Aproape jumatate dintre romani isi fac selfie-uri macar o data pe saptamana, iar o treime le editeaza
3/35239
calendar_month 14 Sep 2023, 15:25


46% din romani isi fac selfie-uri macar o data pe saptamana, iar o treime dintre cei care fac acest tip de fotografii cu smartphone-ul le editeaza folosind filtre si aplicatii dedicate, potrivit unui studiu local OPPO.

Astfel, OPPO, brand global de tehnologie, militeaza pentru naturaletea in fotografii si anunta lansarea initiativei „Decalogul Portretului”, impreuna cu renumitul sociolog Gelu Duminica. Aceasta resursa este menita sa atraga atentia asupra riscurilor expunerii unei imagini distorsionate in retelele de socializare si sa ii incurajeze pe utilizatori sa fie autentici.

Conform aceluiasi studiu, 19% din romani isi fac selfie-uri zilnic sau aproape zilnic, 27% saptamanal, 15% lunar si 40% mai rar de atat. Din totalul romanilor care isi fac selfie-uri, 30% le editeaza folosind filtre si aplicatii online.

Motivele pentru care utilizatorii locali apeleaza la filtre sunt diverse, variind de la faptul ca este o placere personala (49% din totalul celor care surprind acest tip de fotografii), la faptul ca le ofera o imagine mai buna despre sine (34%) sau ca primesc validarea in online. Astfel 20% isi editeaza selfie-urile pentru a urma trendurile actuale, 17% pentru a avea succes in social media, 16% pentru a influenta parerea prietenilor virtuali si 10% pentru a arata asemanator persoanelor publice pe care le admira. 

"Decalogul nu este decat un indemn la echilibru in modul in care ne promovam imaginea in social media. Eu sper sa fim cat mai multi cei care intelegem ca trebuie sa ne bucuram atunci cand ne aratam asa cum suntem si care sa promovam poza naturala, luminoasa facuta cu sufletul zambind.", a declarat Gelu Duminica, sociolog.

Noile Reno10 5G si Reno10 Pro 5G redefinesc experienta de fotografiere si ofera toate premisele realizarii unor portrete si selfie-uri naturale si expresive cu ajutorul smartphone-ului. 

„OPPO este unul din principalii producatori de smartphone-uri de pe piata locala si, din aceasta pozitie, ne propunem sa ii incurajam pe consumatori sa foloseasca responsabil tehnologia si sa nu se indeparteze de la firesc.” a declarat Alexandra Raut, Head of Marketing OPPO.

Zoom-ul optic 2X al camerei Telephoto Portret, impreuna cu lentila de 32 MP Telephoto, contribuie la realizarea de portrete naturale. Toate acestea sunt completate de functia Portrait Mode, imbunatatita, care transforma fiecare imagine intr-o opera de arta. 

OPPO Reno10 Pro 5G si OPPO Reno10 5G sunt disponibile la partenerii oficiali din Romania. 

Studiul online, comandat de OPPO Romania si implementat de iSense Solutions, a fost realizat in perioada august-septembrie 2023, pe un esantion reprezentativ de 1000 respondenti.