Avantajele si dezavantajele calculatoarelor second hand
7/7014
calendar_month 20 Apr 2016, 15:25
Cand iei in calcul sa iti schimbi calculatorul,poti sa cumperi unul second hand. Acest lucru are si avantaje, dar si unele mici dezavantaje.
Un calculator second hand, mai ieftin
In primul rand, trebuie sa stii ca un calculator second hand este mai ieftin, ceea ce inseamna ca vei face economii la buget. Un calculator second hand poate sa coste si 300 de lei. Este simplu sa vezi beneficiul financiar, mai ales daca faci comparatia cu pretul unui laptop. Un laptop este intotdeauna mai scump,poate sa coste chiar si 5000 de lei. De aceea, un calculator second hand este o varianta mult mai buna, pe care sa o iei in calcul. Si la gama de calculatoare second hand ai optiunea de a alege in functie de performanta, astfel ca poti cumpara si un calculator cu i7 la mana a doua la un pret bun pentru valoarea componentelor sale.

Un astfel de calculator poate sa fie luat depe internet, este usor. Cu o simpla cautare pe Google vei gasi multe variante in acest sens. In cazul in care decizi sa cumperi un astfel de calculator trebuie sa stii ca este bine sa alegi un produs care are garantie, caci in caz de probleme, il poti repara mai usor, fara sa dai bani pentru asta.
Dezavantajele unei astfel de decizii
In cazul in care vrei un astfel de PC la mana a doua din gama produselor foarte ieftine, cu un procesor mai vechi, trebuie sa iei in calcul faptul ca navigarea pe internet poate sa fie greoaie. Pentru ca tehnologia nu este una care sa tina pasul cu noile descoperiri in domeniu. Un astfel de calculator este util pentru persoanele care nu au nevoie de performanta, este bun pentru cei care vor sa intre pe internet si sa afle diferite informatii. Nu este un calculator tocmai potrivit daca iti doresti sa faci web design, de exemplu. Este un calculator bun pentru a scrie documente in Word sau pentru a lucre in Excel. Nu poti face mare performanta cu un astfel de PC, insa daca ii faci cateva imbunatatiri acest calculator iti poate fi de mare ajutor.

In ceea ce priveste marcile calculatoarelor second hand, trebuie sa stii ca exista nenumarate variante. Poti sa iei un PC Lenovo, unul Siemens sau unul Dell. Si lista nu se opreste aici. Cand le cumperi de pe internet, citeste cu atentie descrierea acestora, ca sa stii la ce sa te astepti. Astfel, vei sti cum sa lucrezi cu acest calculator. Perioada de garantie poate sa fie de pana la 12 luni de zile, in unele cazuri. De asemenea, aceasta garantie poate sa fie prelungita, ceea ce este ideal. Insa pentru acest beneficiu, trebuie sa mai platesti in plus.