsung si platforma conectata SmartThings creeaza o casa si mai inteligenta.
O parte esentiala a acestei viziuni este cresterea interoperabilitatii, permitand consumatorilor sa conecteze si mai multe dispozitive, indiferent daca acestea sunt Samsung sau de la un brand partener. Astfel, Samsung si-a declarat angajamentul fata de standardul Matter smart home – protocol ce permite automatizarea caselor. De altfel, SmartThings a fost unul dintre primele branduri care au adoptat Matter, iar Samsung este membru fondator al Home Connectivity Alliance (HCA).
De asemenea, in cadrul conferintei de presa CES, Samsung a anuntat cea mai recenta inovatie pentru locuinte inteligente, Statia SmartThings – primul sau produs care are suport Matter incorporat inca de la inceput. Este un mod convenabil si nou de a da startul experientelor SmartThings acasa si de a facilita interactiunea cu dispozitivele conectate. SmartThings Station transforma incarcatorul wireless Samsung intr-un hub inteligent pentru casa, care poate schimba setarile din casa printr-o simpla apasare de buton4.
In ceea ce priveste experientele conectate, Samsung a dezvaluit si noi parteneriate, inclusiv extinderea colaborarii cu Philips Hue. Jasper Vervoort, vicepresedinte senior si manager general la Philips Hue a discutat despre o noua modalitate de sincronizare a continutului televizoarelor Samsung cu iluminarea Philips Hue prin aplicatia Philips Hue Sync TV, care poate fi descarcata din magazinul de aplicatii de pe televizoarele Samsung. Aceasta este prima solutie pentru sincronizarea iluminatului si a continutului de pe televizoarele Samsung fara hardware suplimentar.
Samsung a detaliat, de asemenea, modul in care inovatiile in materie de securitate si confidentialitate vor fi esentiale in construirea ecosistemelor dispozitivelor conectate. Compania duce experientele de securitate a dispozitivelor sale la nivelul urmator cu Samsung Knox Matrix, o solutie viitoare care va sincroniza in mod convenabil si in siguranta credentialele de autentificare pe toate dispozitivele, protejand in acelasi timp informatiile sensibile prin monitorizarea multistratificata activata folosind tehnologia blockchain.
Experienta conectata se extinde si la autoturisme. Marcus Futterlieb de la Harman a dezvaluit planurile Samsung si Harman - lider global in tehnologie auto - de a introduce un nou nivel de inteligenta, personalizare si comoditate in viata soferilor si a pasagerilor deopotriva. In centrul acestui efort se afla Harman Ready Care, care utilizeaza un algoritm de invatare automata care colecteaza si proceseaza date de la senzorii masinii. Astfel, el masoara gradul de somnolenta si de atentie a soferului, oferind interventii personalizate pentru a atenua riscurile si a contribui la bunastarea acestuia.
O viziune despre viitor
In incheierea conferintei, compania a prezentat inovatii si tehnologii de ultima generatie care utilizeaza cea mai recenta versiune de inteligenta artificiala (IA). Tehnologiile precum Spatial AI, care se regaseste in asipiratorul JetBot AI+ de exemplu, se numara printre inovatiile care pun bazele unor experiente mai bune acasa, ce pot fi personalizate in functie de dimensiunile spatiului in care locuiesc utilizatorii.
Samsung a dezvaluit cum va functiona si Modul Relumino, care va fi disponibil pe seria de televizoare Samsung Neo QLED 8K si 4K din 2023. Modul le va permite persoanelor cu deficiente de vedere sa vizualizeze diverse tipuri de continut – lucru posibil prin evidentierea contururilor si imbunatatirea contrastului si a culorilor, astfel incat continutul sa fie mai clar5. In plus, Samsung a prezentat si o noua pereche de ochelari Relumino (care a debutat pentru prima data la CES 2018 ca parte a programului sau de accelerare a startup-ului C-Lab), precum si aplicatia sa mobile ce contribuie la o experienta vizuala mai placuta pe fiecare ecran.

 

Sondaj

Care credeti ca a fost cel mai asteptat film din 2023?