Ce presupun semineele moderne si care este trendul lor
7/7082
calendar_month 08 Feb 2017, 10:18
Tendinţele sunt într-o continuă schimbare, indiferent de domeniul despre care alegem să vorbim. Însă un lucru este cert, la tendinţele clasice apare alternativa modernului, iar asta se aplică şi în materie de design şi şeminee. Atunci când vorbim de şeminee clasice ne referim la şeminee pe lemne şi gaz, iar când vorbim de şeminee moderne ne referim la bioșeminee şi şeminee electrice. În articolul de faţă vom vorbi despre şeminee moderne şi despre utilitatea lor.
Bioșemineul este un şemineu bio deoarece utilizează combustibil bio, bioetanol. Acesta este un combustibil fără emisii nocive, oferind un impact neutru asupra mediului. Este produs prin fermentarea componentelor de zahăr, drojdie, porumb, cartofi şi alte cereale. Arderea bioetanolului generează apă, vapori de căldură şi dioxid de carbon. Un alt lucru important de precizat este că bioșemineele sunt mobile sau încastrate în perete. Ele pot fi puse în bibliotecă, grădină sau orice alt spaţiu.
Când vine vorba de materialele, ele pot fi alcătuite din inox, sticlă, oţel sau MDF. MDF-ul este un material care se obţine din buşteni şi resturi decojite care sunt lipite cu răşini. Bioșemineele au mai multe forme şi culori în funcţie de capacitatea camerei şi designul ei. De asemenea, bioșemineul nu necesită coş de fum pentru că nu emite fum şi nu are miros. Când doreşti să îţi achiziţionezi un bioșemineu trebuie să ştii că rolul principal al acestuia nu este generarea de căldură, ci designul şi jocul flăcărilor. În plus, este de precizat că bioșemineul nu poate fi alimentat în timpul arderii.
Şemineul electric este de regulă alternativa aleasă de cei care îşi doresc să aibă o altfel de atmosferă, cea oferită de un şemineu, chiar la ei acasă: sunetul lemnelor şi imaginea focului arzând, dar din diverse motive nu îşi pot permite să aibă un şemineu.
Şemineul electric nu emite fum, miros sau gaze, iar datorită faptului că focarul rămâne rece la atingere, acesta poate fi folosit şi vara. Tenhologia 3D redă aspectul unui foc cu flăcări reale, iar combinaţia de 125 de culori imită imaginea focului. Şemineul are telecomandă de la care se poate seta sau porni aprinderea acestuia într-un interval stabilit de timp. La fel că în cazul bioșemineului, şemineul electric nu reprezintă sursă principală de căldură. Modelele focarelor sunt diferite şi pot fi alese în funcţie de preferinţă clientului sau de design-ul spaţiului în care urmează să fie poziţionat.

Ţi-ai făcut o idee despre ceea ce înseamnă un şemineu modern şi doreşti să îţi achiziţionezi unul în Sibiu? Pe lângă şemineele moderne, cei de la Şeminee Sibiu îţi oferă o gamă largă de produse printre care: sobe tip semineu, coşuri de fum, usi de semineu, şemineu pe lemne, accesorii pentru şemineu şi termoșeminee. Fie că îţi doreşti un semineu pe lemne sau unul modern, la Şeminee Sibiu găseşti sute de modele fabricate doar din materiale de calitate.

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?