Ce aplicatii de mobil sa descarci intr-un city break in Europa
7/7023
calendar_month 15 Iun 2016, 16:32

Dacă în urmă cu douăzeci de ani, aceștia puteau fi văzuți cu aparatele de fotografiat cu film, hărți și ghiduri turistice mototolite în buzunare, acum tot mai mulți dintre ei preferă să-și folosească telefonul, atât pentru poze (la o rezoluție foarte bună), cât și pentru hărți sau ghiduri virtuale.Printre cele mai importante aplicații de mobil descărcate de utilizatori se numără aplicațiile de tip ghid ale principalelor obiective turistice, prin intermediul cărora pot afla în timp real istoria locurilor pe care le vizitează sau se pot folosi de aplicații cu străzile orașului, cu mijloacele de transport în comun sau topurile celor mai bune cluburi și restaurante.
Upgradează-ți și tu vacanțele și află care sunt unele dintre cele mai utile aplicații de mobil de care te poți folosi în timpul unui city break în Europa.

Lasă tehnologia să te poarte prin Roma

Foto:Shutterstock.com
Dacă alegi un city break la Roma, mâncarea italienească trebuie să fie la loc de cinste pentru tine. Pentru că uneori e greu să accesezi informații la zi despre cele mai bune restaurante sau localurile neștiute unde trebuie numaidecât să încerci meniul, încrede-te într-o aplicație de tipul Eat Rome (care poate fi downloadată contra cost) sau aplicațiile unor bloggeri cunoscuți din Roma pentru cele mai bune recomandări. Dacă nu vrei să plătești pentru asta, accesează bloguri locale, dacă vrei să faci cele mai bune alegeri când vine vorba de prânz și cină.
Dacă îți rezervi cazare în unul dintre cartierele periferice ale orașului, o aplicație foarte utilă pe care o poți descărca gratuit e Moversi a Roma. Poți afla orarul mijloacelor de transport în comun în timp real sau poți descoperi cea mai bună rută cu autobuzul sau metroul doar introducând punctul de pornire și strada sau obiectivul turistic unde vrei să ajungi.
O a treia sugestie care s-ar putea să îți fie de mare folos în timpul unui sejur în Roma e aplicația Ulmon, care include hărți detaliate cu cele mai bune locuri unde poți mânca, străzile pe care poți face cumpărături sau cele mai populare baruri și terase. Localnicii și turiștii care o folosesc scriu review-uri, așa că poți găsi ușor un loc care să se potrivească cerințelor tale.

Ascultă la căști povestea lui Gaudi în timp ce vizitezi Sagrada Familia, în Barcelona

Foto: GagliardiImages / Shutterstock.com

Pentru că milioane de turiști vizitează Barcelona, autoritățile locale au pus la punct o aplicație oficială TMB, pentru mijloacele de transport în comun. Dacă vrei să prinzi autobuzul sau metroul la timp, trebuie doar să verifici orarul stației de unde urmează să pleci, iar aplicația îți spune în timp real în câte minute trebuie să fii pe peron pentru a prinde următorul autobuz.
Pentru un city break în Barcelona, îți poți downloada cu încredere aplicația Trip Advisor. Cu siguranță, știi despre site-ul de review-uri, dar o să-ți fie ceva mai ușor să te descurci cu aplicația Tripadvisor BCN. Aceeași aplicație personalizată e valabilă pentru câteva alte metropole importante din Europa, așa că ține-o minte.
Și pentru că ai nevoie de un ghid pentru restaurante și baruri pe care să-l poți folosi gratuit, chiar și când nu ai activat wi-fi-ul sau roaming-ul, pune-ți pe listăBarcelona Offline Map&Guide, aplicațiecare poate fi descărcată gratuit. Pentru topul restaurantelor din Barcelona, salvează-ți în telefon BCN Restaurants, iar dacă vrei să afli în timp real cum arătau anumite locuri din Barcelona în urmă cu o sută de ani, o aplicație inedită pe care o poți folosi dacă zbori spre Barcelona e BCN Visual, care include o arhivă impresionantă cu fotografii din Barcelona secolului XX. Tot ce trebuie să faci e să îți dai check-in și să scanezi piața sau clădirea cu opțiunea Augmented Reality. Foarte cool, nu? Dacă ești pasionat de artă și Gaudi, în PlayStore și Apple Store găsești o aplicație cu content audio Gaudi BCN,cu ajutorul căreia poți afla istoria locului și informații despre influența lui Gaudi, de parcă ai participa la un tur cu ghid.Află istoria Vienei cu o aplicație de mobil în limba română

