Ce este SEO si cum iti poate ajuta afacerea
3/36403
calendar_month 02 Apr 2024, 10:45


Auzi in stanga si in dreapta de SEO si cat de important este acesta pentru site-ul tau, mai ales daca este un magazin online. Sau chiar si unul de prezentare.

Cu toate acestea, poate ai o idee in mare asupra a ceea ce inseamna acest concept, insa nu stii exact cu ce te ajuta si cum sa abordezi acest subiect.

Ei bine, noi iti vom da cateva directii pentru a avea o mai buna intelegere, insa iti recomandam sa alegi cursuri de SEO care te vor invata mai multe despre aceasta lume si cat de mult bine poate sa faca afacerii tale.



Ce este SEO

Prescurtarea SEO vine de la search engine optimisation, adica optimizarea website-ului afacerii tale pentru a ajunge cat mai sus in rezultatele organice ale motoarelor de cautare precum Google sau Bing. Scopul pe care SEO il are este sa atraga cat mai mult trafic pe site-ul tau. In acest fel, vor ajunge la el persoanele interesate de serviciile sau produsele pe care le vinzi si iti vor deveni clienti.

Ajungand cat mai sus in rezultatele oferite de motoarele de cautare - fara a implica o promovare platita - te ajuta sa iti faci cunoscuta afacerea in fata a cat mai multor oameni.

Motoarele de cautare nu au un algoritm simplu, ci mai degraba unul complex si care se schimba uneori de la o luna la cealalta. Tocmai de aceea este important sa fii la curent cu aceste modificari - pentru a nu fi penalizat daca nu te conformezi noilor reguli.

SEO inseamna mai multe elemente de care trebuie sa ai grija pentru ca eforturile tale sa fie unele de succes. Dintre acestea amintim:

- autoritatea si, in acelasi timp, credibilitatea site-ului. Pe aceasta nu poti sa o ai din momentul in care l-ai lansat, ci se castiga in timp.

- continutul pe care il ai pe site - pe langa produsele pe care le comercializezi - trebuie sa fie relevant pentru domeniul in care activezi. Astfel, descrierile produselor si ale categoriilor trebuie sa fie complexe, articolele de blog trebuie sa fie mereu noi si relevante.

- experienta pe care cei care ajung pe site-ul tau o au trebuie sa fie placuta. Acesta trebuie sa fie usor de navigat: sa aiba categorii bine puse la punct; sa aiba un buton de cautare etc.

- nu uita sa faci parteneriate cu publicatii si influenceri din domeniul in care activezi si sa ajungi sa iti publici link-uri de pe siteul tau pe al lor. Face parte din acea credibilitate si autoritate despre care iti spuneam.

Cuvintele cheie sunt iarasi importante pentru a-ti aduce publicul tinta pe site. Felul in care le folosesti si locurile in care le plasezi pe site pot sa faca o mare diferenta.

Optimizarea on-page si off-page vor imbunatati si ele calitatea site-ului si relevanta sa atunci cand vine vorba despre cautarile pe Google, Bing sau de pe alte motoare.

On-page inseamna optimizarea continutului din site: folosirea titlurilor si subtitlurilor acolo unde este cazul, a meta title-ului si a meta descrierilor si chiar si imaginile pe care le folosesti trebuie sa fie de calitate si descrise ca atare.



Off-page inseamna crearea legaturilor cu alte publicatii, bloguri sau surse de incredere care te pot scoate in fata prin plasarea unui link spre afacerea ta in articole relevante pentru domeniu. Retelele sociale joaca si ele un rol important atunci cand vine vorba despre SEO off-page si linkurile distribuite acolo, atat pe profilurile afacerii tale, cat si de pe alte profiluri profesionale sau personale iti vor aduce mai multa vizibilitate.

Diferenta dintre SEO si anunturile platite din paginile de rezultate ale motoarelor de cautare online este ca rezultatele celui din urma vin repede si pot fi la fel de repede masurate, dar acestea se mentin numai atata vreme cat sunt platite. SEO, in schimb, este un domeniu in care rezultatele vin după luni de munca, insa sunt la fel de satisfacatoare si se mentin si cand nu ai buget alocat pentru acesta.

Asta vei observa si tu de indata ce vei incepe sa lucrezi activ in acest sens. Foarte important este ca nu trebuie sa te dai batut daca nu vezi rezultate foarte mari in doar doua luni. Nimic din ceea pentru ce trebuie sa muncesti nu va avea rezultate imediate, insa te asiguram ca, atunci cand incepi sa le vezi, rezultatele sunt mai mult decat satisfacatoare.

Investeste in SEO - lucrand chiar tu pentru acesta sau alegand un freelancer sau o agentie - si vei culege roade la care nu te asteptai!

Credite foto: pexels.com