Binance Romania sustine NFT-urile cu utilitate din sectorul muzical
8/8529
calendar_month 05 Apr 2023, 16:46
• In parteneriat cu Binance si MultiversX (Elrond), Connect-R si CLAPART lanseaza o colectie de NFT-uri ce introduce un model inovator de business
• Prin lansarea colectiei “Hood Heroes” se pun bazele unui ecosistem in care fanii devin partenerii artistilor, prin distribuirea de redevente catre detinatorii de NFT-uri
• NFT-urile includ si accesul la evenimente VIP, concerte si o comunitate exclusiva cu oportunitati pentru proprietari
Bucuresti, 5 Aprilie 2023: Artistul rap si pop Connect-R se lanseaza, cu sustinerea Binance, in lumea Web 3 prin Hood Heroes, o colectie de NFT-uri (tokens non-fungibili) cu utilitate, care aduce beneficii concrete fanilor sai.
Colectia, care numara pana la 10.000 de caractere unice, generate aleator, este inspirata din viata si transformarile artistului. Data de listare pe platforma Binance va fi anuntata in scurt timp, pe conturile oficiale ale companiei.
“Ca artist, mi-am dorit mereu sa ofer comunitatii, celor care cred in mine, cat mai mult din viziunea mea despre muzica, despre arta, despre viata. Mult din tot ce am realizat in aceasta existenta se datoreaza voua, celor care m-au sustinut si apreciat. Si azi vreau sa va recompensez, cu ocazia de a-mi deveni parteneri”, declara Stefan Mihalache (Connect-R).
Pentru fani, pe langa posibilitatea de a deveni partener cu artistul lor favorit, cele mai atractive utilitati vor fi accesul la evenimente VIP, ocazia de a-l cunoaste personal pe Connect-R, bilete la concerte, acces la o comunitate exclusiva cu oportunitati pentru proprietari, precum si alte beneficii.
Colectia isi propune sa redistribuie spre comunitate 20% din suma stransa la mintare, prin activari tip “quest” si misiuni cu premii considerabile, disponibile prin comunitatea de Discord a proiectului.
In premiera nationala, colectia va oferi cumparatorilor oportunitatea de a deveni parteneri cu Connect-R, detinand procente din faimosul hit “Vara nu dorm”, dar si din melodii noi, precum "Lasa-ma Sa Te", feat Raluka.
Cu un puternic accent pe utilitate, colectia Hood Heroes va avea 4 clase de raritate: Comun, Rar, Epic si Legendar. La mintare (momentul vanzarii si al lansarii pe blockchain), cumparatorii vor descoperi ce raritate are NFTul lor, aceasta fiind stabilita aleator de algoritm, astfel incat fiecare sa aiba o sansa egala.
Colectia de NFTuri va fi disponibila pe infrastructura de blockchain MultiversX (ex-Elrond), la randul sau - proiect romanesc cu succes international, incepand cu 7 Aprilie.
Binance NFT Marketplace are acelasi cont de utilizare ca Binance.com. Utilizatorii Binance existenti pot accesa piata NFT si pot tranzactiona folosind conturile Binance actuale. Utilizatorii noi se pot inregistra pe Binance.com, pentru a crea sau tranzactiona pe platforma Binance NFT. Binance NFT a adaugat, de asemenea, suport multi-lant pentru depozitele si retragerile NFT. Utilizatorii isi pot transfera acum cu usurinta NFT-urile catre si dinspre lantul BNB si retelele Ethereum.
Pentru reprezentantii Binance Romania, acest proiect are potentialul de a aduce in atentia maselor fenomenul NFT, cu o utilitate reala.
“Ne dorim sa sustinem proiectele NFT care ofera valoare si utilitate reala detinatorilor, precum Hood Heroes. Consideram ca NFT-urile din aria Media si Divertisment vor avea o crestere spectaculoasa in urmatoarea perioada si pot conduce la o adoptie de masa a tehnologiei blockchain si NFT, prin aducerea fanilor din paradigma Web 2 in paradigma Web 3 - transformarea de comunitati de fani in co-detinatori ai operelor de arta. Pentru noi, acesta este un exemplu de succes cu privire la potentialul transformational pe care tehnologia blockchain il ofera si asteptam cu interes si urmatoarele colectii”, declara Ilie Puscas, Country Manager, Binance Romania.
Proiectul Hood Heroes, promovat in parteneriat cu Binance Romania, reprezinta doar un prim pas ce valideaza un model economic nou.
“Obiectivul nostru este sa validam felul in care tehnologia NFT poate fi utilizata cu succes pe piata de media si divertisment. Misiunea noastra este sa construim un ecosistem descentralizat, care va oferi artistilor consacrati sansa sa isi maximizeze engagement-ul propriilor comunitati de fani, precum si posibilitatea, pentru talentele nedescoperite, de a se lansa in industrie fara dificultatiile pe care in mod traditional le intampina artistii, in principal de natura financiara. NFT-urile si tehnologia blockchain ofera, in prezent, posibilitatea unei revolutii in industria muzicala si suntem onorati sa putem contribui la ea”, declara Tudor Fornea, CEO, CLAPART.
Ce sunt NFTurile?
NFTurile (Non-Fungible Token) sunt active digitale unice si reprezinta proprietatea asupra unui anumit articol sau o bucata de continut dintr-o retea blockchain, cum ar fi lucrari de arta, muzica, videoclipuri etc. NFT-urile sunt stocate intr-un blockchain si sunt verificate criptografic, ceea ce le face rezistente la duplicare sau frauda.
Utilizarea NFT-urilor in aceste domenii se poate extinde la drepturile de autor, bilete de evenimente, colectii exclusive si multe altele, oferind astfel posibilitati noi si interesante pentru artisti si fanii lor.