Alcatel-Lucent si Vodafone testeaza tehnologia TWDM-PON
6/6983
calendar_month 23 Iul 2015, 13:00
Alcatel-Lucent si Vodafone au anuntat demararea testelor in Europa pentru tehnologia de acces la Internet de mare viteza TWDM-PON, operatorul pregatindu-se pentru adaptarea retelei la cresterea tot mai mare a traficului de date si largirea retelei de distributie pentru mobile, potrivit unui comunicat de presa.

Prin utilizarea tehnologiei TWDM-PON (Time and Wavelength Division Multiplexed Passive Optical Networks) dezvoltata de Alcatel-Lucent, traficul de date al Vodafone va atinge o viteza in retea de pana la 40 de gigabiti pe secunda – 10Gbps per lungime de unda – in plus fata de infrastructura de fibra deja existenta, livrand cele mai bune servicii comerciale utilizatorilor finali. Noua tehnologie reprezinta doar inceputul unei ere noi de servicii de date adresate utilizatorilor rezidentiali si business, in acelasi timp. Cu peste 446 de milioane de clienti de date mobile in toata lumea, TWDM-PON va juca, de asemenea, un rol important in strategia Vodafone de a aborda latimea de banda necesara pentru a sprijini nevoile in crestere ale clientilor sai care migreaza catre serviciile mobile 4G.
Testarea solutiei pe teren se bazeaza pe succesul inregistrat in laboratoarele Vofadone din Vigo, Spania, unde tehnologia dezvoltata de Alcatel-Lucent a atins o viteza de transmisie de date de pana la 20Gbps peste doua lungimi de unda. Cu tehnologia TWDM-PON, Vodafone poate creste capacitatea retelei, converge serviciile de business si consumer, obtine reduceri de costuri operationale si genera oportunitati pentru noi venituri, folosindu-si reteaua de fibra existenta.

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?