Foto:Shutterstock.com

La fel ca în cazul Barcelonei, dacă alegi un city break în Viena, poți apela cu încredere la aplicația TripAdvisor (care e gratuită) pentru a afla care sunt cele mai vizitate obiective turistice din oraș, dar și cele mai apreciate restaurante sau baruri. Partea bună cu TripAdvisor e că aplicația poate fi descărcată pe Iphone, Android, Windows Mobile și Nokia, așa că devine ușor una dintre cele mai accesibile și folositoare aplicații pe care ar trebui să le ai pe telefonul tău atunci când pleci în vacanță în destinații urbane.
Dacă vrei să călătorești în Viena și să cunoști orașul ca un localnic, ai câteva opțiuni la fel de interesante, care se bazează, de data aceasta, pe informațiile oferite de localnici. Aplicația se numește GuidePal Vienna și poate fi downloadată gratuit. Include hărți cu străzile orașului, dar și sugestii de baruri și restaurante sau locuri inedite pe care le poți descoperi într-un city break în Viena. O poți folosi și offline. Dacă vrei să faci cumpărături în cunoștință de cauză și ai un Iphone, îți poți descărca gratuit Snopikon.
Iar dacă ajungi în Viena în primul rând pentru că vrei să descoperi istoria și eleganța orașului, dar și să vizitezi frumoasele muzee austriece, o aplicație perfectă e PocketGuide Vienna, disponibilă gratuit pentru versiunea online. Partea grozavă pentru turiștii români e că aplicația include și limba română între opțiunile sale, așa că e perfectă chiar și pentru cei care nu stăpânesc foarte bine o limbă de circulație internațională.

Află care sunt cele mai importante 100 atracții din Praga cu o aplicație de mobil

Foto:Shutterstock.com

Dacă zbori spre Praga, s-ar putea să fii copleșit de numeroasele și misterioasele atracții medievale ascunse în oraș. Îți vine în ajutor aplicația Top 100 Czech Sights, care îți spune care sunt cele mai importante atracții din oraș și îți oferă informații utile despre fiecare dintre ele. Nu e vorba doar de muzee și piețe, ci și de locuri de relaxare sau coline de unde ai parte de cele mai frumoase vederi panoramice.
Dacă îți găsești cazare în Praga într-un cartier mărginaș și trebuie să folosești transportul în comun, fă și tu ca localnicii și downloadează-ți aplicația Pubtran, ca să nu întrebi în stânga și-n dreapta cum ajungi în centru sau ce stație te lasă mai aproape de Castelul din Praga. Nu vei afla doar care e cea mai scurtă rută pe care o poți folosi, ci și în câte minute trebuie să fii în stație.
Și pentru că în timpul unui city break în Praga trebuie să încerci și bucătăria locală și îți dorești probabil să te oprești înrestaurantele apreciate de localnici, o aplicație care o să te ajute e MyPrague App. Pe lângă recomandările și review-urile cu restaurante și baruri, poți descoperi câteva locuri inedite și recomandări bazate pe preferințele pe care tu le setezi.

Începe-ți turul virtual din Amsterdam cu aceste aplicații

Foto: Shutterstock.com

În ultimii ani, Amsterdam a devenit un hub important al Europei pentru tineri. La fel de cunoscut e astăzi și logo-ul orașului I amsterdam. Pagina oficială e la zi, așa că o poți accesa cu încredere înainte de a zbura spre Amsterdam. La fel de folositoare e și aplicația I amsterdam City Guide App, aplicația oficială a orașului, prin intermediul căreia poți descoperi informații utile despre restaurante, cafenele și baruri, dar și despre hoteluri și muzee, ori locurile mai puțin cunoscute din oraș. Dacă vrei să folosești o hartă a orașului Amsterdam chiar și pe offline (și ai Iphone), downloadează-ți cu încredere Amsterdam, The Map. Aplicația îți permite să îți faci un mic plan pe hartă și să vezi care ar fi durata traseului.
Dacă mersul pe bicicletă e un stil de viață pentru tine și te bucuri tot mai mult de pistele de biciclete din România care câștigă teren în spațiul urban, ține cont de o aplicație foarte utilă pentru Amsterdam, Bike like a local. O să afli unde îți poți parca bicicleta, care sunt cele mai puțin aglomerate trasee pentru biking, dar și de unde pornesc tururi ale orașului văzut de pe bicicletă.
Și pentru că nu te poți încrede întotdeauna 100% în review-urile pe care le găsești pe Internet, unele dintre ele datate, mergi pe mâna localnicilor și află care sunt cele mai la modă locuri din oraș în care ar trebui să ajungi. Aplicația Q Amsterdam e un fel de prieten virtual pe care e bine să-l ai la îndemână când pleci într-un city break în Amsterdam, ca să primești sugestii în timp real, de la experți locali. La fel de folositoare e și aplicația weCity app, foarte bună pentru sugestii personalizate, în funcție de preferințele tale, cu cele mai bune locuri unde poți mânca, merge la cumpărături, dar și muzee. Partea bună e că informațiile pe care le primești sunt aduse la zi aproape lunar, așa că nu riști să mergi la un restaurant sau într-un bar care s-a închis în urmă cu câteva luni. Chiar, ți s-a întâmplat acest lucru vreodată și cât de mult te încrezi în review-urile din online?