
Cumpararea primei tale locuinte este un eveniment major în viaţă. Iar dacă ai optat pentru mutarea la casă pe sol, unde te vei bucura de prima ta grădină şi de suficient spaţiu de depozitare, bucuria este cu atât mai mare. Însă, pe cât de mare poate fi entuziasmul, pe atât poate fi şi nivelul de stres, deoarece o astfel de schimbare vine la pachet cu un volum serios de efort.
Atunci când alegi să te muţi în casă nouă, începi o nouă etapă din viaţă. Acest eveniment major este memorabil, deoarece atât tu, cât şi familia ta, vă veţi aminti mereu de bucuria trăită. Dar, această bucurie vine la pachet cu o serie întreagă de împachetări de lucruri şi chiar de cumpărături semnificative de mobilier, elemente de decor interior și alte lucruri necesare într-o casă nouă, iar asta poate fi copleşitor.
Pentru a-ţi sări în ajutor în privința mobilării, am selectat pentru tine câteva sfaturi şi trucuri utile ce te pot ghida în amenajarea noii voastre case:
1.Primul pas: stabilirea unui buget
Euforia momentului poate fi un duşman al finanţelor, iar atunci când vine vorba despre amenajarea noii case, lucrurile pot scăpa de sub control. Dacă ai decis să cumperi toată mobila nouă, acest lucru va însemna automat şi o cheltuială semnificativă. Fie că vei apela la un credit accesibil sau dispui deja de banii necesari, te sfătuim să-ţi stabileşti un buget fix pentru fiecare încăpere.
Mobila de bucătărie va necesita o sumă mai mare decât cea de baie sau pentru hol. Fiind o zonă importantă pentru toată familia, este bine să o pui în topul priorităţilor. Pentru restul încăperilor, dacă nu vrei să te aglomerezi prea tare, poţi lua în primă instanţă doar strictul necesar: paturile, canapeaua din living şi rafturile pentru dressing ori dulapurile individuale.
2. Fă măsurătorile înainte de a te decide asupra mobilierului
Cunoaște-ți spațiul măsurând suprafața și, dacă nu te-ai mutat încă, folosește planul agentului imobiliar sau al dezvoltatorului imobiliar, pentru a-ți face o idee mai bună asupra formei și dimensiunii camerelor din noua ta casă.
Pentru a vizualiza cum va arăta mobilierul ales în fiecare cameră, te poţi ajuta de aplicaţiile de design interior. Există aplicaţii pe care le folosesc designerii de interior, ce implică un cost lunar, şi aplicaţii gratuite, create special pentru utilizatorii fără experienţă.
Într-o astfel de aplicaţie poţi creea un plan 2D al încăperii, să adaugi mobilă şi decoraţiuni. Rezultatul final este o panoramă cu aspect realist, la rezoluţie mare, pe care o poţi analiza din mai multe unghiuri.
3. Nu cumpăra tot mobilierul odată
Acum că ai deja casa visurilor tale, cunoşti în detaliu fiecare încăpere (cu dimensiunile şi particularităţile sale) şi te-ai decis asupra stilului pe care vrei să-l adopţi, nu mai rămâne decât să cumperi mobilierul dorit. Poate fi tentant să achiziţionezi totul deodată, dar te sfătuim să nu o faci. Asta implică un cost total foarte mare şi îţi poate distrage atenţia de la detalii.
Este indicat să începi cu achiziţionarea pieselor de bază şi să laşi detaliile pentru mai târziu. În cazul în care ai optat pentru achiziţionarea unui mobilier realizat la comandă, cel mai bine este să te axezi pe câte o cameră. Astfel, vei observa dacă rezultatul final este la fel cu cel prezentat ca model şi cât de promt este producătorul. În cazul în care vei observa neconcordanţe, te vei putea îndrepta către un alt producător pentru celelalte încăperi.
Amenajarea unui case este un proces de durată, ce implică atât costuri mari, cât şi nervi de oţel. Poate fi copleşitor, dar, atunci când iei lucrurile pas cu pas şi faci alegerile corecte, vei avea casa visurilor tale în care vei crea amintiri dragi împreună cu familia ta mulţi ani de acum înainte.
Sursa foto: Shutterstock




