Bitcoin depaseste maximul, pentru prima oara in ultimul an si jumatate
3/35662
calendar_month 05 Dec 2023, 13:52


Un moment istoric apare pe piata criptomonedelor, reper asteptat inca din mai 2022 - Bitcoin a depasit punctul maxim pentru prima data intr-un an si jumatate, anunta Kyrylo Khomiakov, Binance Regional Head pentru CEE si Asia Centrala.

Anterior, Bitcoin se tranzactiona la peste 42.000 de dolari in aprilie 2022. In acelasi timp cu avansul Bitcoin, capitalizarea sa de piata a crescut considerabil, ajungand la 809,6 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap. Cresterea remarcabila a Bitcoin-ului cu 140% din 2023 a determinat intr-adevar o schimbare perceptibila in sentimentul pietei criptomonedelor.

Reflectand aceasta crestere, capitalizarea totala de piata a domeniului criptomonedelor a atins un nivel maxim de 1,54 trilioane de dolari in 2023. Aceasta crestere poate fi atribuita in mare parte aprobarilor iminente ale unui ETF Bitcoin si reducerii ratei dobanzii de catre Rezerva Federala a SUA, care se preconizeaza sa intre in vigoare pana in 2024.

Numerosi analisti estimeaza ca Bitcoin ar putea sa urce la 100.000 de dolari pana in 2024, legand in unanimitate aceasta traiectorie de crestere de influenta ETF-urilor. Jucatori majori precum BlackRock Inc., care ocupa un loc central in industria activelor digitale, sunt urmariti indeaproape, asteptand introducerea primului ETF Bitcoin in Statele Unite.

Concentrandu-ne pe factorii tehnici, analiza predictiva sugereaza o rezistenta viitoare a Bitcoin-ului la 42.330 de dolari. Aceasta asteptare se bazeaza pe continuarea tendintei optimiste, in ciuda unui open interest (OI) relativ scazut. O parte a analistilor propune chiar ca Bitcoin ar putea sa urce la 60.000 de dolari inainte de urmatorul halving, programat pentru aprilie 2024.

Conditiile actuale de pe piata semnaleaza un potential major de expansiune in domeniul criptomonedelor pana in 2024. Anticiparea unui ETF Bitcoin a starnit entuziasmul pietei, ceea ce ar putea propulsa Bitcoin-ul, si ulterior intreaga piata a criptomonedelor, la un nivel fara precedent. Cu toate acestea, la fel ca in cazul oricarei strategii de investitii, recomandam cu tarie respectarea principiului DYOR (do your own research) inainte de a capitaliza in criptomonede.