Camere supraveghere ieftine pentru monitorizarea casei
1/16970
calendar_month 14 Feb 2019, 15:01
Ultimii ani au cunoscut o dezvoltare fara precendent in industria sistemelor de supraveghere. Pe masura ce au fost lansate tehnologii din ce in ce mai performante, a inceput sa se puna o mare presiune si pe pret. Astfel ca ne aflam in prezent in situatia de a avea la dispozitie o varietate uluitoare de camere supraveghere ieftine din care ne putem alege variantele care se potrivesc cel mai bine proiectului nostru.
Nevoia de siguranta se afla si ea pe un trend ascendent din cauza tulburarilor sociale ce au loc pretutindeni in lume. Este bine sa ne asiguram bunurile din timp pentru a preveni situatiile iminente care pot conduce la evenimente nefericite. Preventia este cea mai buna masura pe care o putem aplica.
Alegerea corecta a unor camere supraveghere poate fi o sarcina dificila pentru cei care nu au constinte despre caracteristicile si specificatiile tehnice oferite. De aceea, in continuare, vor fi prezentate cateva caracteristici de baza care sa permita o mai buna intelegere a principiului de functionare a unei camere de supraveghere.
Cand va aflati in cautarea unui sistem de supraveghere, cautati informatii pentru a afla care sunt cele mai bune camere video, insa retineti ca deseori se intampla ca nu orice camera sa fie potrivita spatiului in care intentionati sa o montati. Aceste lucru se intampla cu atat mai mult cand navigati pe site-ul unui magazin online si va loviti de o multitudine de modele, in aparenta la fel, dar care indeplinesc functii diferite fiecare.
In primul rand exista doua categorii principale de camere de supraveghere: camere HD sau analogice si camere IP. Cele doua categorii, desi au in comun redarea imaginii transmise, functioneaza complet diferit. Camerele analogice sau HD sunt echipamentele clasice, folosite pentru sisteme de supraveghere pe cablu coaxial. Termenul HD a fost introdus de cativa ani, indicand faptul ca aceste camere includ senzori megapixel ce furnizeaza rezolutie minim HD. Din aceasta categorie fac parte camerele AHD, HDCVI si TVI sau turbo HD.
Avantajul lor este ca pot fi conectate la un DVR folosind cablu coaxial, iar distanta dintre ele poate ajunge pana la 300M, iar in unele situatii chiar pana la 500M, fara a se pierde din calitatea semnalului video. Camerele HD se conecteaza usor, prin mufarea cablurilor, iar configurarea intregului sistem se face direct din DVR. De asemenea, tot din DVR este permis controlul la distanta de pe un calculator sau telefon.

Camerele IP sunt niste calculatoare in miniatura, au IP propriu si functioneaza de sine statator sau conectate la un NVR. Spre deosebire de camerele HD, cele IP pot fi accesate direct de utilizator din browser, din aplicatie sau CMS fara a fi necesar sa fie conectate la un inregistrator. Acesta din urma este folosit in special pentru stocarea imaginilor captate de camere, fiindu-i montat un hard disk de o capacitate de pana la 8TB. In acest fel datele inregistrate vor putea fi accesate pe o perioada mai mare de timp.
O categorie usor aparte o reprezinta asa-numitele camere wireless. Ele sunt camere IP, care necesita doar alimentare, conexiunea la router fiind wireless. Sunt preferate de tot mai multi utilizatori datorita modului rapid de operare si configurare. In doar cativa pasi obtineti imaginea camerei direct pe telefonul mobil.
Inainte de a face achizitia unei camere supraveghere este bine sa stabiliti ce standard veti folosi, HD sau IP. Ulterior va fi nevoie de o filtrare care sa conduca la alegerea potrivita. Indiferent de tipul de camera ales, tineti seama ca puteti opta pentru camere supraveghere exterior si camere de interior. Camerele de exterior sunt proiectate pentru a fi rezistente in orice conditii meteo, la temperaturi extreme, umiditate variabila si praf. Cele de interior sunt discrete, putand fi montate in colt pentru a nu atrage privirea.
Rezolutia este un aspect important de luat in considerare. Cu cat creste, cu atat calitatea imaginii va fi mai buna. In functie de zona de supravegheat, precum si de detaliile pe care doriti sa le surprindeti, alegeti camere de cel putin 2MP. Nu uitati ca o rezolutie, cu cat este mai mare, cu atat necesita si o latime de banda de internet mai mare.
Distanta de iluminare are un rol important pentru monitorizarea adecvata a spatiului, in special noaptea. Optati pentru o camera supraveghere ieftina care sa asigure o iluminare cel putin egala cu suprafata monitorizata. Cu toate acestea, tineti cont de faptul ca o camera cu leduri IR ce “bat” la 30M, nu va oferi si detalii exacte despre fizionomia persoanei aflate la acea distanta. Pentru astfel de situatii exista softuri si camere speciale, al caror pret este destul de ridicat.



Doriti o camera supraveghere ieftina? In magazinul online www.1CCTV.ro veti gasi orice tip de camera de supraveghere aveti nevoie, toate produsele comercializate avand un raport calitate/pret de neegalat.

Sondaj

Cu cine veti vota la alegerile prezidentiale din 4 mai 2025?