hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Cele mai tari aplicatii gratuite pentru PS Vita

Cele mai tari aplicatii gratuite pentru PS Vita

calendar_month 11 Iun 2012, 16:00
Predictiile analistilor cu privire la inlocuirea consolelor portabile cu smartphone-uri si tablete, i-au facut pe oficialii Sony sa lanseze pe PlayStation Vita tot mai multe aplicatii. Gadgetul nu mai ofera doar o experienta excelenta de gaming, devine o unealta de socializare online si chiar de vizionare de continut multimedia, pe baza aplicatiilor descarcate din PlayStation Store. Iata cele mai tari aplicatii gratuite pentru PS Vita, bazate pe recomandarile PCMag.
1. Facebook
Cea mai mare retea sociala din lume isi face simtita prezenta si pe PlayStation Vita cu o aplicatie gratuita speciala. Faptul ca aplicatia permite verificarea Timeline-ului intre doua jocuri este util, insa Facebook pentru PS Vita nu ofera chiar aceeasi functionalitate ca site-ul web.
Cele cateva limitari ale aplicatiei Facebook sunt insa intalnite si la aplicatiile iOS si Android, astfel ca functionalitatea este suficienta pentru cei mai multi utilizatori Facebook.

2. PaintPark
Ecranul OLED de 5 inci al PS Vita poate fi transformat intr-un mini bloc de desen cu aplicatia gratuita PaintPark. Utilizatorul poate desena si apoi trimite orice schita prietenilor, dar PaintPark ofera si posibilitatea de a desena peste imagini facute de cele doua camere PS Vita.
Interactiunile sociale incluse in PaintPark vizeaza si posibilitatea de a concura cu pana la 5 prieteni in modul Ad Hoc, intr-un concurs de desen asemanator aplicatiei mobile Draw Something.

3. Skype
Cu ajutorul aplicatiei gratuite Skype, PlayStation Vita este aproape transformat in smartphone. Aplicatia permite utilizatorului operarea de convorbiri audio si video, alaturi de optiunea de a suna prietenii direct pe telefon.
Camera frontala PS Vita de 0,3 MP permite efectuarea de apeluri video in conditii bune atunci cand conexiunea Wi-Fi ofera o viteza potrivita. Singurul dezavantaj al aplicatiei sunt meniurile simplificate foarte mult.

4. LiveTweet
Cu o interfata foarte simpla, LiveTweet ofera cea mai simpla solutie pentru a trimite mesaje pe Twitter de oriunde si de a afla ce mai fac prietenii, cunostintele si vedetele urmarite in site-ul de micro blogging.
Cei obisnuiti sa foloseasca aplicatii complexe de desktop pentru Twitter ar putea fi dezamagiti, insa multi utilizatori apreciaza simplitatea LiveTweet pe PS Vita.

5. Wake Up Club
Una dintre cele mai inovatoare aplicatii de PlayStation Vita, Wake Up Club transforma trezirea de dimineata intr-o activitate sociala. Utilizatorul poate afla ce prieteni cu PS Vita se trezesc la aceeasi orasi poate consulta statistici interesante. Cei care decid sa foloseasca consola portabila drept ceas desteptator si instaleaza aplicatia gratuita vor avea acces la date despre modul in care se trezesc, de cate ori apasa pe Snooze, etc.

6. YouTube
Anuntata la sfarsitul lunii mai, aplicatia YouTube pentru PlayStation Vita isi va face debutul abia la sfarsitul lunii iunie, dar este un pas important in transformarea PS Vita intr-un gadget multifunctional. Utilizatorii consolei portabile Sony vor putea conecta gadgetul la contul de YouTube, pentru a alege clipuri favorite si a lasa comentarii.


 

Sondaj

Folositi internetul pentru: