Aplicatii de turism sprijina zona rurala
7/7379
calendar_month 09 Iun 2020, 10:03
In ultimii ani, destinatiile rurale au devenit o optiune din ce in ce mai atragatoare pentru turistii care cauta un loc linistit de vacanta si un mod de a se conecta cu natura si cu un mod de viata traditional. Contextul de calatorie post-pandemic pare sa-i favorizeze si mai mult, deoarece aceste locuri sunt in contrast cu destinatiile de turism de masa. Prezentam mai jos cateva sugestii.
Foarte important este faptul ca si cei care incaseaza un salariu minim pe economie (1347 de lei din care deducerea personala are valoarea de 420 de lei) se pot bucura de o astfel de vacanta datorita preturilor mici pe camera pentru o noapte. Desigur acestea variaza destul de mult datorita zonei, confortului si a dotarilor.
Aplicatii care te pot ajuta sa gasesti cazarea perfecta:

  • Booking

  • Trip Planner

  • Wild VentureFundata, Brasov

Aproape de zona Bran - Moieciu, comuna Fundata este un punct de reper al turismului rural local. Este cunoscut pentru peisajele sale frumoase, cu vedere la Muntii Piatra Craiului si Muntii Bucegi, mancare traditionala si numeroase optiuni de drumetii si ciclism montan. De asemenea, se mandreste cu „cel mai curat aer din tara”. Este un loc minunat pentru a explora Parcul National Piatra Craiului, Cheile Zarnesti (Prapastiile Zarnestilor), Cheile Moieciu si Gradistea sau pestera Dambovicioara.
In aceasta vara (30 august), Primaria Fundata organizeaza o alta alergare a Nedeia Muntilor, un targ care prezinta mancarea pregatita de ciobanii din zona, un program de muzica folclorica si dansuri, precum si activitatea artizanilor locali. Mai multe detalii aici.
Cum ajungeti: Comuna este situata la granita dintre judetele Brasov si Arges, in Rucar-Bran. Accesul se face pe soseaua E574, din Brasov sau Pitesti. Conexiunile de autobuz de la Brasov sunt disponibile de mai multe ori pe zi.

Magura, Brasov

Partea mai linistita a lui Moieciu, una dintre cele mai populare destinatii de turism rural din tara, Magura este locul perfect pentru a descoperi un mod de viata mai simplu, traditional. Peisajele, formate din creste si dealuri cu turme de oi, sunt incredibile pe tot parcursul anului si exista numeroase rute pentru a explora drumetii sau ciclism, de exemplu spre Cabana Curmatura, La Table sau Prapastiile Zarnestiului. Vizitatorii se pot aventura si la Sanctuarul Ursului Libertatii din Zarnesti sau la cetatea taraneasca din Rasnov.