hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Binance Research prezinta principalele tendinte in cripto

Binance Research prezinta principalele tendinte in cripto

calendar_month 15 Nov 2023, 18:35

Binance Research prezinta principalele evolutii Web3 din octombrie 2023, pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra starii actuale a ecosistemului cripto, intr-un raport ce analizeaza performanta pietelor cripto, DeFi si NFT: avans de 19% pentru cripto, DeFi rupe trendul descendent, NFT creste cu 6,9% lunar.  

Performanta pietei cripto in octombrie 2023

In octombrie 2023 capitalizarea totala a pietei crescand cu 19%. Aceasta crestere a marcat al doilea cel mai mare avans lunar din 2023 si a fost determinata in mare parte de optimismul din jurul aprobarilor asteptate ale unui fond de tranzactionare la bursa (ETF) spot Bitcoin in SUA. De-a lungul lunii, pretul BTC a depasit 35.000 USD, revitalizand piata mai larga a criptomonedelor.

Toate cele 10 monede de top dupa capitalizarea de piata au incheiat luna octombrie cu cresteri de pret. In mod special, SOL si LINK au fost cele mai performante monede ale lunii, inregistrand castiguri de 78% si, respectiv, 45%. Propulsat de naratiunea ETF-ului spot, BTC a inregistrat o crestere considerabila a pretului de 28%, fiind al treilea cel mai performant activ din aceasta luna.

Finante descentralizate (DeFi)

Piata DeFi a reusit, in cele din urma, sa rupa trendul descendent din 2023, inregistrand o crestere notabila de 8,8% a valorii totale blocate (TVL) pe parcursul lunii. Aceasta crestere a fost determinata de optimismul general din piata criptomonedelor din jurul ETF-urilor spot Bitcoin. Protocoalele DeFi au inregistrat o crestere notabila pe toate planurile - Tron, Arbitrum si Solana fiind printre primii castigatori in ceea ce priveste TVL, inregistrand cresteri de 15,04%, 3,70% si, respectiv, 17,26%.  

Non-fungible tokens (NFT)

Piata NFT a reusit, la randul sau, sa isi revina si sa opreasca tendinta descendenta din acest an, volumul de tranzactionare atingand 0,31 miliarde de USD in octombrie, ceea ce reprezinta o crestere de 6,9% pentru luna. Indicele NFT-500 al Nansen si indicele Blue-Chip-10 au inregistrat scaderi de 58% si, respectiv, 50% de la inceputul anului. Desi aceste cifre reflecta anul dificil pe care l-au avut NFT-urile pana acum, se contureaza o tendinta ascendenta, ce include castiguri lunare in majoritatea categoriilor NFT in octombrie 2023.

Octombrie 2023 a fost o luna pozitiva pentru piata crypto, cu cresteri semnificative ale preturilor si o recuperare a pietei DeFi si NFT. Optimismul din jurul ETF-urilor spot Bitcoin a fost un factor cheie, iar aprobarile asteptate ar putea duce la un nou val de investitii in piata cripto. Ramane de vazut ce rezerva luna noiembrie, dar cu ajutorul educatiei financiare si avansului tehnologic exista optimism cu privire la viitorul acestei piete.

Raportul integral realizat de Binance Research poate fi accesat la link-ul urmator: https://www.binance.com/en/blog/ecosystem/binance-research-key-trends-in-crypto--november-2023-7853742829894413148

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: