Avantaje si dezavantaje ale achizitionarii unui aspirator robot
7/7512
calendar_month 19 Feb 2021, 18:55
Utilizarea aspiratoarelor robot este în creștere. În prezent, datorită acestei situații, achiziționarea unui aspirator robot este mult mai convenabilă decât era acum câțiva ani. Acest lucru i-a determinat pe oameni să-și dorească să afle mai multe despre acest aspirator, să-l folosească cu drag și să îl considere o opțiune bună datorită faptului că economisesc timp și efort.

Având în vedere numărul mare de oameni care folosesc un aspirator robot, există diferite opinii despre aceste dispozitive pe care ne-am propus să ți le dezvăluim în cele ce urmează.

Avantajele achiziționării unui aspirator robot
Există multe avantaje ale aspiratoarele robot, dar în acest articol ți le vom dezvălui doar pe cele mai importante.

Autonomie
După cum probabil știi deja, robotul poate fi încărcat. Acesta dispune de o zonă de încărcare care se află într-un loc accesibil. Astfel, robotul în sine este autonom. El se duce singur la încărcare și părăsește zona de încărcare pentru a continua curățenia.

Curăță suprafețe multiple, atât pardoseli din lemn sau ceramică, cât și covoare
Se poate spune că aspiratoarele robot sunt „off-road”. Dacă în aceeași cameră există și covor și pardoseală ceramică, pot aspira fiecare suprafață fără nicio problemă, trecând dintr-o parte în alta.

Nu există nici măcar un obstacol care să-i reziste
Datorită diferiților senzori instalați pe toate părțile lor, aspiratoarele sunt capabile să detecteze obstacole precum trepte, denivelări, picioare de masă și scaun, colțuri... După detectare se vor mișca astfel încât să poată continua curățenia fără probleme.

Unele pot fi programate
Există multe modele din gama medie-înaltă care au opțiunea de programare a orelor de pornire. Alegând un astfel de model poți programa aspiratorul să aspire în absența ta. În unele cazuri, datorită diferitelor aplicații mobile, aspiratorul robot se poate programa chiar și de la distanță, astfel încât să înceapă aspirarea oricând dorești.

Intră chiar și sub mobilier
Sunt astfel concepute astfel încât să poată intra sub mobilier pentru a aspira sub el. Uneori, atunci când facem curățenie, trebuie să mutăm paturi, canapele și alte tipuri de mobilier pentru a aspira bine. Fiindcă aspiratorul robot nu este foarte înalt poate aspira sub mobilă fără a fi nevoie să ridicăm mobilierul de acasă sau de la birou.

Există aspiratoare robot care spală și podeaua
Unele dintre cele mai cunoscute modele au capacitatea de a aspira și spăla podeaua. Trebuie făcute unele modificări în rezervor și la rolele de aspirație, dar sunt capabile să îndeplinească ambele funcții, schimbând configurația.

Care sunt dezavantajele unui aspirator robot?
Le vom numi dezavantaje, ca să spunem așa, dar acestea sunt de fapt detalii ale acestor aspiratoare robot care nu au fost pe placul unor utilizatori.

Timp de aspirare
Având autonomie suficientă, de obicei durează mult timp până aspiră fiecare zonă a casei. Dacă există o zonă cu multe obstacole, durează puțin mai mult aspirarea. Din momentul în care oricare dintre senzori întâmpină un obstacol, durează puțin mai mult schimbarea traseului.Sunt oarecum zgomotoase
Nu trebuie să uităm că sunt aspiratoare, aspiratoare robot și, deși nu sunt la fel de zgomotoase ca un aspirator manual, au motoare încorporate care absorb murdăria. Prin urmare, nu sunt silențioase. Dacă îți vei cumpăra un astfel de aspirator, este mai bine să pui la treabă aspiratorul când nu ești acasă, pentru a nu-l auzi.

Curățarea și întreținerea aspiratorului robot
De fapt, acest lucru nu este un dezavantaj, fiecare aparat are nevoie de un minim de întreținere și curățare. În cazul aspiratoarelor robot, este necesar să golești rezervorul și să cureți rolele și periile care se află în partea care aspiră.

Ținând cont de aceste avantaje și dezavantaje, îți vei achiziționa un aspirator robot? Dacă te hotărăști să-ți cumperi unul, îți recomandăm să intri pe Homedelux.ro pentru a afla cum să alegi cel mai bun aspirator robot.

Sursa foto: freepik.com

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?