Atractii de incercat in satele Romaniei
7/7382
calendar_month 01 Iun 2020, 23:23
O vacanta la tara rimeste, de obicei, cu setari linistite, peisaje frumoase si oportunitati de a gusta mancaruri traditionale, facute cu ingrediente locale. De asemenea, poate fi o ocazie de a descoperi mai multe despre istoria si traditiile locale sau chiar participa la evenimente culturale. Prezentam mai jos cateva sugestii.

Vizitati Cimitirul Vesel

In comuna Sapanta din nordul Romaniei, in judetul Maramures, memoria celor care au murit este pastrata intr-un mod mai putin solemn. Cimitirul Vesel din Sapanta este renumit pentru pietrele mormante colorate, cu tablouri naive care descriu decedatul intr-o maniera originala. Uneori, pietrele de mormant sunt inscriptionate cu epitafe pline de umor. Sculptorul in lemn, Stan Ioan Patras, i se atribuie ideea pietrelor umoristice si le-a creat pe primele in 1935. I se credea ca a creat aproape 700 de pietre mormante pana la moartea sa, din cele peste 850 pe care le are in prezent cimitirul. Cei care se aventureaza la Sapanta pot vizita si casa lui memoriala, unde sunt pastrate alte obiecte pe care le-a creat.

Explorati cateva biserici fortificate

Biertan este unul dintre cele sapte sate din Transilvania cu biserici fortificate care au fost adaugate pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Satele, fondate de sasii transilvaneni, au un sistem specific de utilizare a terenului, un model de asezare si organizarea gospodariei familiale pastrate inca din Evul Mediu tarziu. Bisericile fortificate ilustreaza stiluri de constructie din secolul al XIII-lea si al XVI-lea. Pe langa Biertan, pot fi gasite in Prejmer, Viscri, Darjiu, Saschiz-Keisd, Calnic si Valea Viilor.
In afara listei UNESCO, exista mai multe biserici fortificate in Transilvania, toate cu propria lor poveste interesanta, oferind calatorilor motive suplimentare de a explora zona si de a se bucura de peisajele, traditiile si mancarea ei. Multe dintre satele sasesti si imprejurimile lor pot fi explorate si cu bicicleta, o optiune buna pentru cei care prefera excursiile active.

Obtineti o doza de film horror si fantastic

Festivalul de film de groaza si fantezie intoarce Luna Plina (Luna plina) ecranizeaza cele mai noi filme de groaza si fantezie din intreaga lume, dar si clasice, in locatii in aer liber de pe Biertan. in acest an, evenimentul are loc intre 20 si 23 august. Cei care participa pot participa, de asemenea, la activitati precum vanatoare de fantome, ateliere fantastice, ciclism, probe de mancare traditionala sau vizitarea targului de produse traditionale si ingrediente locale organizate in Piata Centrala din Biertan. Actualizarile evenimentului sunt postate aici.
Te-ar putea interesa: