Afla acum care sunt cele mai bune masuri de reabilitare energetica a locuintei !
7/7013
calendar_month 18 Apr 2016, 09:15
In cazul reabilitarii blocurilor de locuinte, este obligatoriu ca la sfarsitul lucrarilor sa se intocmeasca si un raport de termografie. Astfel se poate observa cu usurinta calitatea lucrarilor efectuate.
Ce probleme poti detecta prin termografie: mucegai sau condens aparut pe elementele de constructie in cazul in care nu se datoreaza infiltratiilor de apa din exterior; depistarea conductelor sparte in sapa sau pereti; infiltratii/exfiltratii mari de aer; remedierea puntilor termice; depistarea pozitiei conductelor in materialele de constructie, etc...
Termoviziunea este o metoda nedistructiva care prezinta insa un dezavantaj din punct de vedere al perioadei in care se poate realiza. Este indicat sa se efectueze in sezonul rece, cand se pot observa cel mai bine pierderile de caldura ale locuintei analizate. Cu cat temperatura este mai scazuta in exterior, cu atat pot fi puse in evidenta mai bine pierderile de caldura. Atunci se evidentiaza si pierderile de caldura datorate aerului infiltrat prin neetanseitati si se pot gasi solutii de remediere sau schimbare ale tamplariei exterioare.
In ceea ce priveste remedierea puntilor termice datorate neuniformitatilor din anvelopa cladirii, se poate face destul de simplu refacand termoizolatia partial sau integral. Terasa cladirii este zona cu cele mai mari pierderi de caldura, din acest motiv este foarte important sa se urmareasca modul in care s-a realizat termoizolarea acesteia!
Auditorii energetici recomanda ca in acelasi timp cu termoviziunea, sa fie intocmit si un raport de audit energetic. Astfel se poate face termoviziune atat inainte, cat si dupa terminarea implementarii masurilor prevazute in auditul energetic, pentru a se putea cuantifica efectele lucrarilor realizate.
Masurile uzuale care rezulta in urma auditului energetic sunt: termoizolarea peretilor exteiori cu 10cm de polistiren expandat, 20cm pentru terasa, inlocuirea tamplariei exterioare, cat si schimbarea instalatiilor imobilului analizat. Nu in ultimul rand, se determina perioada de amortizare a investitiei respective, aceasta fiind in functie de imobil mai mare sau mai mica.

Termovizunea cladirii se poate face de catre o firma specializata cu personal calificat in domeniu. Echipa Avizez ofera servicii de certificare energetica, avand un portofoliu variat de lucrari de termografie realizate cu echipamente performante.