Ce este Microsoft Azure?
7/7429
calendar_month 22 Sep 2020, 10:14
Platformele cloud, denumite si Infrastructura ca serviciu (IaaS), sunt utilizate de o mare varietate de companii pentru a stoca date, pentru a gestiona invatarea automata si multe altele. Profesionistii IT care doresc sa-si imbunatateasca CV-ul ar trebui, prin urmare, sa ia in considerare certificarea acestor instrumente. Fiind una dintre cele mai mari optiuni de pe piata, aceasta include Microsoft Azure.
Ce este Azure?
Microsoft Azure este o platforma cloud care ofera o serie de aplicatii si servicii pentru companii. Acestea includ, dar nu se limiteaza la, servicii din urmatoarele categorii:

  • Calcula

  • invatare automata

  • instrumente de dezvoltare


La fel ca alte platforme cloud, Microsoft foloseste o strategie de pret scalabila. Aceasta inseamna ca intreprinderile platesc doar pentru infrastructura pe care o utilizeaza, asigurand o scalare perfecta pentru a satisface cerintele clientilor.
Ce este certificarea Azure?
Certificarea Microsoft Azure demonstreaza ca un profesionist are o intelegere solida a platformei cloud Azure si a serviciilor care o compun. Acestea sunt certificari recunoscute in industrie si foarte apreciate, care sunt la mare cautare in randul angajatorilor. Cu cloud computing printre tehnologiile cu cea mai rapida crestere, acesta este un mod fantastic de a rezolva viitorul CV-ului.
Exista, de fapt, 12 certificari Microsoft Azure diferite, fiecare specializata in anumite domenii. Acestea includ aprecieri precum Microsoft Certified Azure Data Scientist si Microsoft Certified Azure AI Engineer. Certificarile sunt, de asemenea, impartite in niveluri fundamentale, asociate si experti.
Este posibil ca incepatorii sa doreasca sa inceapa cu examenul de baza (AZ-900), in timp ce utilizatorii mai experimentati pot demonstra o intelegere cuprinzatoare a serviciilor Microsoft Azure cu certificarea Microsoft Certified Solutions Architect.
Merita o certificare Azure?
Pentru profesionisti, intrebarea este adesea cu ce platforma cloud sa obtineti certificarea. Microsoft Azure detine in prezent o cota de piata de 14% in acest sector, dar Amazon Web Services (AWS) este lider de piata cu o cota de 33%. Google Cloud este un alt competitor care este deosebit de cunoscut pentru accentul pus pe invatarea automata prin intermediul puternicei platforme „Tensor Flow”.
Concluzia este ca certificarea AWS va atrage cea mai larga gama de angajatori si va fi prioritatea multor profesionisti. Cu toate acestea, cu cat aveti mai multe dintre aceste certificari, cu atat mai multe companii vor fi interesate sa va foloseasca serviciile. Acest lucru este valabil mai ales avand in vedere utilizarea pe scara larga a altor servicii Microsoft, cum ar fi Office 365 si Teams, intre nenumarate organizatii. Microsoft ramane o alegere extrem de populara datorita integrarii sale cu multe astfel de instrumente si datorita recunoasterii marcii sale.
Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?