Ce este gazduirea web SSD si de ce este cea mai indicata varianta pentru site-ul tau?
7/7332
calendar_month 08 Iul 2020, 09:50
Cand vine vorba de spatiul de stocare, exista doua variante pe care firmele de web hosting din Romania le pun la dispozitie: HDD si SSD. Principala diferenta dintre cele doua este ca HDD-urile sunt mecanice, iar SSD-urile, nu. De aceea, este indicat sa optezi intotdeauna pentru cea de-a doua varianta. Afla mai multe despre ce inseamna gazduire web SSD si care sunt avantajele sale.
Viteza de incarcare de pana la 4 ori mai mare
Din moment ce SSD-urile nu au componente mobile, pot scrie si incarca informatiile mult mai rapid decat traditionalele HDD-uri. De aceea, sunt mult mai performante, iar site-ul tau se va incarca de pana la 4 ori mai rapid. Indirect, gazduirea web SSD te va ajuta sa ocupi pozitii mult mai bune in motorul de cautare (ceea ce inseamna mai multi vizitatori care iti gasesc site-ul in mod organic) si va contribui la cresterea vanzarilor. Un site care se incarca in mai putin de 2 secunde are o rata de respingere mai mica si o rata de conversie mai mare.
Performante mai mari pentru site-urile CMS
Daca site-ul tau este construit pe o pltforma CMS (WordPress, Magento, PrestaShop etc.), gazduirea web SSD ii poate imbunatati semnificativ performantele. CMS-urile sunt dependente de baza de data, ceea ce inseamna ca performantele site-ului sunt dependente de viteza cu care poate fi citit si scris hard disk-ul. De aceea, gazduire web SSD poate face diferenta.
Sanse mici ca informatiile sa fie pierdute
Asa cum ai aflat deja, HDD-urile au nevoie de piese mecanice pentru a functiona, ceea ce reprezinta un dezavantaj foarte mare pentru ca sunt mult mai sensibile si fragile. Cu alte cuvinte, site-urile care folosesc gazduire web HDD sunt mult mai vulnerabile, existand posibilitatea sa piarda informatii importante. Acest dezavantaj este cu atat mai periculos in cazul in care site-ul nu beneficiaza de backup periodic. Si din acest punct de vedere, gazduirea SSD este mult mai de incredere si stabila.
Protejeaza mediul inconjurator
Gazduirea web SSD este mult mai prietenoasa cu mediul inconjurator din moment ce consuma cu 80% mai putina energie decat HDD-urile. Pentru a functiona, discurile de rotire ale HDD-urile au nevoie de alimentare electrica constanta. De altfel, acest proces elibereaza foarte multa caldura, ceea ce creste utilizarea ventilatoarelor interne si a aerului conditionat extern. In schimb, SSD-urile genereaza mai putina caldura, reducand costul de energie si tinand emisiile de carbon la un nivel scazut. In traducere, gazduirea web SSD este mult mai prietenoasa cu mediul.
SSD-urile pot face mai multe lucruri in acelasi timp
Spre deosebire de HDD, SSD-ul poate sa citeaza si sa scrie date in acelasi timp. Acesta este un avantaj foarte important, deoarece le permite sa execute comenzile mult mai repede. Astfel, performantele site-ului tau se vor imbunatati chiar si in momentele in care traficul este foarte mare sau desfasori mai multe actiuni.
Fara indoiala, gazduirea web SSD este cea mai buna solutie pentru orice site. Ofera o viteza de incarcare mai buna, este de incredere, costa mai putin si protejeaza mediul inconjurator. In traducere, imbunatateste performantele site-ului si sustine cresterea business-ului.