hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Binance consolideaza cooperarea cu autoritatile romane in lupta impotriva infractiunilor financiare si a finantarii terorismului

Binance consolideaza cooperarea cu autoritatile romane in lupta impotriva infractiunilor financiare si a finantarii terorismului

calendar_month 18 Apr 2023, 12:04
Initiativa sprijina combaterea crimelor cripto si sustine eforturile continue ale Binance de a sprijini autoritatile de reglementare si legislative
Binance, cea mai mare platforma de schimb de criptomonede din lume ca volum, colaboreaza cu Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) si sustine un workshop parte din programul global de pregatire a autoritatilor legislative. Evenimentul a reunit oficiali care urmaresc active si manageri din cadrul ANABI, precum si anchetatori financiari, analisti si politie judiciara.
In ultimul an, echipa Binance Investigations a desfasurat si a participat la peste 70 de ateliere de lucru impotriva infractiunilor cibernetice si financiare, alaturi de fortele de ordine din diverse tari, inclusiv Argentina, Australia, Bulgaria, Brazilia, Canada, Franta, Germania, Italia, Israel, Tarile de Jos, Noua Zeelanda, Filipine, Portugalia, Spania, Suedia, Coreea de Sud, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Ucraina si Marea Britanie.
Programul de instruire este condus de lideri din echipa Binance Investigations, formata din cei mai experimentati fosti anchetatori de criptomonede din fortele de ordine ale agentiior specializate din UE si SUA.
“Protejarea utilizatorilor este prioritatea numarul unu, in cadrul Binance. Ne angajam sa contribuim la prevenirea infractiunilor financiare, pentru a crea un ecosistem sigur. Scopul nostru este sa ne unim fortele cu institutiile specializate din Romania, pentru prevenirea criminalitatii cibernetice. Suntem bucurosi sa impartasim experienta noastra cu partenerii nostri de aplicare a legii si sa le sprijinim eforturile de a proteja sistemul financiar al Romaniei de activitatile criminale”, declara Kyrylo Khomiakov, General Manager CEE, Binance.
In Romania, workshop-ul a fost condus de Jarek Jakubcek, seful departamentului Law Enforcement Training al Binance si Melanie Lefebvre, Senior LE Trainer. Programul a inclus sprijin Binance pentru investigatii, birourile de recuperare si gestionare a activelor, politici impotriva spalarii banilor si o discutie despre initiativele de prevenire a criminalitatii.
Cornel Calinescu, Director General ANABI, afirma: “Acest eveniment contribuie la exercitiul de consolidare a capacitatilor desfasurat de autoritatile romane in combaterea infractiunilor grave si a utilizarii sporite a criptomonedelor. Politica nationala de recuperare a activelor promovata de Ministerul Justitiei si ANABI evidentiaza necesitatea de a avea o abordare a grupului de lucru atunci cand se confrunta cu active de mare valoare si atipice. Aceasta face parte din misiunea noastra comuna UE si internationala de a perturba structurile criminalitatii organizate, concentrandu-ne pe infractiunile cu prioritate ridicata si specifica si distrugand modelul lor de afaceri”.
„Lucram indeaproape cu fortele de ordine pentru a identifica si urmari conturile suspecte si activitatile frauduloase, contribuind la lupta impotriva finantarii terorismului, a ransomware-ului, a traficului de persoane, a abuzului asupra copiilor si a infractiunilor financiare”, a declarat Jarek Jakubcek, seful departamentului Law Enforcement Training al Binance. „Pe masura ce tot mai multe autoritati de reglementare, agentii de aplicare a legii si parti interesate din sectorul privat se uita mai indeaproape la cripto, observam o cerere crescuta de formare, pentru a ajuta la informarea despre si combaterea infraciunilor cripto. Pentru a raspunde acestei cereri, ne-am intarit echipa si desfasuram mai multe training-uri, alaturi de autoritatile de reglementare din intreaga lume”.

 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?