hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  ASUS a prezentat noile lansari in cadrul evenimentului Seeing An Incredible Future la CES 2023

ASUS a prezentat noile lansari in cadrul evenimentului Seeing An Incredible Future la CES 2023

calendar_month 05 Ian 2023, 14:04
Noul portofoliu de produse ASUS redefineste limitele performantei, introduce ecrane 3D fara ochelari, schimband regulile jocului, si adauga durabilitate premium odata cu noile solutii sustenabile.
PUNCTE CHEIE:
Viziuni creative, mai largi: Solutii complete pentru creatori, inclusiv prima tehnologie de ecrane OLED 3D fara ochelari1, redefinind experientele vizuale
Putere si creativitate: ProArt Studiobook Pro 16 3D OLED, Vivobook Pro 16X 3D OLED, Zenbook Pro 16X OLED, Zenbook Pro 14 OLED si multe altele
Inovatie in materie de ecrane: Monitoare de nivel profesional ProArt Display OLED PA32DCM si ProArt Display PA279CRV
Solutii incredibile pentru afaceri: ExpertBook B9 OLED, Chromebook Vibe CX34 Flip si ExpertWiFi EBM68 pentru solutii puternice cuprinzatoare destinate mediului comercial
Cu viteza maxima: Laptopurile ASUS TUF dispun de procesoare Intel® Core™ din generatia a 13-a sau AMD® Ryzen™ 9 Zen 4 si de placi grafice AMD Radeon™ RDNA3 sau NVIDIA® GeForce® RTX™ 40
ASUS a dezvaluit numeroase inovatii, produse in premiera si solutii sustenabile cu prilejul evenimentului online de lansare Seeing An Incredible Future din cadrul CES® 2023. Printre cele mai importante inovatii se numara ASUS Spatial Vision, prima tehnologie de ecrane OLED 3D fara ochelari din lume, care le ofera creatorilor o experienta vizuala si de lucru unica. ASUS a anuntat, de asemenea, solutiile inovatoare pentru creatori, inclusiv laptopuri pregatite pentru Windows 11 cu cele mai noi procesoare Intel® Core™ i9 HX din generatia a 13-a si placi grafice din seria NVIDIA® GeForce RTX™ 40 pentru laptop. Lista noutatilor cuprinde ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604), Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ), Zenbook Pro 14 OLED (UX6404), Zenbook 14X OLED (UX3404), Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604), ProArt Display OLED PA32DCM si ProArt Display PA279CRV.
ASUS a anuntat noi produse destinate segmentului comercial, fiecare dintre acestea oferind incredibile performante, functii polivalente si posibilitati de dezvoltare in mediul de afaceri. Printre cele mai importante produse se numara noul ExpertBook B9 OLED (B9403CVA), un laptop incredibil de usor si de puternic, creat pentru oamenii de afaceri, laptopul ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip (CX3401FBA) pentru jocuri captivante si utilizari flexibile, precum si routerul ASUS ExpertWiFi EBM68 pentru viteze mari de transfer de date si securitate ridicata. Noua gama de solutii business reuneste niste companioni perfecti pentru productivitate non-stop, durabilitate si securitate.
De asemenea, publicul a asistat la prezentarea noilor modele ASUS ExpertCenter PN64-E1 si PN42, precum si a mini PC-ului ASUS Chromebox 5 (CN67) - care ofera performante, conectivitate, stocare si facilitati la potential maxim.
Jucatorii au avut ocazia sa vada noile notebook-uri TUF Gaming A15/17 (FA507/707) si F15/17 (FX507/707) dotate cu procesoare Intel Core i9-13900H sau AMD Ryzen™ 9 Zen 4 si cu cele mai recente placi grafice din seria GeForce RTX 40 pentru laptop. Acestea ofera viteza, fiabilitate si performanta de ultima generatie pentru experiente de joc cat mai placute. Toate modelele includ trei luni de Xbox Game Pass Ultimate2, care ofera acces la sute de jocuri pentru PC.
In timpul evenimentului, ASUS a subliniat rolul sau de pionierat in inovarea pentru un viitor sustenabil. „Pe masura ce avansam in aceasta calatorie incredibila catre sustenabilitate, ne valorificam continuu leadership-ul tehnologic, rigoarea bazata pe date si filosofia axata pe om”, a declarat S.Y. Hsu, Co-CEO al ASUS, „Obiectivul nostru este de a crea in cele din urma o intreprindere cu emisii nete de carbon zero, care sa determine trecerea la o economie circulara - cu un lant de aprovizionare responsabil care sa creeze valori comune pentru fiecare dintre noi.”
Cei aflati in Las Vegas pot vedea toate produsele prezentate in cadrul evenimentului online, precum si pe cele dezvaluite anterior in lansarea Republic of Gamers (ROG) si le pot incerca in sesiuni hands-on la The Venetian Expo, Meeting Room #3002, in perioda 5-7 ianuarie, in intervalul orar 09:00-18:00.
Tehnologie pentru inovatii durabile, fiabile si sustenabile
Cu mai bine de un deceniu in urma, ASUS a introdus primul laptop neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, urmat indeaproape de revolutionarele laptopuri din seria ASUS Bamboo si, mai recent, in 2022, de primul laptop ASUS pentru business care e neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Dupa acesti primi pasi spre crearea unui viitor mai bun, ASUS continua sa inoveze. A prezentat cateva dintre actiunile sustenabile intreprinse pentru a inova in crearea unui stil de viata digital disponibil tuturor, unul cat mai universal, inteligent, profund si plin de bucurie.
