Cele mai scumpe bijuterii din lume realizate din diamante si alte pietre pretioase
8/8605
calendar_month 07 Iul 2016, 16:20
Obiectele care sunt fie mai rare, unice sau au o istorie in spate au, de obicei, o valoare ridicata. Acelasi lucru se aplica si in cazul bijuteriilor realizate din diamante si smarald. Persoane celebre in lumea intreaga au fost fericitii posesori ai unor bijuterii care valoreaza milioane de dolari. Esti curios sa afli cine a detinut cele mai scumpe bijuterii din lume?
1.Elizabeth Taylor a detinut un set de bijuterii cu smarald si diamante in valoare de 100 milioane de dolari

Elizabeth Taylor a devenit cunoscuta odata cu rolurile pe care le-a interpretat, dar si datorita numeroaselor mariaje pe care le-a avut. Despre actrita se stia ca adora bijuteriile de valoare, iar cel mai spectaculos set de bijuterii pe care l-a detinut a fost in valoare de 100 milioane de dolari. Acesta a inclus un colier, o pereche de cercei in forma de lacrima, o bratara, un inel si o brosa. Piesele erau realizate din smarald si diamante. Elizabeth Taylor a primit acest set de la sotul ei, Richard Burton, printre multe alte bijuterii pretioase.

2. Coroana din smarald si diamante in valoare de 12.76 milioane de dolari
In 1900, printul german Guido Henckel von Donnersmarck a comandat aceasta coroana realizata din smarald si diamante pentru cea de-a doua lui sotie, Katherine. Aceasta bijuterie rafinata, pretioasa si extrem de costisitoare era realizata din 11 smaralde in forma de para care insumau 500 de carate si nenumarate diamante incolore. Nu este de mirare ca aceasta coroana a reusit sa fie vanduta pentru suma de aproape 13 milioane de dolari.
3. Bijuteriile Ducesei de Windsor evaluate la peste 12 milioane de dolari

Wallis Spencer, mai tarziu ducesa de Windsor, a devenit prin casatoria cu ducele de Windsor, fostul rege Edward al VIII-lea al Regatului Unit, fericita posesoare a numeroase bijuterii realizate din diamante si smarald. Dintre toate nestematele pe care le-a purtat ducesa de-a lungul timpului, bratara in forma de pantera, impodobita cu rubine, safire si smaralde a spart toate recordurile de licitatie din acea perioada. Bratara a fost vanduta pentru frumoasa suma de 12,400,000 dolari.4. Inelul “Sapphire” al Printesei Diana, estimate astazi la pretul de 300 de mii de lire sterline
Safirul albastru care a fost initial inelul de logodna al mamei Printului William, a fost daruit ulterior Printesei Diana. Cumparat in anul 1981 pentru suma de 28 de mii de lire sterline, inelul “Sapphire” este evaluat in prezent la suma de 300 de mii de lire sterline. Traditia a fost continuata de Kate Middleton care a purtat la nunta sa cu Printul William un inel din safir albastru, la fel de valoros ca cel pe care l-a detinut Printesa Diana.
5. Anita Delgado a fost posesoarea unui colier din smaralde si diamante in valoare de 100 de mii de lire sterline.

Dansatoarea de flamenco, Anita Delgado, care a devenit ulterior printesa in Kapurthala a detinut un colier in stilul art deco, ce a devenit cu usurinta o piesa istorica. Colierul era realizat din smarald, diamante si cristal de stanca. Bijuteria a fost initial o podoaba pentru elefantul favorit al lui Maharajahul si a fost evaluata in jurul sumei de 100 de mii de lire sterline.