hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Apple nu va lansa niciodata un iPhone ieftin!

Apple nu va lansa niciodata un iPhone ieftin!

calendar_month 11 Ian 2013, 11:30
Apple nu va lansa niciodata un produs ieftin, cu atat mai putin un iPhone ieftin. Afirmatia ii apartine chiar lui Phil Schiller, omul din spatele marketingului Apple.
Declaratia a fost facuta de oficialul Apple in cadrul unui interviu pentru publicatia Shanghai Evening News si vine ca replica la valul de zvonuri promovate de Bloomberg si Wall Street Journal, referitoare la lansarea unui iPhone de buget.
"In ciuda popularitatii mari a telefoanelor ieftine in China, acest segment nu va face parte niciodata din strategia de produs a Apple", a declarat Schiller.

De altfel, toata lumea ar fi trebuit sa-si dea seama ca Apple ar face o mare greseala sa intre pe un segment de produs de pe urma caruia compania din Cupertino nu ar castiga decat "maruntis". Nu trebuie decat sa raportam zvonul ce a vizat "iPhone-ul ieftin" la profitul fabulos si la strategia Apple pe termen lung.
De remarcat este faptul ca Apple a stiut intotdeauna sa urmareasca profitul, si mai putin castigarea unei cote de piata cat mai mari. Iar cifrele disponibile acum confirma acest lucru. Desi cota de piata a Apple pe segmentul telefoanelor mobile inteligente, la nivel global, este de 20%, compania inghite incredibila cifra de 75% din profitul inregistrat in industria de profil.
De asemenea, vanzarile record de tablete iPad (device-uri care NU sunt in niciun caz ieftine) sustin ideea ca Apple nu va produce gadget-uri ieftine. Daca Apple ar decide sa puna iPad-ul intr-un business separat de companie, entitatea ar intra direct pe locul 98 in Top 500 Fortune, valorand mai mult decat Nike sau MCDonald's...

Ce alte argumente ar mai trebui invocate pentru a demonstra ca Apple nu va lansa niciodata produse ieftine? Probabil, niciunul.
Surse: TheNextWeb, The Verge, AllThingsD 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?