In acest an, peste 90% dintre laptopurile ASUS destinate publicului larg vor respecta standardele EPEAT si ENERGY STAR® 8.0. Punand accentul pe calitate, functionalitate, durabilitate si posibilitatea de upgrade, ASUS asigura cicluri de viata mai lungi pentru acestea, proiectand produsele cu gandul la sustenabilitate. ASUS utilizeaza materiale prietenoase cu mediul in fabricarea si ambalarea produselor - si a achizitionat si utilizat in mod activ 1500 de tone de plastic PCR (reciclat dupa consum) incepand din 2017, alaturi de peste 20.000 de tone de hartie reciclata in 2022. Pentru a face si mai mult, ASUS promoveaza in mod constant reciclarea, peste 40.000 de tone de deseuri electronice (e-waste) fiind astfel reciclate in ultimii ani.
Eforturile ASUS privind sustenabilitatea nu se opresc aici. Prin construirea unor produse mai durabile, compania reuseste sa reduca deseurile si sa prelungeasca durata de viata a laptopurilor ASUS, asigurandu-se ca utilizatorii au parte de experiente incredibile, indiferent de locul in care se afla. Acesta este motivul pentru care noile laptopuri consumer ASUS 2023 si urmatoarele vor fi supuse celor mai stricte teste de durabilitate, mai mult ca oricare alte produse de pe piata laptopurilor consumer - respectand standardul extraordinar de riguros MIL-STD 810H de nivel militara din SUA, bazat pe 12 metode si 26 de proceduri de testare - pentru a oferi valoare pe termen lung, fiabilitate si durabilitate.
In plus, ASUS a incheiat un parteneriat cu Ishizuka Glass pentru tratamentele antimicrobiene, utilizand agentul antimicrobian IONPURE al acestuia pe anumite produse. ASUS a fost prima companie din industria laptopurilor care a introdus stratul de acoperire ASUS Antimicrobial Guard3 Plus Silver Ion, care poate inhiba raspandirea a 99% din virusi si bacterii - inclusiv COVID-194- pe o perioada de 24 de ore5. Aceasta tehnologie este testata6 in mod specific pe virusi precum gripa A (H3N2) si H1N1; de asemenea, respecta protocoalele de testare ISO 21702 si ISO 221967 pentru a contribui la asigurarea unei experiente de utilizare mai igienice.
Software si hardware pentru creatori
In cadrul evenimentului CES 2023, ASUS a prezentat o serie de inovatii software si hardware dedicate creatorilor de continut. Toate modelele noi ProArt Studiobook, Zenbook Pro si Vivobook Pro vor fi echipate cu cele mai recente placi grafice din seria GeForce RTX 40 pentru laptop. Fiind sustinute de tehnologiile NVIDIA Studio pentru creatori, produsele dotate cu GPU NVIDIA RTX beneficiaza de optimizarile RTX in peste 110 aplicatii creative, de driverele NVIDIA Studio pentru cel mai ridicat nivel de stabilitate si performanta in aplicatiile creative si de instrumente exclusive NVIDIA cu inteligenta artificiala: Omniverse™, Canvas si Broadcast.
„Inteligenta artificiala este integrata in toate fluxurile muncii de creatie, ajutand artistii de la faza de concept si pana la finalizarea proiectelor mai repede ca niciodata”, a declarat Jason Paul, vicepresedinte si director general al platformei Studio de la NVIDIA. „Laptopurile ASUS ProArt, Vivobook si Zenbook, echipate cu noile GPU-uri GeForce Seria RTX 40 pentru laptop, combina stilul desavarsit cu performanta si fiabilitatea de care creatorii au nevoie pentru a folosi instrumentele avansate cum ar fi AI-ul generativ si NVIDIA Omniverse.”
ASUS a prezentat in premiera si ASUS Spatial Vision, prima tehnologie OLED 3D fara ochelari (autostereoscopica) din lume, care permite experiente 3D captivante pe un laptop - fara a fi nevoie de purtarea unor dispozitive. Acest lucru este posibil cu ajutorul unei lentile lenticulare si a unei tehnologii avansate de urmarire a ochilor prin intermediul unei camere de luat vederi, permitand afisajului sa creeze imagini distincte pentru fiecare ochi, rezultand o imagine 3D autostereoscopica. De asemenea, utilizatorii pot comuta fara efort intre 2D si 3D. Aceasta noua tehnologie poate schimba total fluxurile de lucru ale creatorilor, acestia vor putea vedea detaliile obiectelor si ale efectelor 3D direct pe ecran, fara a mai fi nevoie sa revada prototipurile fizice, economisind timp si bani si eficientizand in acelasi timp fluxul de lucru.
Aceste ecrane OLED incredibile ofera un raport de contrast de 1.000.000:1, un timp de raspuns de 0,2 ms si o rata de reimprospatare de 120 Hz pentru imagini foarte fluide - conducand la cea mai placuta experienta de vizionare. Noile panouri ofera, de asemenea, un mare potential pentru aplicatiile metaverse. Tehnologia OLED 3D fara ochelari poate fi integrata in aplicatiile exclusive din ASUS Spatial Vision Hub, care le permite utilizatorilor sa vizioneze videoclipuri si filme 3D, sa joace titluri 3D si sa se bucure de vizualizarea modelelor 3D sau a continutului creat. ASUS Spatial Vision ofera si instrumente de dezvoltare construite pe baza SR (Simulated Reality) de la partenerul ASUS, Dimenco, cu materiale de suport si ghiduri pentru a le conferi dezvoltatorilor un potential nelimitat, de la controlul prin gesturi la invatarea interactiva si multe altele, pentru a construi un ecosistem vizionar in jurul tehnologiilor 3D.
