Apple pregateste lansarea iPhone 12
7/7258
calendar_month 03 Feb 2020, 09:56
Apple a lansat in luna septembrie trio-ul de modele iPhone 11, care a fost foarte bine primit de pasionatii companiei americane.
Se zvoneste insa ca Apple ar urma sa lanseze in curand un nou model in 2020: iPhone 12. Desi speculatiile circula in privinta unei noi lansari, reprezentantii companiei americane nu au confirmat nimic in aceasta privinta. Pe langa adaugarea de detectie 3D a adancimii camerei sale din spate si a unor noi dimensiuni de ecran, se speculeaza si faptul ca Apple ar include la noul telefon si o caracteristica ce l-ar face competitiv cu rivalii sai: conectivitatea 5G.

IPhone 12 ar putea avea ecrane mai mari si mai mici

Viitoarele iPhone-uri ar putea avea noi dimensiuni ale ecranelor: iPhone 12s ecran de 5,4 inci (dintre iPhone-urile actuale, iPhone 11 Pro are cel mai mic display, care masoara 5,8 inci), iar iPhone 2020 Pro Max ar putea ajunge la 6,7 ‚Äč‚Äčinci (pentru referinta, iPhone 11 Pro Max are un ecran de 6,5 inci).
De asemenea, se speculeaza ca ecranul iPhone 12 va avea o rata de actualizare de 120Hz. Majoritatea telefoanelor reimprospateaza la 60 de cadre pe secunda sau 60Hz, dar alte telefoane, cum ar fi OnePlus 7T si OnePlus 7 Pro, actualizeaza la 90Hz.
Potrivit zvonurilor, Apple ar putea lansa cinci noi iPhone-uri in 2020. In ceea ce priveste caracteristica 5G, specialistii sunt de parere ca Apple nu s-ar grabi sa lanseze un iPhone 5G pana in 2025. Exista mai multe motive. In primul rand, Apple nu are obiceiul de a se adapta noilor tendinte, preferand in schimb sa perfectioneze o tehnologie emergenta.

IPhone 12, senzor 3D de adancime in camerele din spate

Incepand cu iPhone X, iPhone-urile mai noi dispun de camere frontale care detecteaza profunzimea 3D. Cunoscuta sub denumirea de Face ID, aceasta functie scaneaza fata pentru deblocarea telefonului si autorizarea platilor digitale. S-a zvonit ca Apple ar putea sa introduca acelasi sistem camerelor din spate.
Pana la o confirmare din partea Apple, aceste informatii raman doar zvonuri. iPhone 12, 12 Pro si 12 Pro Max ar putea fi lansate in septembrie 2020.