Binance Research prezinta evolutia pietei cripto din octombrie: crestere a capitalizarii totale cu 19%
calendar_month 09 Nov 2023, 09:14

Binance Research prezinta evolutia pietei cripto din luna octombrie, iar principalele concluzii sunt ca segmentul beneficiaza de a doua crestere a volumului total al capitalizarii din 2023, de 19%, in timp ce principalii castigatori sunt SOL, LINK si BTC.

Piata cripto, stimulata de optimismul din jurul ETF-urilor spot Bitcoin, a inregistrat o crestere impresionanta de 19% a capitalizarii totale, marcand a doua cea mai mare crestere lunara din 2023. Printre castigatorii notabili s-au numarat SOL, LINK si BTC, care au incheiat luna cu majorari de 78%, 45% si, respectiv, 28%.

Dominanta Bitcoin a atins un maxim al ultimilor doi ani si jumatate in octombrie, cu 53,47%, deoarece optimismul din spatele schimburilor spot ETF a generat o crestere a Bitcoin. Numai in octombrie, preturile Bitcoin au crescut cu 28%.

Dupa doi ani de dezvoltare, Scroll a fost lansat, marcandu-si locul pe lista tot mai mare de zkEVM-uri din acest an. Desi a atras deja peste 26,6 milioane de dolari in valoare totala blocata (TVL) si 43.000 de utilizatori, Scroll este inca in fasa, cu loc semnificativ pentru a se apropia de reperele de miliarde de dolari stabilite de unele dintre omoloagele sale Layer-2 (L2).

Noua taxa de interfata introdusa de Uniswap Lab a generat peste 647.000 de dolari colectati in cele doua saptamani de la lansare. Cota de piata a Uniswap a ramas relativ stabila si este, inca, cel mai mare schimb descentralizat, ca volum de tranzactionare.

Maker, protocolul din spatele stablecoin-ului DAI, a inregistrat o crestere a veniturilor anualizate si a depasit maximele sale istorice de aproape 200 de milioane de dolari. Un factor important al cresterii veniturilor a fost disponibilitatea lui Maker de a integra active din lumea reala (RWA) ca garantie pentru DAI. Mai exact, veniturile anualizate din RWA au crescut cu 455% din octombrie 2022 si reprezinta acum majoritatea (66%) veniturilor anualizate totale ale lui Maker.