Aproape 100.000 de turisti pe litoralul romanesc in weekend
7/7351
calendar_month 30 Iun 2020, 10:45
Numarul turistilor de pe litoralul romanesc in weekend a ajuns la aproape 100.000, cu aproximativ 80.000 in unitați clasificate si cel puțin 20.000 in unitați neclasificate, potrivit reprezentanților federației angajatorilor din sectorul turismului - FPTR, a informat Agerpres local.
Pentru ca au fost inregistrate blocaje pe kilometri intregi pe autostrada soarelui avem la dispozitie deplasarea cu trenul. Verifica programul CFR, durata si pretul calatoriei accesand aplicatia mersul trenurilor la zi.
"incepand cu aceasta saptamana, turistii au inceput sa vina pe litoral in numar tot mai mare", au spus reprezentanții FPTR.
Ratele de ocupare sunt diferite in stațiunile de pe litoral. Mamaia a avut o ocupație preconizata de 75% in weekend, Eforie Nord - 80%, in timp ce stațiunile din sudul litoralului au avut in jur de 70%, potrivit FPTR. Aceste cifre reflecta gradul de ocupare a unitaților clasificate, dar, in stațiunile din sud, precum Costinesti si Vama Veche, exista si multe unitați neclasificate care au cel puțin la fel de mulți turisti ca unitați clasificate.
Acest sezon de vara a fost destul de slab pentru unitațile de cazare de pe litoralul romanesc, din cauza vremii mai racoroase decat de obicei.

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?