ASUS a anuntat si ProArt Creator Hub 2.0, panoul de control cu ajutorul caruira creatorii pot utiliza cat mai bine hardware-ul si software-ul ASUS pentru a da viata ideilor lor. Noua versiune are o interfata de utilizator moderna, reimprospatata, si o noua functie exclusiva - Color Control, care combina toate solutiile privind controlul culorilor, specifice creatorilor. ProArt Creator Hub 2.0 actualizeaza facilitatile ASUS Dial si ASUS Control Panel pentru a permite nu numai noi personalizari pentru aplicatiile Adobe®, ci si pentru aplicatiile de productivitate, divertisment si crearea de continut - inclusiv Microsoft 365, Spotify, YouTube si browserele web populare. ProArt Creator Hub 2.0 va fi disponibil pentru toate modelele Studiobook, Zenbook si Vivobook cu ASUS Dial, ASUS DialPad sau ASUS ScreenPad Plus. De asemenea, va fi disponibil pentru gama de mouse-uri ProArt, precum si pentru toate monitoarele ASUS cu interfata tactila.
Pentru a imbunatati experienta creatorilor, ASUS si-a unit fortele cu Pantone®, cea mai importanta autoritate mondiala in domeniul culorilor, pentru a le oferi posibilitatea de a accesa si utiliza baza de resurse Pantone, inclusiv bibliotecile Pantone, datele Color Space, Color Harmonies si multe altele. Toate aceste caracteristici vor fi disponibile pe toate laptopurile ASUS pentru creatori prin intermediul software-ului ProArt Creator Hub 2.0, exclusiv ASUS.
„Cum Pantone si ASUS deservesc acelasi public creativ, de peste 10 milioane de designeri si producatori din intreaga lume”, a declarat Tom Dlugos, Director de vanzari - OEM Displays pentru X-Rite Pantone, „avem cadrul perfect ca utilizatorii nostri comuni sa profite de inovatia noastra comuna si sa obtina acces direct la informatiile ample despre culori de la Pantone.”
ASUS ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604): statie de lucru mobila cu ecran 3D OLED pentru creatori
ASUS ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604) este prima statie de lucru mobila cu ecran 3D OLED pentru creatori, care transcede obisnuitul mergand dincolo de lucrurile cotidiene. Are un aspect rafinat Mineral Black, iar designul in trepte a permis montarea unor rame mai subtiri in jurul ecranului, facand loc pentru orificiile de ventilatie din spate. Acesta permite, de asemenea, ecranului laptopului sa stea plat, fiind posibila inclinarea la orice unghi de vizualizare de pana la 180°.
Cu noul afisaj spectaculos 3D OLED 3.2K 120 Hz creatorii de continut si jucatorii pot vizualiza fotografii 3D, videoclipuri sau chiar jocuri - fara ochelari sau casti. Procesul de creare de continut vizual 3D devine mai rapid si mai intuitiv, iar tehnologia ASUS Spatial Vision permite ca materialul vizual 2D sa fie convertit in timp real si fluid intr-unul 3D captivant, prin apasarea unui comutator. Panoul OLED super-luminos reda detalii uimitoare si culori vii, avand o tehnologie de reglare adaptiva a luminozitatii pentru a-i maximiza durata de viata.
Procesorul Intel Core i9-13980HX de generatia a 13-a, placa grafica din seria NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop, capacitatea expandabila a memoriei pana la 64 GB si stocarea ultra-rapida ii ajuta pe creatori sa faca ceea ce stiu ei cel mai bine: sa creeze si sa proiecteze, fara limite. Ecranul 3D OLED de 16 inchi, cu rezolutie 3,2K la 120 Hz, cu o acuratete certificata in reproducerea culorilor, sustine orice viziune creativa, oferind imagini de neegalat. Un touchpad haptic mare, compatibil cu stiloul digital, si controlerul rotativ intuitiv ASUS Dial ofera precizie si controlul suprem in aplicatii. De asemenea, laptopul integreaza conectivitatea perfecta cu toate perifericele recente prin porturi duale Thunderbolt™ 4, cu viteze de transfer de pana la 40 Gbps.
Printre facilitatile suplimentare ale lui ProArt Studiobook 16 3D OLED se regaseste tehnologia termica avansata ASUS IceCool Pro, care ii ofera un avantaj atunci cand vine vorba de performanta si silentiozitate. Laptopul integreaza, de asemenea, ASUS Dial pentru un control creativ precis si intuitiv.
Utilizatorii care prefera un afisaj mai conventional, pot opta pentru un ecran tactil traditional OLED 2D. Ulterior, in cel de-al doilea trimestru din 2023, familia ProArt Studiobook 16 OLED va fi actualizata cu un model care include un GPU pentru laptop NVIDIA RTX certificat pro.
ASUS Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604): Uimeste lumea in 3D
ASUS Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604) este un laptop inovator de 16 inchi destinat creatorilor de continut, care dispune si de tehnologia ASUS Spatial Vision cu primul afisaj autostereoscopic 3D OLED 3.2K 120 Hz din lume fara ochelari. Este configurabil cu pana la 64 GB RAM DDR5 4800 MHz cu doua module SO-DIMM si un SSD PCIe® 4.0 x4 de pana la 2 TB.
