Aptitudini esentiale pentru succes
7/7376
calendar_month 01 Iul 2020, 22:41
Ca angajati esentiali in multe industrii, reprezentantii serviciului clienti actioneaza ca legaturi integrale intre companii si clientii lor. Cu instrumentele potrivite, puteti excela in acest domeniu in crestere rapida.
Una dintre cele mai bune avantaje ale serviciului clientilor este ca acest camp este relativ usor de introdus, chiar daca nu aveti multa experienta anterioara. In timp ce veti invata multe elemente esentiale in acest loc de munca, va trebui sa incepeti cu o abordare solida a unor abilitati de baza. Puteti incepe prin a citi blogul nostru financiar/economic.
Va puteti informa asupra noutatilor din domeniul financiar sau intelegere a termenilor din fluturasul de salariu precum: deducerea personala, sporuri speciale sau cum se face corect o cerere de demisie.

Comunicare scrisa si verbala

Indiferent de pozitia serviciului clienti la nivel de intrare cu care incepeti, nu ar trebui sa surprinda faptul ca veti avea nevoie de abilitati puternice de comunicare scrisa si verbala. Ca reprezentant al centrului de apeluri, de exemplu, trebuie sa poti vorbi clar pentru a ajuta clientii sa obtina raspunsuri la intrebarile lor, sa faca cumparaturi sau sa rezolve probleme. In aceeasi linie, veti avea nevoie de abilitati excelente de comunicare scrisa daca lucrati ca reprezentant al serviciului pentru clienti pentru un birou de asistenta online.
Cand vine vorba de abilitati scrise si verbale, nu uitati ca comunicarea necesita sa faceti mai mult decat sa vorbiti sau sa scrieti. De asemenea, va trebui sa va dezvoltati abilitatile de ascultare si citire pentru a stapani complet aceasta abilitate.

Empatia

Daca tocmai incepeti in domeniul serviciilor pentru clienti, veti afla rapid ca comunicarea este doar o parte a ecuatiei. De asemenea, va trebui sa lucrati la abilitatile dvs. interpersonale, care includ dezvoltarea unui sentiment mai mare de empatie.
Serviciul clienti subliniaza fericirea si satisfactia clientilor actuali si potentiali, dar fiecare persoana pe care o intalnesti la locul de munca are probabil nevoi unice sau o idee diferita de succes. Pentru a intelege de ce are nevoie fiecare client in parte, trebuie sa-ti imaginezi cum este sa mergi in pantofii lor.

Etica muncii

Ca angajat la nivel de intrare, veti avea multe oportunitati de a dovedi ca sunteti o potrivire excelenta pentru munca dvs. Unul dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este prin a demonstra o etica de lucru puternica si o dedicatie clara pentru sarcinile tale.
Aratati-va ca sunteti dispus sa mergeti mai presus de toate, indeplinind mai mult decat doar cerintele minime de munca. Faceti un efort pentru a imbunatati zilele fiecarui client printr-un serviciu excelent si puteti constata ca etica dvs. de munca este plina de rezultate.

Abilitati reprezentative pentru serviciile clientilor de nivel mediu

Pe masura ce castigi experienta in acest domeniu si stapanesti abilitatile de baza, s-ar putea sa ai ocazia sa treci la o pozitie de nivel mediu. De la pozitii reprezentative pentru ingrijirea clientilor pana la locuri de munca de specialitate in serviciul clientilor, exista loc suficient pentru crestere. Pentru a profita la maximum de potentialul dvs. de crestere a carierei in serviciul clientilor, construiti-va pe abilitatile dvs. la nivel de intrare si asigurati-va ca stapaniti aceste abilitati esentiale de nivel mediu.Initiativa

Cand incepeti sa va mutati in campul de asistenta pentru clienti, va trebui sa va duceti etica la nivelul urmator. Faceti acest lucru aratand initiativa la fiecare rand si straduindu-va in mod constant sa faca experientele clientilor mai bune si mai satisfacatoare. Pe masura ce adoptati o abordare din ce in ce mai proactiva pentru fiecare interactiune, veti putea sa va imbunatatiti abilitatile si performantele in mod continuu.
Afisarea initiativei va poate aduce beneficii in cateva feluri. Nu numai ca o abordare proactiva va va face sa iesiti in evidenta ca un angajat stelar la nivel mediu de servicii pentru clienti, dar ar putea, de asemenea, sa promoveze schimbari foarte necesare in intreaga companie. Scopul imbunatatirii continue.

Rabdare

In domeniul serviciilor pentru clienti, furnizarea de rezolutii rapide este o parte cheie a activitatii. Este important sa ne amintim, insa, ca solutia rapida si usoara nu este intotdeauna cea mai buna.
In multe cazuri, demonstrarea rabdarii cu un client provocator va genera un rezultat mult mai bun decat o rezolvare rapida. Pe masura ce exersezi rabdarea si iti permiti timp suplimentar intr-o setare a serviciului pentru clienti, nu uita sa iti atragi si empatia. Aratand ca intelegeti nevoile clientilor dvs. trebuie sa rezultati clienti multumiti, care isi amintesc cat de apreciati i-ati facut sa se simta.
Citeste si despre:

  • Importatorul PSA preia activitatea brandului Opel

  • Ofertele de pe piata imobiliara au crescut cu 21%

  • Legea impotriva discriminarii

  • Orange inregistreaza o scadere de afaceri

  • Romania dezvolta o noua staiune montana