Alergia la ambrozie si combaterea efectelor acesteia
8/8220
calendar_month 27 Sep 2022, 12:20
Ambrozia este una dintre cele mai intalnite plante invazive din tara noastra fiind foarte adaptabila la conditiile pedoclimatice. Poate fi întâlnită în aproape toate zonele, preferând solurile nisipoase, mai puţin fertile. Produce cantităţi mari de polen începând cu mijlocul lunii iulie şi până spre luna octombrie. Acesta este răspândit în atmosferă, pe calea aerului, pe distanţe lungi, astfel încât, chiar şi persoanele care nu locuiesc în locuri populate de această buruiană pot resimţi efectele alergiei la aceasta.
Polenul eliberat de ambrozie şi purtat de vânt ajunge în mucoasa nazală, iar organismul nostru percepe greșit mesajul chimic al polenului şi îl consideră o amenințare. Așa poate apărea rinita alergica sezonieră.​
Persoanelor diagnosticate cu alergie la ambrozie li se fac anumite recomandări pentru a-şi îmbunăţăţi calitatea vieţii:


  • În timpul sezonului de ambrozie să evite expunerea la polen mai ales dimineaţa, când nivelurile de polen sunt cele mai ridicate.


  • Să utilizeze cu moderaţie aparatele de aer condiţionat cu filtru şi să ţină ferestrele închise, în special dimineaţa.


  • Pentru că polenul poate fi adus în casă prin intermediul hainelor, părului sau animalelor de companie, să schimbe hainele la intrarea în casă, să se spele pe mâini şi să facă duş înainte de culcare.SniZtop
SniZtop este un supliment alimentar natural care conține ovomucoide, proteine specifice 100% naturale, derivate din albumină de ouă de prepeliță și zinc, nutrienți care susțin sănătatea sistemului imunitar: nas înfundat, strănut, nas care curge, probleme de respirație, lăcrimare excesivă, ochi roșii și umflați, senzația de cap greu, oboseală, somnolență, mâncărimi ale pielii.
Aceste pastile alergie sunt un remediu natural cu acțiune rapidă împotriva alergiilor sezoniere și ambientale, printre care și alergia la ambrozie. Efectul său terapeutic se instalează în 10-15 min de la administrare.
Forma de comprimat masticabil cu aromă de portocală permite administrarea lui simplă, comodă și plăcută, oriunde, în orice moment al zilei.
Se recomandă 1- 2 comprimate masticabile în priză unică, administrate la debutul simptomelor. Se repetă în funcție de necesități și de până la 5 ori pe zi. Comprimatul se mestecă ușor până la dizolvarea completă în gură pentru a permite absorbția rapidă a ingredientelor active. Poate fi administrat și cu 15 – 20 minute înainte de expunerea la un alergen cunoscut (de ex. polenuri, animale de companie, praf de casă, produse cosmetice, detergenti etc.) pentru a asigura o protecție optimă în momentul expunerii.
Este potrivit pentru întreaga familie , adulți și copii peste 6 ani.
Poate completa tratamentul medicamentos al alergiei dacă acesta nu controlează simptomele pe toată durata zilei. Este potrivit pentru persoanele active, NU DĂ SOMNOLENȚĂ.