Ai stil? Alege pantofi din piele naturala de pe piata din Romania!
7/7614
calendar_month 02 Iun 2021, 11:18
In ultimii ani, observam o tendinta de a incuraja afacerile locale romanesti. Acest fapt se raporteaza in mod direct in PIB (produsul intern brut) al Romaniei. Mai mult de atat, ceea ce multi dintre romani nu constientizeaza inca este faptul ca produsele precum pantofii din import au un impact negativ asupra mediului inconjurator.

4 motive pentru care merita sa cumperi pantofi din piele naturala din Romania!

1. Investeste cu stil


  Unele femei aleg sa nu cheltuiasca prea multi bani pentru pantofii cu toc din piele naturala pentru ca nu simt sa investeasca in sine. Motivele sunt multiple ca de exemplu pentru ca avem o stima de sine scazuta pentru ca inca traim intr-o societate care ne spune ca greseala este de neiertat. Mai mult de atat, consumerismul ne face sa ne dorim constant produse noi. Dar nu intotdeauna sa iti resimprospatezi garderoba sau sa fii in pas cu moda se traduce si intr-un beneficiu personal.

  Cumpararea unei perechi de pantofi din piele poate fi mai ieftina pe termen lung decat nevoia de a cump─âra doua perechi de pantofi sintetici. Pentru ca dureaza mai mult, pantofii din piele sunt o investitie in tine. Mai mult de atat, un calapod prost si implicit un pantof ieftin produce dureri si modificari musculare si osoase, in special pentru pantofi de tip stileto.

  2. Se potriveste mai bine   Daca porti pantofi din piele naturala, cunosti deja senzatia: pielea se muleaza dupa forma piciorului. Pantofi din materiale sintetice nu se vor adapta pentru a se potrivi formei picioarelor. S-ar putea sa crezi ca este un lucru bun, dar nu este pentru ca nu toate picioarele sunt exact la fel. Pielea naturala se poate adapta la forma piciorului, oferind un plus de confort si sprijin.

   3. Rezistenta la apa si respirabilitate


    Unul dintre cele mai mari beneficii ale incaltamintei din piele este durabilitatea. Pantofi de dama din piele, care este tratata sau cerata, vor fi rezistenti la apa. Acest lucru este excelent pentru pantofii din piele, deoarece materialul lasa aerul sa raceasca picioarele si sa opreasca mirosul.

    De aceea, pentru a mentine picioarele uscate si pentru a evita orice deteriorare externa a pantofului, este necesar sa investesti intr-o pereche de pantofi din piele de calitate. Spre exemplu un brand recunoscut pe piata romaneasca pentru eleganta si accesibilitatea pantofilor din piele cu toc este The5thelement.ro.

    4. Impactul asupra mediului


     Privind impactul asupra mediului, chiar si produsele din materiale naturale implica din ce in ce mai mult consum de energie.

     Motivul pentru care aceste afaceri nu sunt fac parte din categoria de afaceri prietenoase cu mediu/ fabrici sustenabile este urmatorul. Materialele care provin din surse locale nu suporta costurile de transport.

     Mai exact, cu cat distanta este mai mare de la sursa materialului/ materiei prime in drumul spre prelucrare, catre productie sau in spre atelierul de creatie pentru pantofi din piele naturala, apoi catre magazinul fizic sau magazinul online (adica distributia) si catre beneficiarul final, respectiv clientul, cu atat va fi mai mare impactul asupra mediului inconjurator.

     Mai mult de atat, brandurile care folosesc tehnologii curate de productie incurajeaza mestesugurile artizanale precum productia de textile sau fabricarea locala de incaltaminte din piele naturala.     Afla povestea adevarata a brandurilor din spatele lanturilor de retail care a devenit virala in urma cu cativa ani pe internet pentru ca reprezinta una dintre sursele de poluare devastatoare a aerului si a apelor.
     Sursa foto: Shutterstock.com