Cele mai faine joburi din lume pentru calatori pasionati

calendar_month 21 Apr 2016, 10:39
Ce au în comun un elvețian cu regiunea Guangzhou din China? Te gândești că nimic. Dar întâmplarea face că un cetățean elvețian a ajuns să fie ambasadorul Guangzhou în lume, primind bilete de avionpeste tot în lume, dar și vacanțe în destinații unde, probabil, nu ar fi ajuns într-un timp atât de scurt. Cum? Primind unul dintre cele mai faine joburi din lume, cel de călător.
Pe aceeași listă a ofertelor de călătorie ieșite din tipar, se alătură 6 joburi în Australia pentru care au aplicat aproximativ 600.000 oameni de pe întreg mapamondul. E clar că joburile care te țin lipit de scaun opt ore în fața unui calculator, cum sunt cele din IT, foarte bine plătite, parcă nu sunt la fel de atrăgătoareca cele care îți permit să descoperi locuri și oameni, bucurându-te, totodată, de o doză sporită de libertate și aventură. Și în cazul acesta fericit, salariul nu e neapărat criteriul cel mai important care te determină să călătorești, ci experiențele și locurile văzute, oamenii și senzațiile pe care le păstrezi de-a lungul anilor. Sau cel puțin asta spun cei câțiva norocoși care au avut, chiar și temporar, experiențe de neuitat în întreaga lume. Și pentru că lumea trebuie descoperită, în vacanțe sau sejururi programate din timp sau în aventuri scurte cât un city break, e ușor de înțeles de ce unele dintre cele mai atrăgătoare oferte din lume, mai ales pentru tineri, sunt cele în care călătorești.
Cele mai bune joburi din lumeîn Australia
Foto: Shutterstock.com
În 2013, Australia a bulversatInternetul și tinerii entuziasmați din întreaga lume deschizându-ți granițele și mai mult pentru a promova Australia, dar și pentru a crește gradul de atracție pentru diferite meserii pe care le-ai putea face pe continentul izolat în apele Oceanelor Indian și Pacific. Campania de marketing a agenției de turism din Australia a devenit destul de repede virală,iar sute de mii de oameni din 196 țări au aplicat pentru un job care avea să-i ducă într-o vacanță care presupunea totodată câteva cerințe clare.
Aventura celor care au primit joburile în Australia presupuneau o schimbare și o transmutare, dar și un bilet de avion cu destinația Sydney.Cei 6 câștigători au primit un contract pentru 6 luni în valoare de 100.000 dolari și acesta a fost doar începutul pentru o aventură în nordul Australiei, un job de ranger într-un parc din Australia, deîngrijitor în savana Australiei, degustător de vinuri și mâncăruri în vestul Australiei, un job pentru o persoană care să meargă la evenimentele din New South Wales șio carieră de fotograf în Melbourne. Ce poate fi mai bine de atât?
Ambasador al provinciei Guangzhou, China

Foto: Shutterstock.com
Te gândești că poți egala cu greu ofertele din Australia, dar China probabil a depășit, într-o anumită măsură, nivelul de entuziasm atins de australieni, atunci când reprezentanții regiunii Guangzhou au oferit un job pentru un an ca ambasador al regiunii chineze, adică pentru cineva care să fie un Marco Polo modern. Ideea a pornit de la legenda lui Marco Polo care a descoperit China și în mod particular regiunea Guanghzhou în secolul 13, călătorie care a influențat și schimbat definitiv felul în care europenii călătoreau în Asia. La fel ca Marco Polo modern, adevăratul navigator a învățat limba dar și obiceiurile locului, devenind un apropriat al împăratului Kublai Khan.
Pe lângă călătoria gratuită în China și aflarea poveștilor neștiute despre China, noul ambasador al regiunii Guangzhou avea să călătorească în întreaga lume ca parte din descrierea jobului său și să ducă mai departe povestea ceaiului cultivat în regiunea Quanghzhou, dar și idei despre traseele sau obiectivele pe care orice turist le-ar fi putut descoperi într-o vacanță în China. Ba mai mult, avea să fie plătit pentru asta.
Concursul a stârnit vâlvă în întreaga lume, iar mii de oameni prezenți în social media s-au înscris în competiție. Unii dintre ei visau să adune zeci de bilete de avion și vacanțe în America de Nord ori Europa, alții își doreau să cunoască China autentică, dar toți sperau să facă timp de un an ceea ce le place cel mai mult: să călătorească. Campania a fost lansată în martie 2013 și mii de oameni s-au înscris pentru o oportunitatede-o viață. Printre finaliști a ajuns chiar și un român,cunoscutul blogger de travel Brad Florescu, care a fost susținut online de foarte mulți români.
Câștigătorul a fost un tânăr de doar 26 de ani din Elveția, Liam Bates, care a câștigat o excursie de două săptămâni în Guangzhou și un salariu de 40.000 euro. Povestea lui poate fi urmărită pe contul său de Facebook. Iar dacă te-ai gândit vreodată că limba chineză s-ar putea să te ajute să îți găsești un job mai bun, e bine să știi că Liam Bates a avut un avantaj considerabil față de ceilalți candidați pentru că vorbește fluent limba chineză. În plus, ca mai toți oamenii care au ajuns în finală, e un călător împătimit și avea legături importante cu China, pe care avizitat-o de nenumărate ori.
Explorator cu SWISS Airlines

