Amenajarea locuintei pentru confort in fiecare sezon
3/36847
calendar_month 03 Iun 2024, 14:45


O viata cat mai confortabila, relaxanta si fara griji ar trebui sa fie o permanenta preocupare pentru fiecare dintre noi. Si chiar daca luam initiativa si construim un cadru placut in prezent, este posibil ca schimbarea de sezon sa distruga acest cadru confortabil de basm. Ceea ce te face sa te simti confortabil in timpul verii s-ar putea sa nu se aplice si pentru sezonul rece. 


Asa ca astazi avem cateva sugestii documentate care te vor ajuta sa faci din locuinta ta un loc confortabil pe tot parcursul anului.

Asigura flexibilitatea termica a locuintei

Pentru a avea un trai confortabil pe tot parcursul anului, trebuie sa te asiguri ca nu vei suferi nici de frig, dar nici de cald. Tocmai de aceea, trebuie sa fii pregatit cu solutii de incalzire si racire pentru fiecare anotimp. Evident, pentru cea mai buna experienta de incalzire pe timpul iernii, un kit incalzire in pardoseala este de neinlocuit. Este singurul sistem care bifeaza in cel mai bun mod aspectul confortului.

Evident, pentru vremurile calduroase, un aer conditionat este cea mai ieftina si buna solutie, iar daca ai buget pentru un aer conditionat dublu split, cu atat mai bine.

Noteaza si faptul ca ambele sisteme, atat pentru vreme rece, cat si pentru vreme calda, nu pot avea impactul dorit si la eficienta maxima, daca locuinta nu este izolata corespunzator. Un factor cu un impact urias este si cantitatea de soare care patrunde in locuinta incalzind-o pe parcursul zilei.

Consumul redus pentru costuri reduse

Confortul locuintei trebuie sa vina cu un pret corect, altfel, se creeaza un disconfort financiar care nu te va lasa sa te bucuri de cat de bine se pastreaza atmosfera in interiorul acesteia. Prin urmare, ceea ce trebuie sa faci este sa reduci atat consumul de apa, energie, dar si de gaze naturale.

Pentru consumul de apa, solutii de reducere al consumului pot fi robinetele sau capetele de dus cu debit redus. Orice dispozitiv sau electrocasnic pe care il achizitionam trebuie sa fie eficient din punct de vedere energetic, cu consum redus. 

Ceea ce mai ajuta la eficientizarea consumului este montarea de echipamente care pot monitoriza consumul de energie, apa sau gaze naturale. Asa poti vedea ce consumatori trebuie sa eviti sau ce regim de trai trebuie sa adopti pentru a primi facturi cat mai mici la energie.

Transforma locuinta intr-un spatiu functional

O zi linistita isi poate pierde tot farmecul din pricina unui obiect care a din cauza lipsei de spatiu, a cazut de pe raft si s-a spart. Uneori poate fi doar o decoratiune, dar nu este exclus sa se intample si cu lucrurile importante pe care le detii. 

Ce vrem sa spunem prin acest exemplu, este ca tot confortul si linistea unei zile pot fi distruse chiar din lipsa de ergonomie si spatiu. Cu cat spatiul din locuinta ta este utilizat mai eficient, cu atat treburile zilnice vor fi duse la bun sfarsit mai usor, vei gasi obiectele de care ai nevoie mai simplu si nu vor exista accidente.

Fiecare zi traita confortabil este o zi castigata, asa ca profita la maxim de faptul ca ai zilnic de ales si ca poti transforma minutele petrecute acasa in momente speciale si confortabile.