hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Apple castiga o noua interdictie bazata pe patente impotriva Motorola

Apple castiga o noua interdictie bazata pe patente impotriva Motorola

calendar_month 14 Sep 2012, 09:49
Apple a castigat un proces impotriva Motorola in Germania ce ii permite sa ceara interdictia unor telefoane si tablete, pe baza incalcarii unui patent legat de sistemul de operare Android.
Victoria Apple a fost decisa la un tribunal din Munchen, unde magistratii au aratat ca Motorola a copiat functia "rubber-banding" legata de animatia ecranului unor aplicatii afisata cand utilizatorul ajunge in partea de jos a paginii, scrie CNET.

Pentru a obtine interdictia gadgeturilor Motorola in Germania, Apple ar fi trebui sa depuna o garantie de zeci de milioane de euro, insa banii ar fi pierduti daca Motorola castiga apelul.
Bloggerul Florian Mueller, specializat in patente, avertizeaza ca victoriile Apple aduc problemee tot mai mari pentru Android, software implicat intr-un numar mai mare de dispute de patente ca orice alta aplicatie din istoria IT-ului.
Campania tot mai agresiva dusa de Apple in tribunalele a tot mai multe tari pentru a-si apara patentele ar putea ascunde insa un gol de inovatie in epoca post-Steve Jobs, pe care Apple incearca sa-l ascunda apeland la toate resursele legale disponibile pentru a-si pastra cota de piata. Sau poate este doar continuarea unui razboi inceput de Steve Jobs... 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?