Acest laptop puternic se bazeaza pe un procesor Intel Core i9-13980HX din generatia a 13-a si o placa grafica din seria NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop cu un comutator MUX si suportul driverelor NVIDIA Studio pentru o crestere a performantei atunci cand e nevoie. Sistemul de racire imbunatatit permite atingerea in siguranta a TDP-ului de 150 W.
Vivobook Pro 16X 3D OLED include tehnologia termica avansata ASUS IceCool Pro si ASUS DialPad pentru un control creativ precis si intuitiv. De asemenea, beneficiaza de doua porturi Thunderbolt™ 4 pentru viteze de transfer ultra-rapide de pana la 40 Gbps si de un cititor de carduri SD.
ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ): Cel mai puternic Zenbook de pana acum
In parteneriat cu Intel, ASUS a reproiectat impresionantul Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ) pentru 2023 obtinand cea mai puternica versiune de pana acum. Noul laptop dispune de un procesor Intel unic cu cel mai recent design ASUS Supernova System-on-Module (SoM). Aceasta tehnica de ambalare a modulelor are o serie de beneficii, inclusiv o reducere a zonei principale a placii de baza cu 38%, crescand eficienta racirii sistemului. Acest lucru conduce la spatiu suplimentar pentru alimentarea placii grafice, ajutand-o sa atinga valori TDP mai ridicate, oferind utilizatorilor mai multa stabilitate si o performanta grafica mai mare. Acest design apeleaza la materiale similarea unui substrat cu pierderi reduse si scurteaza distanta dintre procesor si memorie prin plasarea ambelor componente pe placa de circuit, permitand memoriei sa atinga o frecventa incredibila de 7500 MHz. In plus, laptopul utilizeaza un compus termic cu metal lichid, reducand temperatura cu 7°C in modul de performanta ridicata, putandu-se atinge un TDP total de pana la 155 W.
Inovatorul si ultra-compactul ASUS Supernova SoM permite obtinerea unor performante ultra-puternice din partea procesorului Intel Core i9-13905H din generatia a 13-a, a placii grafice din seria NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop si a celor 32 GB de memorie DRAM LPDDR5X rapida. Noul Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ) permite o editare video de 1,4 ori mai rapida si un timp uimitor de randare 3D de 8,9 ori mai rapid in comparatie cu modelul anterior, permitandu-le creatorilor sa termine proiecte creative intr-un timp record.
Laptopul are un ecran de top OLED HDR NanoEdge 16:10 3.2K 120Hz cu interfata tactila. Mecanismul Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra) inclina automat tastatura la un unghi confortabil de tastare si, de asemenea, imbunatateste racirea sistemului pentru performanta maxima. Sistemul inteligent White RGB lumineaza tastatura si adauga o dimensiune cu totul noua experientei creative, oferind si functii inteligente de interactivitate. In plus, inovatorul ASUS Dial permite controlul precis cu varful degetului asupra parametrilor vizuali in aplicatiile Adobe si nu numai, in timp ce un ASUS NumberPad mai mare ofera raspuns haptic si o sensibilitate imbunatatita la presiune pentru introducerea mai usoara a numerelor.
Cu ASUS Supernova SoM, LPDDR5X DRAM si un GPU optimizat, Zenbook Pro 16X OLED redefineste ceea ce ar trebui sa fie un laptop de creatie compact, ducand creativitatea la nivelul urmator.
ASUS Zenbook Pro 14 OLED (UX6404) si Zenbook 14X OLED (UX3404): Totul despre performanta si portabilitate
Cantarind doar 1,65 kg si masurand mai putin de 1,8 cm in grosime, Zenbook Pro 14 OLED (UX6404) are performante de top, imagini de cea mai buna calitate, inovatii surprinzatoare si un sasiu compact, extinzand posibilitatile creatorilor aflati in miscare. In fruntea listei de specificatii premium se afla ecranul OLED NanoEdge Dolby Vision® de 2,8K la 120 Hz, care reproduce detalii uluitoare, reda imagini dinamice fluide si culori ultra-vii. Panoul este, de asemenea, validat Pantone pentru acuratetea culorilor si acopera 100% gamutul DCI-P3. Crearea sau urmarirea continutului vizual se ridica la cel mai bun nivel de pana acum, datorita imaginilor HDR stralucitoare si clare si a negrului profund.
Pentru performante remarcabile in timpul oricarei munci de creatie, Zenbook Pro 14 OLED se bazeaza pe cel mai recent procesor Intel Core i9-13900H din generatia a 13-a, alaturi de un GPU de nivel studio din seria NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop, 16 GB de memorie RAM rapida DDR5 (expandabila pe un slot SO-DIMM pana la 32 GB) si un SSD de 2 TB. De asemenea, laptopul include cea mai recenta tehnologie WiFi 6E, care este imbunatatita cu ASUS WiFi Master Premium.
Zenbook Pro 14 OLED include numeroase functii gandite pentru a spori productivitatea si creativitatea, cum ar fi ASUS DialPad pentru controlul intuitiv al aplicatiilor, suportul ASUS Pen 2.0 si setul complet de porturi I/O. In plus, o baterie de inalta capacitate de 76 Wh face din Zenbook Pro 14 OLED solutia perfecta pentru crearea de continut in deplasare.
