hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Bitdefender Total Security 2013 - prezentare si galerie foto

Bitdefender Total Security 2013 - prezentare si galerie foto

calendar_month 03 Aug 2012, 13:01
Bidefender 2013 este o suita de securitate in adevaratul sens al cuvantului, in buna traditie recunoscuta international a Bitdefender. Pentru cei care upgradeaza de la Suita 2012, editia din acest an a Bitdefender va insemna o imbunatatire vizibila a functiilor, optiunilor si modulelor dedicate.
HIT.ro a realizat o prezentare a Bitdefender Total Security 2013, solutie care a fost deja premiata de mari reviste internationale de tehnologie. Noi ne vom concentra asupra experientei si impresiilor pe care ni le-a lasat Bitdefender 2013.

Utilizatorii cu experienta in folosirea solutiilor de securitate vor aprecia, cu siguranta, noile posibilitati de protectie ale Bitdefender, precum si disponibilitatea personalizarii avansate a setarilor in functie de necesitatile individuale.

Cei de la Bitdefender nu au uitat insa nici de utilizatorii care prefera sa nu-si bata capul cu prea multe configurari si au mizat, ca si in suita de anul trecut, pe excelentul mod "Autopilot".
(click pe fotografii pentru dimensiune mare)

Functia pune intr-o garda automata programul care nici macar nu deranjeaza utilizatorul cu notificari. Toate modulele de protectie isi vad de treaba in mod silentios si eficient. In plus, activarea modului joc automat opreste notificarile evitand astfel intreruperile in timpul unei sesiuni de gaming.
Interfata simpla si intuitiva

Total Security 2013 are o interfata extrem de intuitiva, astfel incat pana si un utilizator care nu a pus mana in viata lui pe o solutie complexa de securitate sa poata folosi programul fara prea multe semne de intrebare.
Ecranul principal contine cele patru module care pot fi accesate pentru schimbarea unor setari, dar si notificarile, butonul pentru configurari principale si cel de comutare intre modul User si Autopilot.

Moduri de lucru

Autopilot
Comutarea in modul Autopilot se face extrem de usor, din interfata principala a programului. Odata activata optiunea, ai garantia ca PC-ul tau este in siguranta, chiar daca toate modulele care sunt in garda au trecut pe silentios si nu te notifica in legatura cu nimic. In cazul in care ai curiozitatea sa vezi ce s-a intamplat pe PC-ul tau in timp de Bitdefender 2013 s-a aflat in modul Autopilot, poti verifica manual rapoartele din interfata principala.

Autopilotul Bitdefender 2013 este recomandat atat celor cu mai putin experienta in setarea gradului de reactie al programului, cat si celor care vor nu vor sa mai configureze manual comportamentul suitei.
User mode
Modul utilizator este stilul clasic in care functioneaza, de obicei, orice antivirus sau suita de securitate. Utilizatorul poate alege tipul de protectie antivirus, antispam, antiphishing etc. selectand nivelul de protectie pe care il doreste.
Module principale
Antivirus
Ai posibilitatea sa setezi modulul pe Autoscanare sau sa apelezi la una dintre functiile: Quick Scan, Scanare de sistem, Scanare Personalizata, Vulnerabilitati si Mediu Steril (repornirea PC-ului). Daca celelalte functii sunt intuitive, poate ca ar trebui sa ne oprim un pic asupra meniului Vulnerabilitati. Bitdefender verifica daca exista actualizari de sistem neefectuate (esentiale si optionale), actualizari pentru aplicatii si verifica si parolele pentru conturile Windows.

Antispam
Acest modul te scapa de spam-urile din mailuri printr-o serie de functii dedicate - poate bloca mesajele scrise cu caractere asiatice sau chirilice, poate aplica filtrarea de linkuri si filtrul Euristic.

Utilizatorul poate opta pentru administrarea mailurilor spam/not spam prin filtrarea si introducerea adreselor cunoscute intr-o baza de date, dar si a adreselor spam.

Confidentialitate
Este modulul extrem de important al Total Security 2013 in cazul in care folosesti computerul pentru anumite tranzactii online si introduci, prin urmare, in PC, o serie de date ce au caracter confidential. Modulul iti permite sa securizezi aceste date si nu numai. Optiunea stergere definitiva iti permite sa stergi permanent si irevocabil de pe hard orice fisier. Nu uita insa, recuperarea lui este imposibila ulterior.

Firewall
Firewall-ul monitorizeaza tot ce misca in retea si supravegheaza activitatea si posibilele incercari de intruziune. Acest modul este bine cunoscut utilizatorii de Bitdefender.

Printre noutatile Bitdefender 2013 se mai numara si numara securizarea tranzactiilor online cu Safepay, protejarea copiilor fata de pericolele de pe internet prin sistemul Parental Control si posibilitatea de recuperare a terminalelor mobile in caz de furt, prin modulul Anti-Theft.
Safepay este un browser securizat conceput special pentru siguranta si confidentialitatea operatiunilor bancare online. Acesta se activeaza automat atunci cand utilizatorul acceseaza contul bancar printr-o retea wireless si creeaza o conexiune impenetrabila, prin intermediul unei tehnologii de tip hotspot.
Include, de asemenea, o tastatura virtuala, astfel ca niciun atacator nu va putea intercepta ceea ce tasteaza utilizatorul.

Bidefender Total Security 2013 poate fi achizitionat online (licenta pentru pana la 3 calculatoare, 1 an) la pretul de 259,95 lei.