Ai un interviu online? Afla de AICI cum sa te imbraci!
7/7296
calendar_month 14 Apr 2020, 09:21
In aceasta perioada, majoritatea angajatorilor prefera interviurile online, avand in vedere masurile de urgenta luate. Din perspectiva candidatului, totul poate parea mult mai relaxat, insa apare urmatoarea problema: „ce trebuie sa port?” Efortul pentru a impresiona este similar cu cel depus in cazul unei întâlniri fizice, de aceea ar trebui sa tratezi la fel situatiile. Desigur, ceea ce porti depinde si de persoana cu care vei avea discutia.
Mai jos, afli câteva sfaturi despre cum sa te îmbraci pentru un interviu online si nu uita - doar pentru ca acesta este din camera ta nu înseamna ca este mai putin important sau profesional!

Un lucru pe care trebuie sa-l urmaresti

Poate ca singurul lucru care ar trebui sa te preocupe este aspectul culorilor pe care alegi sa le porti când apari pe ecranul computerului. Nu toate monitoarele redau aceeasi intensitate, asa ca daca optezi pentru o nuanta vibranta sau intensa, s-ar putea sa nu fie interesant pentru intervievator.
Pentru a evita sa atragi multa atentie asupra tinutei tale, asigura-te ca stai în fata camerei web înainte de interviu, astfel încât sa poti vedea cum arata culorile pe ecran. Daca îti par ciudate sau nu la fel de intense, poarta altceva. Daca nu ai inspiratie, opteaza pentru o camasa business - probabil ca este cea mai sigura alternativa atunci când nu vrei sa te stresezi prea mult.

Un interviu la o corporatie

Daca aplici pentru o pozitie într-o corporatie, cum ar fi o banca sau o companie de asigurari, este de dorit sa te îmbraci în tinute business. Barbatii ar trebui sa poarte un costum si o cravata. Acesta poate fi închis la culoare, pentru a nu atrage prea multa atentie, iar cadrul în care se va filma nu contrasteaza foarte mult. Doamnele, de asemenea, pot alege un sacou sau o camasa peste care sa puna o bluza.
Din moment ce jumatatea de jos a corpului tau nu va fi expusa, un sacou poate parea suficient, dar daca, de exemplu, ai nevoie sa te ridici, atunci întreaga tinuta se va vedea. În plus, daca vei avea toate piesele vestimentare, te vei simti mai pregatit pentru discutie, ca în situatia în care ai merge la sediul firmei. Nu uita nici de încaltaminte, pentru ca si ea contribuie la simularea cât mai fidela a unui interviu fizic, iar daca nu ai inspiratie, Modlet îti vine în ajutor cu modele pentru toate gusturile.

Joburi entry level sau joburi de asistent

Pentru aceste tipuri de interviuri online, ar trebui sa te imbraci smart office, dar nu exagera. De exemplu, barbatii nu trebuie sa poarte costum, ci pot alege mai degraba un sacou sau un pulover elegant. Femeile pot opta pentru un top simplu sau o bluza. Pantalonii e bine sa fie asortati cu partea de sus a outfitului si sa fie confortabili. Când vine vorba de machiaj, ar fi indicat sa se foloseasca o cantitate minima, iar parul sa fie prins, pentru o tinuta complet profesionala.
Concluzionând, poate cel mai important sfat pe care îl poti adopta din acest articol este acela de a-ti verifica tinuta în fata camerei înainte de începerea întâlnirii. În felul acesta, nu mai ai nicio surpriza. Fii pregatit si mult noroc la interviu!
Sursa: pinterest.com