ASUS sustine editia 2022 a concursului de robotica nextlab.tech
8/8004
calendar_month 20 Apr 2022, 16:49

Organizat sub forma unui robo-hackathon online, concursul de robotica nextlab.tech se adreseaza elevilor cu varste cuprinse între 8 si 16 ani, iar valoarea totala a premiilor oferite de organizatori se ridica la 87.000 de euro. Înscrierile sunt gratuite si se pot efectua pana pe 30 aprilie 2022, calendarul actiunilor fiind disponibil pe site-ul https://nextlab.tech.

Competitia nextlab.tech cuprinde doua etape si o finala nationala, programata în luna noiembrie 2022, în cadrul careia se va accede printr-o testare online. ASUS sustine concursul de robotica premiind castigatorii fazei finale cu produse în valoare totala de 17.000 de euro. Lista de premii cuprinde laptopuri TUF Gaming si Republic of Gamers (seria Strix G), precum si diverse periferice de gaming.

ASUS furnizeaza un portofoliu complet de produse si solutii IT, care sustin demersurile de învatare ale elevilor si studentilor. Compania a sustinut si în trecut workshop-uri si concursuri legate de programarea robotilor. Totodata, laptopurile ASUS si ROG reprezinta principalele alegeri privind platformele pe care tinerii îsi aprofundeaza cunostintelor de programare, data fiind plaja larga de configuratii disponibile în functie de scenariul de utilizare si bugetul disponibil.

'Vrem sa fim alaturi de generatiile care se pregatesc înca de la varste fragede sa adopte profesiile viitorului, iar concursul de robotica nextlab.tech ne ofera înca un prilej sa îi sprijinim pe cei care vor reprezenta specialistii IT&C de maine. Este un nou proiect educational pe care ASUS îl sustine anul acesta în Romania, dupa ce în martie am demarat ASUS Challenge, un concurs de informatica pentru liceeni. 2022 marcheaza lansarea pe plan local a portofoliului ASUS Educational (ce acopera gamele ExpertBook, ExpertCenter, ChromeBook samd) care ofera noi platforme informatice atat pentru scolari si studenti, cat si pentru mediul business', a declarat Bogdan Ivascu, Country Manager ASUS Romania.

Marile premii oferite de ASUS castigatorilor concursului de robotica nextlab.tech sunt laptopuri din seria ROG Strix G (2022). Configuratiile de top ale acestei game includ procesoare AMD Ryzen 9 6900HX si placi video NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti cu 150 W prin Dynamic Boost. Seria reuneste modelele G15 si G17, cu diferite optiuni de afisare: FullHD 300Hz / QHD 165Hz, respectiv FullHD 360Hz sau QHD 240Hz. Toate modelele Strix G sunt compatibile cu Dolby Vision, ecranele avand timp de raspuns de 3 ms si Adaptive Sync. Laptopurile ROG Strix vin cu o baterie de 90 Wh si încarcare Type-C de 100 W pentru a le permite utilizatorilor sa le utilizeze în deplasari. Conexiunile Wi-Fi 6E si LAN 2.5G ofera viteze de transfer de ultima generatie pentru un lag minim indiferent de mediul de conectare.

Prin participarea la acest robo-hackathon, elevii se antreneaza si îsi valideaza cunostintele necesare în meseriile viitorului. Ei învata sa programeze roboti bazati pe Arduino si sa lucreze în Open Roberta Lab, Tinkercad, Mixly, Arduino IDE ┼či C. Toti concurentii beneficiaza gratuit de cursuri de robotica sustinute online de profesori universitari din domeniul informaticii.'Multumim companiei ASUS pentru sprijinul acordat concursului de robotica nextlab.tech. Premiile consistente puse la dispozitie de ASUS reprezinta un motiv în plus pentru ca elevii din Romania sa studieze robotica în scoli. Elementele de robotica sunt necesare pentru obtinerea unor profesii de calitate în viitor. Elevii care participa la concursul de robotica scolara Nextlab.tech învata pentru tot parcursul vietii!', a declarat prof. univ. dr. Razvan Bologa, coordonator al concursului de robotica scolara Nextlab.tech.

Concursul este organizat de Asociatia „Clubul Informaticii Economice CyberKnowledgeClub” (CKC) fondata de cadre didactice ale Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, ASE Bucuresti. Sponsorul principal national Banca Comerciala Romana. Începand cu 2022 concursul beneficiaza de sprijin financiar din partea Ministerului Educatiei Nationale din Romania. Sprijinul logistic si tehnologic este oferit de start-up-ul Nextlab.tech. Initiativa este sponsorizata suplimentar de DACIA RENAULT, Fundatia GlobalWorth si ASUS. Proiectul functioneaza în cadrul programului ROMaNIA TECH NATION. Mediul de business este încurajat sa se alature actiunii pentru a mari numarul elevilor care vor beneficia de un kit gratuit.