Care sunt criteriile pentru iluminatul exterior?
8/8450
calendar_month 23 Feb 2023, 11:41
Lumea iluminatului de gradina este plina de produse. De la simple lampi de perete pentru a ilumina intrarea in garaj pana la numeroase spoturi de exterior pentru a ilumina plantele, vom incerca sa explicam cateva criterii care va vor ajuta sa va alegeti luminile de gradina.

Benzi LED pentru exterior
Stiai ca poti folosi benzi LED si pentru exterior? Poti achizitiona o banda LED din magazinul pedavo.ro si o poti instala in diverse moduri. Spre exemplu, benzile LED pot fi folosite cu usurinta atunci cand sunt special concepute pentru exterior si pentru medii expuse la intemperii. Aceste benzi pot fi utilizate pe marginile aleilor, dar si pe copaci si pe arbusti sau pe statuetele din gradina. De asemenea, benzile LED sunt utilizate si pentru a face decoruri interesante in exterior si pentru a include gradina intr-o anumita tematica. Alege banda LED potrivita si lasa creativitatea sa zboare. In felul acesta vei obtine rezultate foarte interesante si gradina ta va intoarce toate capetele. Ai vazut acele sanii de Craciun facute din banda LED? Poti face si tu una si te poti extinde chiar la figurine mai complexe cu tutorialele potrivite de pe internet.
Ce tip de iluminat ar trebui sa aleg?
Gama de iluminat exterior este foarte larga. Alegerea depinde de configuratia gradinii, de locatia iluminatului si de intensitatea luminoasa dorita: halogen (iluminat puternic) pentru copaci mari si dese si LED-uri. Acestea din urma, mai economice, sunt folosite in principal pentru a marca o cale si a crea o atmosfera intr-un pat sau pe o terasa. LED-urile sunt mai rezistente din punct de vedere al longevitatii, au un consum redus de energie si sunt usor de instalat.
Cai de acces
Pentru a delimita traseul, solutia ideala este de a instala borne joase sau spoturi amplasate la nivelul solului, de fiecare parte, la distante regulate, care difuzeaza o lumina blanda fara a orbi. Amplasate de-a lungul aleilor, aceste sisteme ghideaza vizitatorii prin semnalizarea drumului, dar mai ales ofera un aspect foarte primitor in orice anotimp.
Exista standarde de siguranta care trebuie respectate?
In general, este necesara interventia unui profesionist. Cu exceptia cazului in care utilizatorul utilizeaza numai lampi de siguranta de foarte joasa tensiune (VLTS 12 volti). O alta prioritate este achizitionarea de lampi conforme cu reglementarile si rezistente la intemperii, precum si a unui transformator cu o putere corespunzatoare, calculata in functie de numarul de puncte de lumina necesare... O instalatie VLV nu necesita saparea de santuri care ar denatura peisajul: firele pot fi asezate pe marginea straturilor de flori si acoperite cu scoarta sau ingropate cu cateva lovituri de tarnacop sub gazon pentru a face sigura trecerea masinii de tuns iarba.
Cum procedezi la asezarea firului?
In doua etape. In timpul zilei, ne gandim la proiectul general si instalam echipamentul. Cablurile sunt apoi conectate la transformator, iar lampile sunt instalate, radiind pe o distanta de aproximativ treizeci de metri in jurul casei. Noaptea, verificam randamentul. Si reglam pozitia reflectoarelor pana cand obtinem efectul dorit.