Modelul Zenbook 14X OLED (UX3404) are un sasiu subtire si usor, fiind disponibil in doua culori, Sandstone Beige si Inkwell Gray. Versiunea Sandstone Beige are un capac realizat printr-o noua tehnica de acoperire ecologica prin oxidare electrolitica cu plasma (PEO), care obtine un finisaj asemanator ceramicii si o senzatie asemanatoare pietrei.
Configuratia de top a acestui model cuprinde cel mai recent procesor Intel Core i9-13900H de generatia a 13-a, placa grafica NVIDIA GeForce RTX 3050, 32 GB de memorie LPDDR5 rapida si un SSD PCIe 4.0 de 1 TB. Exista, de asemenea, un afisaj OLED HDR NanoEdge mai mare de 14,5 inchi, format 16:10, rezolutie 2,8K la 120 Hz si o baterie de 70 Wh cu o autonomie mai lunga.
ASUS ProArt Station PD5 (PD500TE): Pur si simplu mai rapid si mai rece
Sistemul ASUS ProArt Station PD500TE este proiectat pentru fluxuri profesionale in crearea de continut fara intreruperi. Dispune de un design termic complet nou pentru a-i permite sa ruleze mai rapid si mai rece pentru experiente creative imbunatatite. Sustinut de un procesor Intel Core i9 din generatia a 13-a, de un GPU NVIDIA RTX A4000 cu 16 GB de VRAM si de pana la 128 GB de RAM DDR4 la 3200 MHz, PD500TE ofera performante robuste si stabile pentru sarcini care necesita multa putere de procesare, cum ar fi editarea video si modelarea 3D. Un model cu un GPU pentru laptop NVIDIA GeForce RTX 40 este, de asemenea, in lucru.
Printre elementele suplimentare de design se evidentiatza indicatoarele LED personalizabile ASUS Lumiwiz, un scut pentru butonul de pornire pentru a preveni opririle accidentale si notificari prin e-mail privind progresul randarii.
Cu un design termic nou, asociat cu un ventilator de procesor de inalta performanta, ProArt Station PD500TE dezlantuie performante puternice. Zgomotul de functionare este mentinut la sub 40 dB, in timp ce racirea imbunatatita asigura stabilitatea sistemului pentru a elimina incetinirile, blocarile aplicatiilor si opririle neasteptate - scazand temperaturile CPU si GPU cu pana la 5° C si, respectiv, 4° C.
ProArt Station PD500TE vine cu ProArt Creator Hub 2.0, un portal unic care le permite utilizatorilor sa monitorizeze starea sistemului, sa ajusteze setarile personale si sa optimizeze fluxul de lucru. Panoul intuitiv faciliteaza schimbarea modurilor de performanta, calibrarea culorilor si personalizarea indicatoarelor LED ASUS Lumiwiz cu culori si efecte de lumina.
ASUS ProArt Display OLED PA32DCM: Plansa suprema pentru profesionisti
ProArt Display OLED PA32DCM este un monitor RGB Stripe OLED 4K de 31,5 inchi, cu o luminozitate maxima de 700 niti8 si o gama DCI-P3 de 99% pentru un contrast incredibil de ridicat si imagini HDR detaliate, realiste, care vizeaza certificarea VESA DisplayHDR True Black 500. PA32DCM are un aspect rafinat din aluminiu si un suport compact, putand fi montat pe o partitie pentru sau pe un perete, fie in orientare portret, fie vedere. In plus, PA32DCM are optiuni extinse de conectivitate, inclusiv Thunderbolt 4.
In studiourile profesionale care utilizeaza mai multe ecrane ProArt cu suport de calibrare hardware, ProArt Color Center faciliteaza calibrarea acestora pe toate simultan, pentru a asigura culori consistente la nivel general. Acesta este un instrument online centralizat conceput pentru a ajuta utilizatorii sa gestioneze acuratetea culorilor a mai multor afisaje ProArt. De asemenea, le permite sa verifice cand au fost calibrate ultima data, cand ar trebui sa fie calibrate si sa programeze timpul de calibrare pentru mai multe monitoare - chiar daca folosesc diferiti parametri de culoare si sunt situate in alte locatii. De exemplu, perioadele de calibrare pot fi programate pentru o echipa de proiectare din Londra care lucreaza cu sRGB si pentru o echipa de editare video din Taipei care utilizeaza DCI-P3. ProArt Color Center ar calibra apoi aceste monitoare.
ASUS ProArt Display PA279CRV: Toate lucrurile esentiale pentru profesionisti
ProArt Display PA279CRV este un monitor 4K HDR de 27 inchi conceput pentru profesionistii in editarea video. Acest afisaj Calman Verified are o gama larga de culori cu acoperire de 99% DCI-P3 si 99% Adobe RGB, fiind calibrat din fabrica la Delta E < 2 pentru o acuratete exceptionala a culorilor. PA279CRV este cu 30%9 mai subtire decat predecesorul sau, iar baza sa este cu 33%10 mai mica, astfel incat ocupa mai putin spatiu pe birou.
Pentru un plus de confort, portul USB-C® integrat ofera suport DisplayPort™, transferuri de date super-rapide si o alimentare la 96 W printr-un singur cablu.
Pe langa modelul PA279CRV de 27 inchi, seria include si un model ProArt PA248CRV de 24 inchi si un ProArt PA329CRV de 32 inchi. Fiind fabricate in mod sustenabil, toate cele trei monitoare indeplinesc standardele globale de mediu, folosesc din plastic PCR 85% si au ambalaje din hartie pentru o reciclare usoara.
