hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Apple iWatch ar putea include biosenzori pentru informatii medicale

Apple iWatch ar putea include biosenzori pentru informatii medicale

calendar_month 20 Ian 2014, 13:00
Apple a angajat recent doi specialisti in dezvoltarea de biosenzori, decizie care confirma zvonurile despre introducerea unor senzori medicali in noul iWatch. Ceasul inteligent Apple ar putea monitoriza pulsul utilizatorului, alaturi de alte informatii de ordin medical.
Compania americana are in dezvoltare un ceas inteligent de multi ani, dar in conditiile in care interesul pentru aceste gadgeturi este tot mai crescut, Apple trebuie sa impresioneze pentru a lasa in urma concurenta.

Cei mai noi specialisti angajati pentru Apple iWatch ar putea lucra si la alte gadgeturi-accesoriu pentru companie, dar ceasul inteligent va fi probabil primul device de acest tip lansat de firma din Cupertino.
Nancy Dougherty a parasit Sano Intelligence pentru functia de inginer hardware la Apple. Ultimul proiect important al specialistei in biosenzori a fost un sistem de ace miniaturizate, care pot fi purtate sub forma unui bandaj, pentru analiza sangelui fara o procedura invaziva.
Ravi Narasimhan, vicepresedinte de cercetare si dezvoltare al Vital Connect este al doilea specialist. Compania parasita in favoarea Apple a creat pana acum biosenzori care pot monitoriza temperatura si chiar functiile ECG ale purtatorului.
Sursa: SlashGear 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?