hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  A fost inventata masinaria de facut curcubeie

A fost inventata masinaria de facut curcubeie

calendar_month 24 Dec 2010, 14:52
De obicei Mama Natura este cea care hotaraste cand putem vedea un curcubeu. Insa profesorul si artistul Michael Jones McKean nu este tocmai genul de om care sa stea sa astepte, astfel incat s-a hotarat sa creeze un dispozitiv care sa poata genera un curcubeu inalt de doua etaje, cu o singura apasare de buton.
McKean, care este profesor la Universitatea Commonwealth din Virginia, realizeaza experimente pe curcubeie inca din 2002. Iata ca eforturile sale au fost in sfarsit recompensate in forma unui curcubeu facut de mana omului.
Masinaria realizata de omul de stiinta este formata din pompe cu jet comerciale si duze modificate care pulverizeaza un perete dens de apa inspre cer.
Actualul dispozitiv este doar un prototip al masinariei pe care omul de stiinta planuieste sa o instaleze pe acoperisul unui centru de arte contemporane din Nebraska, unde va lansa cate doua curcubeie pe zi, cu o durata de 15 minute si vizibile de la 300 de metri.
Echipamentul se va remarca prin faptul ca va mima Natura exclusiv cu elementele pe care aceasta le ofera: va pulveriza numai apa de ploaie colectat si va functiona numai cu energie solara.
Sursa: Gizmodo