Solutii incredibil de puternice pentru business
ASUS ExpertBook B9 OLED (B9403CVA): Ultra-usor, performanta fara compromis pentru directorii executivi
ASUS ExpertBook B9 OLED (B9403CVA) este primul laptop ASUS metalic care foloseste o tehnologie de productie ecologica. Acest proces de fabricatie prietenos cu mediu inconjurator ajuta la reducerea materialelor de productie cu pana la 29% si scurteaza timpul de fabricatie cu pana la 75% pentru a maximiza eficienta energetica11. Rezultatul este un produs finit mai puternic, creat folosind mai putine resurse, minimizand emisiile de carbon.
Acest laptop foloseste un procesor Intel din a 13-a generatie care accepta platforma Intel vPro®, are un afisaj imbunatatit cu rezolutie 2,8K si un raport ecran-corp de 90%, un sistem de racire inteligent format din doua ventilatoare cu indepartarea inteligenta a prafului pentru a reduce zgomotul ventilatorului, o camera web FHD IR si un touchpad mai mare cu 26,8% decat generatia anterioara. Desi a primit mai multe imbunatatiri, modelul ramane unul dintre cele mai usoare laptopuri de afaceri de 14 inchi din lume, fiind mai usor decat majoritatea celorlalte laptopuri de 13 inchi. Ecranul OLED 16:10 reda culori vii si precise, afisand un spatiu de lucru mai mare, perfect pentru analizele de date si urmarirea informatiilor de afaceri. Fabricat dintr-un aliaj ultra-usor de magneziu-litiu, laptopul are o durabilitate la nivelul standardelor militare americane. Este mai usor, mai puternic si mai portabil.
ExpertBook B9 OLED ofera, de asemenea, facilitati de securitate si confidentialitate superioare, inclusiv autentificare NFC, un slot de blocare Kensington, un paravan fizic pentru camera web, autentificarea in Windows Hello cu camera sau amprenta. Capacul laptopului are un LED de stare care se aprinde automat atunci cand utilizatorul este ocupat. ASUS ExpertWidget personalizeaza tastele rapide pentru a imbunatati productivitatea, iar ASUS NumberPad faciliteaza introducerea rapida a datelor. Gama completa de porturi I/O include Thunderbolt 4 USB-C, USB 3.2 Gen 2, HDMI, jack audio combo si LAN. Fiind extrem de portabil, puternic si rezistent, ExpertBook B9403 este dispozitivul perfect pentru munca de zi cu zi si in calatoriile frecvente de afaceri.
In 2023, toate produsele din seria ExpertBook vor fi verificate EPEAT Gold si vor depasi standardele ENERGY STAR, in conformitate cu angajamentul ASUS privind economia circulara. Acest lucru este posibil prin utilizarea materialelor ecologice si prin asigurarea eficientei energetice a intregii game de produse.
ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip (CX3401FBA): Polivalente imbunatatite pentru exceptionale experiente de gaming
ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip (CX3401FBA) reda imagini incredibil de realiste si ofera performante exceptionale atat pentru experiente de gaming in cloud de neegalat, cat si pentru productivitate mobila non-stop. Acest model remarcabil ofera o experienta de joc captivanta, cu un afisaj WUXGA 16:10, 144 Hz cu un raport ecran-corp de 83%, balama ErgoLift la 360°, o tastatura anti-ghosting cu iluminare RGB pe patru zone12 si conectivitate ultra-rapida WiFi 6E. ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip are un sasiu durabil si un finisaj aparte Pearl White, care include taste exclusive WASD cu accente portocalii pentru mai mult fler. Sunetul spatial certificat Harman Kardon dezvolta experienta captivanta, iar testarea conform standardelor militare americane MIL-STD 810H atesta durabilitatea dispozitivului.
Bazat pe un procesor ce urca in gama pana la Intel Core i7 din generatia a 12-a si pe 16 GB de memorie RAM, ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip ofera performanta si un raspuns rapid, recomandandu-se utilizatorilor drept cel mai bun dispozitiv pentru jocuri in cloud, munca si nu numai. Cu el pot fi accesate cu usurinta peste 1400 de jocuri prin platforme de gaming in cloud, precum si Google Workspace si alte aplicatii de productivitate de pe Google Play13 pentru a rezolva rapid proiectele sau pentru divertisment in deplasari exploatand un SSD PCI Express® spatios si rapid. Laptopul ofera o autonomie de pana la 10 ore14 cu o singura reincarcare, fiind pregatit pentru munca sau gaming pe parcursul intregii zile - chiar si in miscare.
ASUS ExpertWiFi EBM68: Expertul WiFi pentru afacerea ta
ASUS ExpertWiFi EBM68 este un router WiFi 6 tri-band de mare viteza si cu securitate ridicata, care ofera o solutie totala pentru retelele companiilor mici si mijlocii. Cu o estetica minimalista si profesionala, ExpertWiFi EBM68 se potriveste perfect in mediile moderne de munca. Poate fi montat cu usurinta pe un perete - sau poate fi lasat independent, pentru a-si etala finisajul curat, alb.
Tehnologia ultra-rapida WiFi 6 tri-band ofera viteze de pana la 7800 Mbps, cu canale de 160 MHz in banda de 5 GHz pentru eficienta sporita si un transfer mai bun. Este, de asemenea, extrem de flexibil si sigur, permitand pana la cinci SSID-uri distincte pentru a separa si prioritiza dispozitivele conform diferitelor scenarii, gratie functiei sale software Self-Defined Network.
