hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Apple si HTC au facut pace. Gata cu procesele pe patente!

Apple si HTC au facut pace. Gata cu procesele pe patente!

calendar_month 11 Nov 2012, 11:14
A obosit Apple sa se mai lupte in justitie pentru patentele sale? Nu credem asta, dar cert este faptul ca Apple si HTC au ajuns la o "intelegere globala" care pune capat disputei pe patente.
Termenii intelegerii care incheie razboiul in justitie dintre Apple si HTC sunt confidentiali, dar ceea ce se stie acum este ca toate procesele in derulare dintre cele doua companii pe tema incalcarii brevetelor s-au incheiat!

Mai mult, intelegerea dintre Apple si HTC se intinde pe zece ani de acum inainte. Cu alte cuvinte, cei doi giganti IT isi vor rezolva problemele pe cale amiabila in urmatoarea decada. Iar asta inseamna mai multi bani directionati spre inovatie (nu spre avocati si procese interminabile).

Iata ce spun sefii celor doua companii:

  • Peter Chow, CEO al HTC: "Compania HTC este multumita ca a rezolvat disputa cu Apple, asa ca HTC se poate concentra de acum pe inovatie in loc de litigii"

  • Tim Cook, CEO Apple: "Suntem bucurosi ca am ajuns la o intelegere cu HTC (...) vo continua sa ne concentram pe inovarea produselor".


Stirea privind intelegerea dintre cele doua companii ar putea servi ca exemplu in industrie, mai ales ca Apple a chemat la tribunal aproape toate companiile din tehnologie pe care le-a acuzat, de la aparitia iPhone pe piata, de furt al patentelor sale. Tare mult am vrea sa vedem si un armistitiu intre Apple si Samsung, dar probabil ca este putin probabil sa se intample asa ceva, in curand, intre americani si coreeni...
Sursa: GSMArena 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?