hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Ce poti face cu Arduino: cinci utilizari dintre numeroasele existente

Ce poti face cu Arduino: cinci utilizari dintre numeroasele existente

calendar_month 04 Apr 2014, 13:00
Dezvoltat in 2004 de mai multi studenti italieni, Arduino a ajuns unul dintre preferatii dezvoltatorilor din intreaga lume. Au trecut 10 ani, iar Arduino are multe utilizari.
Despre cinci dintre ele, mai mult sau mai putin folositoare, in randurile de mai jos. Nu sunt singurele, dar sunt cateva dintre cele care au un minimum de atractivitate sau de necesitate.
Robotul Arduino
Robotul Arduino este considerat de MAKE Magazine primul proiect ideal al unui robot. Poate fi programat sa se miste pe cele doua roti ale sale in timp ce evita si obstacolele.

Vedeti oferta ARDUINO pe Shop.Hit.ro

Expresorul de cafea cu Twitter
Expresorul de cafea cu Twitter. Necesita doar patru componente hardware si opt pasi pentru a fi realizat, dar puteti trimite mesajele voastra pe Twitter in timp ce asteptati sa fie gata cafeaua.


Mingea Arduino
Mingea capabila sa-ti detecteze starea afectiva. Cinci leduri, o minge de plastic, posibilitatea de a detecta caldura utilizatorului, de aici si ideea conform careia culorile mingii iti spun in ce stare esti la acel moment.


Termostatul Arduino
Termostatul, din nou bazat pe un senzor de caldura. Sa foloseste de acesta pentru a detecta temperatura existenta si a o regla la valoarea dorita.


Automatizarea usilor de garaj
Deschizatorul usii garajului, caci da, Arduino a fost pus sa faca si asta. Ajuns acasa, si conectat la o retea wireless, nu este nimic mai usor decat sa-l pui pe Arduino sa deschida automat usa garajului.

Vedeti oferta ARDUINO pe Shop.Hit.ro
Sursa: ReadWrite