Portalurile pentru oaspeti se pot personaliza, permitand companiilor sa-si aplice brandingul si sabloanele dorite.
ExpertWiFi EBM68 a fost proiectat pentru a oferi o acoperire excelenta, acceptand pana la 12 conexiuni de noduri mesh pentru retelele in crestere - incorporand facilitatile ASUS AiMesh pentru o implementare usoara. Securitatea retelei la nivel enterprise este disponibila printr-un abonament gratuit la ASUS AiProtection Pro pentru un WiFi de afaceri mai sigur si mai securizat. De asemenea, routerul se poate administra usor cu aplicatia all-in-one ASUS Router, care permite o configurare simpla si administrarea fara probleme a retelei.
ASUS ExpertCenter PN64-E1 si ExpertCenter PN42: Mini in dimensiuni, dar cu performante mari
ASUS ExpertCenter PN64-E1: Minicomputer, maximum de performanta
La inceput de 2023, ASUS aduce pe piata doua noi modele ASUS Mini PC. Compania urmareste mereu atat frumusetea, cat si functionalitatea, iar cele mai recente mini PC-uri ASUS sunt pline de inovatii interesante, fiind proiectate sa reziste. Fiecare unitate este supusa unor teste riguroase pentru a asigura calitatea si o fiabilitate absoluta. De asemenea, sunt usor de dezasamblat pentru upgrade-uri, contribuind atat la imbunatatirea ciclurilor de viata a produselor, cat si la durabilitatea pe termen lung.
ASUS ExpertCenter PN64-E1 e pentru cei care cauta putere de calcul intr-un format compact. Este sustinut de cel mai recent procesor mobil Intel Core, memorie DDR5 cu doua canale, WiFi 6E ultra-rapid si un SSD PCIe 4.0 x4, astfel incat sa lucreze usor in cele mai solicitante sarcini. ASUS ExpertCenter PN64-E1 are sapte porturi USB, poate fi configurat cu pana la trei unitati de stocare si accepta pana la patru monitoare externe 4K pentru multitasking - fiind ideal pentru cei care doresc sa creeze un perete video. Sasiul este surprinzator de mic, cu un volum mai mic de 1 litru.
ASUS ExpertCenter PN42: Compact si silentios pentru sarcinile zilnice
Fabricat in mod responsabil din plastic reciclat, sasiul lui ASUS ExpertCenter PN42 are lamele pe toate partile pentru o disipare eficienta a caldurii, permitand acestui PC fara ventilator sa functioneze aproape silentios. Nuanta eleganta Lunar Rock Black ii confera un aspect unic, ideal pentru casa sau birou. ASUS ExpertCenter PN42 integreaza cel mai recent procesor Intel din seria N, oferindu-i puterea de a gestiona cu usurinta aplicatiile zilnice si dispune de pana la sapte porturi USB, permitand conectarea mai multor dispozitive si periferice.
ASUS Chromebox 5: Simplu, rapid si sigur
Noul ASUS Chromebox 5 ofera performante ridicate intr-un design modern subtil. Are un sasiu subtire care incorporeaza o solutie termica eficienta pentru functionarea fiabila si o incarcare fara fir convenabila. Actualizarile automate ale sistemului, porturile I/O bine organizate si suportul pentru montare VESA il fac ideal pentru acasa, birou sau scoala.
ASUS Chromebox 5 are un procesor Intel Core din a 12-a generatie si include Intel WiFi 6E AX211 pentru performante wireless exceptionale. Are chiar si un incarcator fara fir de 15 W incorporat, permitand utilizatorilor sa incarce cu usurinta dispozitivele compatibile prin simpla asezare a acestora pe capacul superior al lui Chromebox 5.
Avand suport complet pentru aplicatiile Android din Google Play, Chromebox 5 ofera utilizatorilor posibilitatea de a rula aplicatiile mobile preferate cu puterea unui mini-PC. De asemenea, este echipat cu un port versatil Thunderbolt 4 pentru transferuri rapide de date, incarcare si conexiuni la afisaje externe. In plus, dispozitivul poate suporta pana la patru monitoare 4K pentru imagini clare si productivitate puternica. Sasiul compact poate fi asezat pe o laterala, pe baza sa sau montat cu un suport VESA pe o suprafata verticala, Chromebox 5 putand fi utilizat intr-o varietate de scenarii si medii.
Laptopurile ASUS TUF pentru experiente de gaming de exceptie
ASUS TUF Gaming A16 Advantage Edition (FA617)
ASUS TUF Gaming A16 Advantage Edition (FA617) este o masinarie echipata doar cu componente cheie AMD, conceputa pentru cei care doresc sa faca streaming si sa joace cele mai recente titluri. Dispune de cel mai recent procesor Ryzen 9 Zen 4, un GPU pana la Radeon RDNA3 si AMD Smart Access Graphics. Cu ajutorul lui, utilizatorii se pot lasa captivati in jocurile lor preferate datorita ramelor mai subtiri, unui raport ecran-corp de 90% si a unui panou QHD cu rata de reimprospatare de 240 Hz. Sistemul de racire include ventilatoare Arc Flow™ cu 84 de pale, pana la sapte conducte de caldura, plus patru orificii de evacuare care imping eficient caldura inafara sistemului.
