Cadouri traditionale si eticheta de oferire a cadourilor in lume
7/7065
calendar_month 05 Dec 2016, 14:26
Toata lumea adora sa primeasca, cadouri de sarbatori sau cu orice alta ocazie. In cazul in care nu stiai, exista o anumita eticheta de a oferi cadouri traditionale pentru anumite popoare de pe Glob.
1. In China, cadourile sau cosurile cadou trebuie sa fie oferite in timpul sarbatorilor sau pentru a multumi cuiva pentru ajutorul oferit. In aceasta tara nu este neobisnuit sa fii intrebat ce iti doresti drept cadou de Craciun sau pentru alta ocazie. Lucrurile oferite ar trebui sa fie cutii de cadouri cu ceai, picturi realizate cu cerneala si niciodata bani. Daca doriti sa oferiti un cos cadou pentru asociati sau unui sef, trebuie sa tineti minte ca este nepoliticos daca gestul nu este reciproc.
2. In Japonia nu exista nici o indoiala cu privire la faptul ca oferirea de cadouri este inima etichetei business. Daca ai fost plecat in vacanta si nu ai adus un mic cadou pentru colegii de la birou, este considerat un gest nepoliticos. Tot aici, oferirea de flori superbe, si scumpe este o practica destul de comuna. Darurile insa, trebuie oferite in particular si nu in fata unu public, deoarece acest lucru poate fi considerat un gest lipsit de maniere. Eticheta corecta de oferi si a primi cadouri este sa le oferiti si primiti cu ambele maini, deoarece acest lucru demonstreaza respect si gratitudine. De asemenea, ar trebui sa va amintiti sa refuzati darul cel putin o data sau de doua ori inainte de a accepta, pentru a va evidentia bunele maniere. Japonezii sunt si putin mai superstitiosi, atunci cand vine vorba de numarul de cadouri. Oferirea de patru sau noua cadouri, este considerat un gest care aduce ghinion.
3. Arabia Saudita – Aici cadourile trebuie sa fie date pentru si primite de catre cei mai intimi prieteni. Daca doresti sa oferi un cadou unui barbat, ar trebui sa alegi un obicet din aur sau matase. Pentru a va demonstra bunele maniere, trebuie sa oferiti si sa primiti cadourile cu mana dreapta si sa le deschideti la cateva minute dupa ce le primiti.
4. Franta – Eticheta franceza nu difera foarte mult de eticheta din Marea Britanie, cu toate acestea este considerata o impolitete daca nu oferiti un cadou atunci cand sunteti invitat in casa cuiva. In timp ce in Marea Britanie, o sticla de vin este un cadou excelent, in Franta alegerile potrivite sunt florile, dulciurile sau ceva personalizat.
5. India – Trebuie sa retineti ca o foarte mare parte din populatia Indiei n u consuma alcool, deci oferirea unei sticle de alcool este o idee extrem de proasta. Manierele sunt un lucru foarte important pentru cultura indiana, iar orice cadou pe care il veti oferi va fi primit cu bunavointa, chiar daca acesta va fi folosit sau nu.

6. Italia – Cel mai important lucru pe care ar trebui sa il retii atunci cand oferi daruri pentru italieni este ca florile nu sunt bine primite. Asta pentru ca florile sunt folosite foarte mult in timpul funeraliilor si prin urmare este considerat a fi un cadou cu ghinion. Puteti sa oferiti in schimb o sticla de vin rosu bun.