hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Cele mai tari concepte de ecrane flexibile

Cele mai tari concepte de ecrane flexibile

calendar_month 10 Apr 2012, 12:14
Noul Samsung Youm, ecranul flexibil, deschide larg portile imaginatiei, iar compania sud-coreeana lucreaza deja la multe gadgeturi care vor beneficia de noua tehnologie. Iata cele mai uimitoare concepte de ecran flexibile, potrivit DigitalTrends.
Daca pana acum Retina Display a fost cel mai discutat display cu o calitate a imaginii impresionanta, ecranul flexibil Samsung Youm si hartia digitala LG sunt pe cale sa deschida o noua era tehnologica ce vizeaza display-uri de calitate ce pot fi indoite.
Ecranele AMOLED au facut cu succes tranzitia de la sticla la film: noul Samsung Youm foloseste tehnologia TFT (thin film transistor) pentru a oferi imagini de o calitate excelenta pe un display mai subtire si mai usor.
Samsung sustine chiar ca noul Youm este imposibil de distrus atunci cand este folosit in conditii corecte si lauda ecranul flexibil ca o tehnologie ce depaseste ecranele LCD si OLED. Compania a inregistrat deja 6 patente pentru noua tehnologie si a pregatit cateva concepte de ecrane flexibile uimitoare.

Marcile inregistrate Samsung
Samsung a depus la oficiul pentru patente din SUA cateva concepte nou, toate bazate pe tehnologia OLED cu ecran flexibil. Compania sud-coreeana a tinut sa inregistreze si denumirile WAMOLED, FAMOLED, PAMOLED si TAMOLED alaturi de Youm, pentru a se asigura ca va beneficia de cele mai atragatoare denumiri pentru toate aplicatiile practice ale ecranului flexibil.

1. Display card flexibil
Cel mai "rezonabil" concept propus de Samsung pe baza tehnologiei sale Youm este practic un cititor de carduri, care afiseaza continutul digital pe display-ul subtire, transparent si flexibil. Un atu important al ecranelor flexibile este si faptul ca sunt la fel de rezistente la amprente ca un ecran OLED de sticla.

2. Scanner portabil
Unul dintre cele mai interesante concepte pe baza ecranului flexibil este un mic scanner portabil. Folia transparenta serveste atat ca suprafata de scanare cat si ca display pentru imaginile capturate.

3. T-Roll, PC pentru masina
Masinile ar putea deveni si mai inteligente cu un display flexibil ce poate fi rulat si pastrat in zona parasolarelor. Cea mai evidenta intrebuintare in masina a ecranului transparent este afisarea de harti, insa ar putea fi un centru de control pentru toate sistemele autoturismului.

4. Instrument muzical multifunctional
Pian, flaut sau acordeon? Display-ul flexibil ar putea permite crearea de instrumente muzicale multifunctionale, care ar oferi mai multor copii sansa de a-si cultiva talentul.

5. Ceas desteptator
Clasicul ceas desteptator ar putea fi inlocuit intr-o buna zi cu un display flexibil. Partea cea mai buna a conceptului Samsung? Veti putea da in sfarsit un pumn ceasului fara sa-l stricati!

6. RaRalra, display pe umbrela
Display-ul flexibil pe umbrela ar putea fi cel mai fantezist concept Samsung, insa cu butoanele de control plasate pe maner, umbrela ar putea fi transformata cu usurinta intr-un felinar portabil in zonele unde iluminatul public are probleme.

7. Ziarul digital LG
In timp ce Samsung s-a lansat in crearea unor concepte ce nu sunt cu adevarat posibile folosind tehnologia in acest moment, LG a creat un display flexibil pe care spera sa il comercializeze intr-un mod mai traditional: ziar digital flexibil pentru cei care vor sa aiba acces constant la cele mai noi stiri, intr-un mod retro.


 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?