Foto: Shutterstock.com
Un alt job de vis a apărut de nicăieri din Elveția, mai exact de la compania aeriană Swiss Airlines care a oferit un job surprinzător pentru orice călător dornic de experiențe noi. Ei urmau să asigure bilete de avion spre Roma, Barcelona, Paris si alte destinații faimoase din Europa, dar și din lume, bani de cheltuială și o listă impresionantă de restaurante și hoteluri pe care exploratorul avea să le verifice în persoană.
Câștigătorul trebuia să încerce fiecare experiență la destinație, așa cum face orice turist, începând cu cerințele de îmbarcare și așteptarea bagajului de cală, mâncarea din avion, dar și să încerce hotelurile de la destinație ori restaurantele, oferind sugestii în timp real pentru îmbunătățirea întregii experiențe de călătorie.
Așa cum au spus și cei de la Swiss, oferta era un job serios care nu presupunea doar relaxare, ci muncă. Doar că zilele de muncă nu erau într-un birou, ci pe drum, la 10.000 m înălțime. Printre finaliștii campaniei a ajuns și un român, Camil Predescu, care a ieșit din competiție pe locul 8. Jobul putea fi accesat de orice cetățean european, iar câștigătorul a fost Nick Martin. El a zburat timp de jumătate de an în peste 20 de destinații ale companiei aeriene și a livrat materiale de la fața locului. Dar mai mult decât un job clasic, jobul de călător i-a permis să aibă vacanțe înPraga sau Copenhaga, excursii de tip city break în Roma, Atena, Stockholm, Los Angeles sau Lisabona, dar și vacanțe exotice în Mumbai, Tokyo sau Zanzibar. Și nu a călătorit oricum, pentru că pentru fiecare destinație a avut de îndeplinit o provocare. De pildă, atunci când a zburat spre Los Angeles a avut un task mai puțin convențional când vine vorba de joburi, trebuind să găsească restaurantul sau locul unde se mănâncă cel mai bun burger din oraș.
Superstar în România

Foto: Shutterstock.com
În 2015, agenţia de turism online Paravion a pus la bătaie cel mai râvnit job de vară din România prin campania „Fii Paravion Superstar!”. S-au înscris câteva sute de oameni, atât din țară, cât și români din străinătate, cu filmulețe care trebuiau să spună povestea locurilor lor preferate (poți urmări câteva clipuri pe Youtube aici).
Câștigătorul competiţiei, Costin Marian, a petrecut aproape 8 luni vizitând cele mai populare destinații de vară. Astfel, Superstarul a avut parte de călătoriipe insulele greceşti, Turcia, Dubai, unde a ajuns chiar și în cea mai înaltă clădire din lume, Portugalia, insulele Sal şi Madeira, Spania şi Viena.
Chiar și Superstarul din România a fost un fel de Marco Polo modern, deoarece a filmat și fotografiat cele mai frumoase destinații de vară, cu transmisii live pe conturile de Facebook şi Youtube ale agenţiei de turism. A fost o experiență care a meritat? Cu siguranță. Costin Marian a vizitat mai mult de 15 destinații în câteva luni,iar pe lângă experiențele de acolo, și-a pus la punct un portofoliu impresionant, el fiind fotograf de profesie. În plus, a fost un pas sigur spre un vis și mai grandios pe care tânărul îl are, de a prinde un job ca fotograf National Geographic.
Tu ce job ai alege ca să vezi lumea?
Lista joburilor care te poartă prin lume e mai largă și sigur, ai putea fi stewardesă, pilot sau ai putea preda limba engleză oriunde în lume. Așa că ai numeroase variante de joburi la dispoziție, chiar dacă nu vei avea ocazia să fii Superstar sau ambasador.
Oricum nu există limite când vine vorba de visuri, călătorii și joburi care să nu te țină într-un birou 5 zile pe săptămână. Și cine știe, poate că cineva va repeta vreodată campania de turism Queensland care i-a oferit unui tânăr șansa de a avea grijă de o insulă paradisiacă pentru un salariu anual de 150.000 dolari americani. Pentru acest job au aplicat peste 34.000 oameni din peste 200 de țări. Câștigătorul jobului a fost Ben Southall, un tip plin de energie și un călător profesionist.
Noutati




