Binance prezinta tendintele cripto pentru iunie si iulie 2023
calendar_month 17 Aug 2023, 13:12


Binance prezinta tendintele cripto, vara 2023: crestere pentru altcoins pe fondul evolutiei favorabile a reglementarii, piata relativ temperata

Platforma globala de schimb de criptomonede Binance prezinta tendintele globale ale pietei cripto pentru lunile iunie si iulie, iar vara anului 2023 arata o crestere pentru altcoins pe fondul evolutiei favorabile a reglementarii, in contextul unei piete relativ temperate.

Iulie a fost o luna relativ lenta pentru pietele cripto, iar capitalizarea generala a crescut cu doar 1,0%, cea mai mica modificare lunara pentru anul in curs. Acest lucru s-a datorat partial diminuarii nivelului de anticipare in privinta ETF inregistrat in iunie. Cu toate acestea, aria altcoin a cunoscut o crestere a activitatii. Principalul factor a fost rezultatul cazului SEC din SUA impotriva Ripple, in care judecatorul a hotarat ca XRP nu a fost o valoare mobiliara, cand a fost  vanduta publicului pe piata secundara.

XRP a fost cel mai puternic ca evolutie in iulie, iar pretul sau a crescut cu 47,4% dupa o hotarare favorabila in cazul mentionat anterior. Momentul a reverberat in spatiul altcoin, crescand si preturile SOL si MATIC. Odata cu rebrandingul Twitter la X, DOGE a inregistrat si o crestere semnificativa a pretului, aparent datorita asocierii sale percepute cu proprietarul lui X, Elon Musk.

BTC si ETH au fost modeste, intre primele 10 monede dupa capitalizarea pietei, scazand cu 4,1% si, respectiv, 4,0%. In urma unui val de cereri spot Bitcoin ETF in iunie, entuziasmul s-a stins treptat, deoarece investitorii asteapta acum deciziile viitoare ale SEC.

In iunie, piata cripto se redresase usor, iar capitalizarea globala crestea cu 3,3%. Aceasta evolutie a fost alimentata, in mare masura, de cresterea BTC, deoarece cel mai mare administrator de active din lume, BlackRock, a solicitat un fond bitcoin ETF. Un val de optimism s-a raspandit pe piata, BTC si ETH depasind plafoanele de 30.000 de dolari, respectiv 1.900 de dolari.  
 
Informatiile integrale pot fi accesate la: https://www.binance.com/en/blog/ecosystem/binance-research-key-trends-in-crypto--august-2023-7913512985693061884, pentru luna august, si respectiv https://www.binance.com/en/blog/ecosystem/binance-research-key-trends-in-crypto--july-2023-4030636387105304982, pentru luna iulie.