Centric a dezvoltat prima aplicatie de realitate augmentata din presa romana pentru Forbes Romania
8/8214
calendar_month 22 Sep 2022, 12:06
Specialistii din cadrul companiei Centric IT Solutions Romania, subsidiara locala a furnizorului olandez de solutii software, au dezvoltat la sediul din Iaşi prima aplicatie de tip AR din presa autohtona pentru Forbes Romania. Centric ofera solutii hi-tech ce raspund nevoilor din mediul de business sau sectorul public, folosind tehnologia de tip XR, considerata forma de comunicare si interactiune a viitorului. Echipa din Iasi dezvolta proiecte pentru business-uri şi municipalitati din tari precum Olanda si Romania.

Aplicatia, lansata cu ocazia evenimentului international “Forbes CEE Forum” de la Bucuresti, înglobeaza atat publicatia, cat si evenimentele pe care le organizeaza, cititorii avand la dispozitie continutul editorial produs sub brandul Forbes Romania. Aplicatia poate fi descarcata din App Store si Google Play, utilizatorii se pot bucura astfel de o experienta hi-tech în premiera pentru piata media din Romania, deoarece pot accesa agenda evenimentului si rasfoi revista Forbes acasa, la birou, în masina etc. experimentand realitatea augmentata. Aplicatia extinde jurnalismul oriunde se afla cititorul, cu o experienta vizuala interactiva, inovatoare.

Tehnologia XR folosita se bazeaza pe recunoasterea suprafetelor, plasarea obiectelor pe acestea si interactiunea cu ele si se poate utiliza pe noile dispozitive iOS si Android. Aceasta aplicatie a fost realizata de echipa XR a Centric Romania, în termen de doua saptamani, tehnologia fiind optimizata astfel încat sa poata fi folosita pentru un numar cat mai mare de dispozitive mobile. Aplicatia urmeaza sa fie dezvoltata în perioada urmatoare prin adaugarea de noi functii precum interactiune cu personajul de pe coperta sau ad-uri interactive.

“La Centric suntem pregatiti pentru viitor si propunem tehnologii revolutionare pentru a le permite clientilor nostri sa-si regandeasca afacerea prin realitati augmentate, virtuale sau mixte. În aceasta idee am realizat aplicatia AR pentru Forbes Romania, astfel încat cititorii sa testeze beneficiile noilor tehnologii si în relatia cu mass-media si astfel sa experimenteze în mod direct impactul unei astfel de tehnologii în viata consumatorilor. Companii din domenii precum aviatie, productie, retail, educatie cauta din ce în ce mai mult realitatea virtuala si realitatea augmentata pentru a instrui personalul, a gestiona operatiunile cu o eficienta, acuratete si siguranta mai mari sau a oferi o experienta de învatare imersiva. La Centric ajutam oamenii de business sa vada dincolo de lumea 2D, astfel încat sa îsi poata gestiona mai bine activele, sa-si sporeasca productivitatea, sa îmbunatateasca experienta clientilor si sa abordeze scenarii din viata reala. Lucram împreuna cu brand-uri si companii pentru a identifica acele obiective importante pentru business care pot fi atinse prin tehnologia XR si apoi furnizam solutiile adecvate”, a declarat Dorel Mocanu, Software Development Manager, Centric IT Solutions Romania.