Castigatorii concursului de informatica ASUS Challenge 2022
8/8021
calendar_month 05 Mai 2022, 17:54
ASUS în parteneriat cu Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti anunta rezultatele Concursului de informatica ASUS Challenge 2022, competitie ce a reunit 45 de echipe de liceeni, reprezentand tot atatea institutii scolare bucurestene.

Concursul de informatica ASUS Challenge s-a încheiat odata cu Marea Finala organizata sub forma unui eveniment cu participare fizica în cadrul Grand Hotel Bucharest pe 4 mai 2022. Demarata în luna martie, competitia a atras 45 de echipe, reprezentand tot atatea licee din Bucuresti. În urma a doua sesiuni online desfasurate pe 7 si 12 aprilie pe platformele Kahoot! si Zoom s-au calificat mai departe cate 10 echipe. Cele 20 de finaliste au concurat pe platforma Kahoot!, utilizand sistemele ASUS ExpertCenter E5, profesorii coordonatori urmarindu-le evolutia dintr-un foaier separat, prin transmisie video. Chestionarul de concurs a cuprins 35 de întrebari din domeniul programarii si IT&C, timpul de raspuns contand de asemenea în punctarea raspunsurilor corecte.

Echipa castigatoare a fost reprezentanta Colegiului National Matei Basarab din capitala. Competitia la varf a fost foarte stransa, dupa cum reiese din rezultatele prezentate mai jos.

Clasamentul final ASUS Challenge 2022 (primele 5 locuri)
1. Colegiul National Matei Basarab (31045 puncte)
2. Colegiul National Mihai Viteazul Bucuresti (31019 puncte)
3. Colegiul National Gheorghe sincai (29856 puncte)
4. Liceul Teoretic Benjamin Franklin (29326 puncte)
5. Colegiul National Cantemir-Voda (29014 puncte)

„Suntem foarte fericiti ca am castigat acest concurs si ca am putut sa ne reprezentam liceul într-un domeniu de care suntem pasionati si în care ne descurcam foarte bine. Am avut o zi foarte buna, ne-am descurcat ca echipa, am lucrat foarte frumos împreuna, am reusit sa ne adunam cunostintele ca un tot unitar. Vrem sa le multumim celor de ASUS pentru oportunitatea oferita si doamnei coordonator care ne-a ajutat pe tot parcursul acestui traseu”, au declarat castigatorii.

În perioada urmatoare, ASUS va livra Colegiului National Matei Basarab computerele oferite ca premiu. Cele 30 de sisteme ASUS ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) si laptopul ASUS ExpertBook B3 Flip (B3402FEA) vor actualiza infrastructura hardware a laboratorului de informatica.

„Compania ASUS este onorata ca Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti ne-a ales drept partener si sustinator al acestui proiect minunat. Am fost placut surprinsi de evolutia copiilor pe parcursul acestui concurs, de performantele de care au dat dovada în domeniul IT - un domeniu strategic si foarte important pentru Romania”, a declarat Liviu Marica, PR & Marketing Manager ASUS Romania.

„Concursul înseamna concretizarea unei initiative care vine în sprijinul educatiei, în sprijinul cresterii competentelor copiilor nostri. Îi multumim tare mult partenerului nostru pentru derularea acestui concurs, care demonstreaza deschiderea copiilor catre competitii, pentru ca participarea a fost numeroasa. Acesti copii au lasat deoparte individualitatea, au lucrat în echipa, au contribuit prin premiul obtinut la cresterea infrastructurii din liceul lor. Îi felicit pe toti cei care s-au implicat, cele 45 de echipe care au manisfestat interes pentru concurs si mai cu seama pe cele 20 de finaliste. Cu totii însa sunt castigatori - sunt convinsa de asta si zambetul de pe fata lor îmi demonstreaza ca asa este, pentru ca aceste parteneriate între Inspectoratul scolar si alte institutii nu înseamna nimic altceva decat un pas în dezvoltarea lor. Este important sa vedem ca dupa o perioada pandemica e bine sa ne implicam în astfel de activitati”, a declarat Mihaela Stefan, Inspector scolar General, Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti.Cele 20 de licee reprezentate în finala au fost: Colegiul National Elena Cuza, Liceul Teoretic Ion Barbu, Colegiul National Ion Creanga Bucuresti, Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu, Liceul Teoretic stefan Odobleja, Colegiul National Mihai Viteazul Bucuresti, Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia, Liceul Greco-Catolic Timotei Cipariu, Liceul Teoretic Jean Monnet, Liceul Teoretic C. A. Rosetti, Colegiul National Matei Basarab, Colegiul National Grigore Moisil, Colegiul German Goethe, Colegiul National Gheorghe sincai, Liceul Teoretic Benjamin Franklin, Liceul Teoretic Eugen Lovinescu, Colegiul National Cantemir-Voda, Colegiul National Sfantul Sava, Colegiul National Bilingv George Cosbuc si Liceul Teoretic Bulgar Hristo Botev.