Accesorii clasice, potrivite barbatilor
8/8491
calendar_month 17 Mar 2023, 10:35
Accesoriile au rolul de a-ti pune in evidenta personalitatea, de a completa o tinuta si de a sustine stilul care te reprezinta. Exista o multime de accesorii care pot fi folosite de barbati, iar ca principiu general, in aceasta categorie intra tot ceea ce este purtat in afara de haine. La modul general, accesoriile sunt lucrurile mici care se adauga tinutei si sunt adecvate unui moment, unui eveniment sau definesc un anumit tip de atitudine.

Bijuteriile

Ornamente personale, de cele mai multe ori realizate din metale nobile cu sau fara pietre pretioase, bijuteriile pot sublinia personalitatea si stilul. Barbatii pot purta patru tipuri de bijuterii: bratari, inele, coliere si cercei. Toate au in comun un tipar sobru si elegant, care subliniaza si pun in evidenta masculinitatea.


Colierele barbatesti sunt accesoriile cele mai folosite, mai ales pentru caracterul profund personal, asociat cu semnificatii sentimentale. Există o diversitate de modele, dar un lant aur barbati ramane varianta cea mai populara si cea mai apreciata, tocmai pentru diversitatea modelelor. Primite in dar sau alese chiar de cel care-l poarta, colierele pot fi completate cu pandantive, trend foarte popular in randul barbatilor moderni si nu numai.

Ceasurile

Veritabil accesoriu care impleteste utilitatea cu efectul vizual al aspectului, ceasul este un element important din tinuta. Multitudinea de modele si caracteristici functionale ale acestora fac din ceas un detaliu care trebuie si poate fi usor adaptat la stilul tinutei. Conteaza in egala masura forma si dimensiunea ceasului, dar si cureaua acestuia.


Pentru tinutele oficiale, ceasurile simple, nu foarte voluminoase și fixate pe curele din piele sunt solutia ideala cea mai eleganta, in timp ce pentru toate celelalte situatii unde este potrivita o vestimentatie casual, ceasurile cu multe functionalitati, supradimensionate, fixate pe antebrat prin curele metalice sau din materiale sintetice colorate sunt alegerea potrivita.

Portofelele

Chiar daca banii de hartie nu mai sunt prima optiune, portofelul ramane un accesoriu util, necesar si mai ales reprezentativ pentru o tinuta masculina indiferent de stilul vestimentar abordat. Portofelele cele mai utilizate, in prezent, sunt subtiri si mici, dar suficient de incapatoare pentru actele de identitate si carduri.


Un etalon al elegantei raman cele din piele, compartimentate inteligent, pliabile si simplu de purtat. Sunt din ce in ce mai actuale modelele realizate din metal, destinate cardurilor, dar si etuiuri simple special gandite doar pentru carduri.

Curelele

Rolul lor este de a completa si personaliza un costum, indiferent daca este unul de gala sau parte dintr-o tinuta casual, dar, cu toate acestea, sunt printre accesoriile subestimate si deseori neglijate. De exemplu, o curea adaptata tinutei poate fi elementul principal ce va completa perfect vestimentatia.


Este bine de stiut ca o curea pentru o tinuta oficiala trebuie sa fie de aceeasi culoare cu pantalonii, iar pentru situatiile casual este recomandata cureaua de nuanta diferita de cea a pantalonilor. Catarama este elementul definitoriu, iar stilul acesteia trebuie sa fie in acord cu cel vestimentar. Poate fi innobilata cu elemente decorative, poate fi simpla sau turnata, cu ac la vedere sau ascuns. Daca la tinutele de toata ziua cele cu ac la vedere sunt de preferat, pentru tinutele elegante curelele cu ac ascuns sunt prima si cea mai buna alegere.Beneficiile accesoriilor

Alese adecvat, accesoriile vor contribui la definirea unui stil personal, unic. La aceasta se adauga imaginea imbunatatita si valorizata, ceea ce duce la cresterea increderii in sine, un impuls care motiveaza si alimenteaza gandirea pozitiva, optimista.


Un barbat care poarta accesoriile potrivite va transmite prin simpla prezenta ceva despre sine celor din jur, ceea ce respezinta un alt mod de a se face remarcat, la fel de important ca si cel profesional.


Unul dintre avantajele accesoriilor de calitate este ca cele mai multe sunt piese atemporale, care nu se demodeaza, nu-si pierd din farmec si dau un plus garderobei, punand in valoare orice tinuta vestimentara indiferent ca este una casual sau oficiala.

Sursa foto: Shutterstock.com