Editia A16 Advantage ofera, de asemenea, suport hardware de noua generatie cu USB4®, stocare PCIe 4.0 x4 de pana la 2 TB si RAM DDR5 la 4800 MHz. Toate modulele de memorie si sloturile de stocare sunt complet accesibile. Finisajul Sandstorm de inspiratie militara de la ROG, o baterie mare de 90 Wh si suportul USB-C Power Delivery sunt toate integrate intr-un sasiu robust. Suportul Dolby Atmos le permite jucatorilor sa profite la maximum de coloane sonore si muzica, iar anularea bidirectionala a zgomotului de fond prini AI asigura comunicatii clare in orice scenariu.
ASUS TUF Gaming F15/17 si A15/17 (FX507/707 si FA507/707): Puternice si rezistente
Gamerii pot trece direct la actiune cu ASUS TUF Gaming F15/17 si A15/17. F15/17 vine cu un procesor Intel Core i9-13900H, iar TUF Gaming A15/17 are un procesor AMD Ryzen 9 Zen 4, pentru gaming streaming si multitasking. Grafica in jocuri este fluida, cu cel mai recent GPU pentru laptop din seria GeForce RTX 40, care ofera in mod fiabil rate de cadre ridicate in multe jocuri moderne, chiar si la 1440p. Exista, de asemenea, un comutator MUX dedicat si NVIDIA Advanced Optimus. Cu tehnologia bazata pe inteligenta artificiala, cum ar fi DLSS, titlurile acceptate vor rula la FPS-uri si mai mari pentru o dinamica ultra-fluida.
Utilizatorii pot profita de performantele in gaming ale GPU-ului pentru laptop din seria GeForce RTX 40 cu comutator MUX. Cand biblioteca de jocuri se umple, un slot gol pentru SSD M.2 NVMe PCIe Gen 4x4 permite cresterea facila a capacitatii de stocare.
Nou in 2023, toate cele patru modele au acum un comutator MUX cu NVIDIA Advanced Optimus, oferind performante de nivelul urmator. Comutatorul MUX permite unui laptop sa ocoleasca grafica integrata in timpul jocurilor, crescand performanta si reducand latenta, iar NVIDIA Advanced Optimus permite ca acest proces sa se intample automat, oferind jucatorilor performante imbunatatite in jocuri fara a fi nevoie sa apese un singur buton.
Hardware-ul de inalta performanta necesita o racire superioara. Ca parte a sistemului de racire, cele doua ventilatoare Arc Flow au un design cu 84 de pale ce se reduc pana la doar 0,1 mm pentru a reduce turbulentele. Aceste ventilatoare ofera un flux de aer cu pana la 13% mai mare decat modelele predecesoare si sunt mai silentioase decat cele de anul trecut. Ele ofera, de asemenea, posibilitatea cresterii puterii GPU-ului pentru si mai multa performanta. Cu un sistem de racire impresionant, familia TUF Gaming va oferi cu siguranta jucatorilor toate avantajele in 2023.
Note:
1 La 15 noiembrie 2022, pe baza analizei interne ASUS a pietei, comparand tehnologia ASUS Spatial Vision cu laptopurile concurente cu un afisaj 3D autostereoscopic, ASUS este primul care foloseste un afisaj OLED cu aceasta tehnologie.
2 Xbox Game Pass nu este disponibil in toate regiunile. Aflati mai multe despre regiunile acceptate la https://www.xbox.com/regions.
3 Pentru a identifica ce zone specifice modelului dvs. sunt protejate de tehnologia antimicrobiana ASUS, va rugam sa consultati site-ul web al produsului relevant pentru mai multe informatii.
4 Pentru seria Vivobook Classic, testele pe touchpad vor fi finalizate pana la sfarsitul lunii ianuarie 2023.
5 Testele clinice folosind protocolul standard ISO 21702 si ISO 22196 au demonstrat ca cresterea virala si bacteriana a fost inhibata cu 99% pe o perioada de 24 de ore. O reducere de 99% a microorganismelor potential daunatoare este definita prin scaderea numarului de virusi si bacterii de la suprafata de la 1.000.000 (cfu/pfu) la 100 (cfu/pfu).
6 Testele COVID-19, H3N2, H1N1, E. coli si stafilococ au fost efectuate de laboratoare terte independente: Boken Quality Evaluation Institute, Japan Textile Products Quality and Technology Center si National Defense Medical Center.
7 Teste ISO 21702 pentru variantele SARS-CoV-2 (Omicron, BA.5), teste H3N2, H1N1 si ISO 22196 pentru stafilococ si E. coli.
8 Luminozitate maxima de 700 niti pe fereastra de 10% in modul HDR.
9 In comparatie cu un afisaj ProArt de aceeasi dimensiune.
10 In comparatie cu un afisaj ProArt de aceeasi dimensiune.
11 Cifrele pot varia in functie de modele si de procesele de fabricatie diferite
12 Culoarea tastaturii se bazeaza pe interfata tastaturii pentru jocuri Google, nu poate fi personalizata sau ajustata.
13 Este necesara o conexiune la internet. Google, Google Play, Chrome si Chromebook sunt marci comerciale ale Google LLC.
14 Pe baza testului de incarcare Chromium OS. Performanta bateriei se bazeaza pe un mix de standby, navigare pe web si alte utilizari. Timpul de incarcare necesita ca bateria sa fie incarcata cu cel putin 5%, cu dispozitivul inactiv si folosind incarcatorul inclus. Durata reala de viata a bateriei depinde de utilizare, specificatii, aplicatii si mediu, printre alti factori.

 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?