Bitpanda introduce noi indici crypto, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-si construi portofolii diversificate de criptomonede
8/8107
calendar_month 14 Iul 2022, 11:01
Indicii crypto reprezinta o modalitate prin care utilizatorii Bitpanda îsi pot construi portofolii diversificate de criptomonede pe termen lung, fara a fi necesara întretinerea acestora. Prin aceasta extensie de produs care se concentreaza pe tendintele din industrie, Bitpanda devine compania cu cea mai extinsa oferta de indici crypto, oferind investitorilor o modalitate convenabila de a investi în criptomonede.


  • Unicornul fintech Bitpanda a adaugat noi indici crypto în platforma sa, lider la nivel european pe sectorul platformelor de investitii digitale, concentrându-se pe patru domenii cheie, în acord cu tendintele: Metaverse, Infrastructura, Smart Contracts si Finante descentralizate (DeFi).


  • Indicii Bitpanda Crypto permit investitorilor sa cumpere mai multe active în functie de ideile în care cred, fara a fi nevoie sa-si revizuiasca si sa-si ajusteze portofoliile continuu manual.


  • Indicii crypto vor fi reechilibrati lunar în functie de dimensiunea si de lichiditatea pietei, în timp ce activele suport sunt achizitionate de la Bitpanda în mod direct si pastrate în siguranta în cold storages, pentru a asigura un plus de securitate.


Platforma europeana de investitii digitale Bitpanda si-a extins oferta de Bitpanda Crypto Indices (BCI) prin lansarea de noi indici de crypto tematici, pentru toti cei interesati de investitii în diferite segmente din spatiul crypto.
Complexitatea pietei criptomonedelor a determinat Bitpanda sa introduca, în 2020, Bitpanda Crypto Indices, pentru cei interesati de o abordare a investitiilor în criptomonede ce nu necesita interventie. Indicii crypto ai fintech-ului Bitpanda permit atât investitorilor experimentati, cât si celor începatori sa-si construiasca un portofoliu diversificat de asseturi crypto, fara a fi nevoiti sa-si faca propriul audit al anumitor proiecte crypto în care au investit. Initial, Bitpanda a lansat trei produse diferite Crypto Index - BCI5, BCI10 si BCI25, acestea investind automat în primele 5, primele 10 sau primele 25 de criptomonede, în functie de popularitatea lor masurata prin dimensiunea si lichiditatea pietei. Datorita cererii, Bitpanda a extins oferta - noii sai indici Crypto ofera investitorilor oportunitatea de a investi în proiecte crypto în domeniile Metaverse, Infrastructura, Smart Contract si Finante descentralizate (DeFi) si le vor permite acestora sa tina evidenta celor mai importante tendinte ale pietei crypto, care înregistreaza o evolutie rapida.
Eric Demuth, co-fondator si CEO al Bitpanda a declarat: “Înca de când am lansat Bitpanda Crypto Indices, acest produs a fost un game changer pentru toti cei interesati de crypto, în special pentru investitorii aflati la început de drum, care nu stiau de unde sa porneasca pentru a-si construi portofoliile crypto. ETF-urile care urmaresc cele mai mari piete din lume au înregistrat o popularitate din ce în ce mai mare în ultimii ani, însa nu a existat o modalitate usoara de a face acelasi lucru cu crypto. Prin intermediul Bitpanda Crypto Indices le-am oferit clientilor nostri acces la piata de crypto, astfel încât sa poata sa înceapa sa investeasca. Acum, este timpul pentru urmatorul pas. Acesti noi patru indici crypto pe care i-am lansat ofera investitorilor sansa de a investi în domeniile care îi pasioneaza. Fara batai de cap - nu este nevoie ca investitorii sa caute în mod constant noi proiecte în care sa investeasca, Bitpanda Crypto Indices reprezinta o modalitate simpla prin care oricine îsi poate diversifica portofoliile.”
Portofolii diversificate si control deplin
Noii indici crypto permit investitorilor sa cumpere mai multe active dintr-o zona de care sunt pasionati, fara a fi nevoie sa-si revizuiasca si sa-si ajusteze portofoliile continuu manual. Cei patru indici ofera acces investitorilor la:


  • Lideri în infrastructura - Monede care sustin programe descentralizate concepute pentru a îndeplini sarcini specifice;


  • Lideri metaverse - Monede aflate în strânsa legatura cu jocuri si retele sociale;


  • Lideri Smart Contracts - Monede care accepta protocoale blockchain care permit gazduirea de aplicatii auto dezvoltate sau dezvoltate de alte parti interesate;


  • Lideri DeFi - Monede aflate în strânsa legatura cu serviciile financiare construite pe retele descentralizate fara intermediari centrali;


Proiectele crypto din fiecare categorie sunt alese pe baza temei generale si echilibrate în jurul capitalizarii pietei. În fiecare luna, indicii sunt reechilibrati automat în functie de schimbarile înregistrate în piata, pe baza calculelor si revizuirilor efectuate de MVIS Index Solutions, divizia de indici a liderului manager de active VanEck.
Încercati indicii de crypto împreuna cu optiunea de Plan de economii
Clientii Bitpanda pot cumpara, vinde sau schimba noii indici crypto la fel ca orice alt activ digital de pe platforma, cu un singur click, simplu si sigur. Majoritatea investitorilor care detin deja indici Bitpanda Crypto apeleaza la optiunea plan de economii, acest lucru permitându-le sa programeze achizitionarea automata a activelor în mod recurent. Odata creat un Plan de Economii, acesta cumpara automat la ora stabilita de investitori, permitându-le acestora sa beneficieze de efectul de mediere a costurilor cu flexibilitate maxima.