6 sfaturi pentru reimprospatarea CV-ului
7/7432
calendar_month 01 Sep 2020, 13:21
Fie ca sunteti un profesionist cu experienta, cu multi ani in munca sau abia iesiti din facultate, un CV si o scrisoare de intentie este pasaportul dvs. in domenii noi si interesante si ar trebui sa fie bine analizat pentru puterea pe care o detine.

Iata cateva lucruri care trebuie luate in considerare.

Tine-ti CV-ul actualizat. Indiferent de cat timp sau cat de putin ai avea in pozitia ta actuala, castigi in mod constant experienta noua. Asteptarea prea mare intre actualizari ar putea insemna sa uitati sa adaugati aceasta experienta la urmatoarea reinnoire. De asemenea, odata cu volatilitatea pietei muncii, nu stii niciodata cand este posibil sa ai nevoie de CV-ul la zi. Grabirea pentru a adauga continut nou, deoarece sunteti brusc lipsit de munca duce de obicei la un document mai putin stelar. Pastrandu-l la curent, veti fi mai putin grabiti in cazul in care se va intampla neasteptatul sau va aparea o oportunitate interesanta de a va avansa cariera.
Cu un CV bine facut, complet puteti obtine jobul mult visat dar si o marire a salariului. Calcul salariu brut te poate ajuta sa intelegi diferenta dintre net si brut.
Asigurati-va ca CV-ul dvs. vorbeste cu publicul destinat. Pentru cei care au acumulat o experienta de lucru, este probabil ca nu toata experienta sa fie adecvata pozitiilor care va intereseaza. O abordare „unica se potriveste tuturor” rareori functioneaza bine daca acest lucru va descrie. Identificarea si directionarea punctelor de poveste cele mai potrivite care raspund nevoilor publicului dvs. va asigura ca veti furniza angajatorilor un CV concentrat. In timp ce o anumita experienta va trece cu siguranta, cum ar fi un profesionist in vanzari care doreste sa se mute intr-un rol consultativ, „procentul dvs. de inchidere excelent” va avea o consecinta mica pentru compania care are nevoie de un nou ofiter de admitere.
Cereti sfaturi profesionale. Acest lucru poate parea o nebunie pentru unii, dar credeti sau nu, exista inca cei care insista sa mearga singuri cand vine vorba de aceasta piesa vitala a strategiei de cariera. Nimeni nu isi cunoaste propria cariera mai bine decat tine. Cu toate acestea, punerea in comun a acestor informatii pentru a crea un document care va va arunca concurenta ar putea necesita masaj de catre un expert care stie sa nuanteze strategic continutul pe baza obiectivelor dvs. profesionale. Cel putin, daca v-ati angajat sa scrieti propriul CV, va recomandam sa cautati carti profesionale de redactare a CV-urilor pentru a va ghida in metodele actuale de dezvoltare a CV-urilor.
Cauta modele pe internet de CV-uri, scrisori de intentie, cerere concediu s-au orice ai nevoie pentru a te inspira
Nu adaugati in partea de jos a unui document existent. Ati vazut vreodata o masina veche batuta cu o aripa noua? Noua piesa de obicei face ca restul masinii sa arate si mai rau. Acelasi lucru este valabil si pentru un CV care are pur si simplu continut nou adaugat. Faceti-va timp pentru a va reconstrui complet CV-ul atunci cand simtiti nevoia sa adaugati experienta noua. Noile informatii ar trebui sa fie integrate si sa devina o parte a imaginii mai mari si mai bune - nu un gand ulterior.
Nu va infrumusetati expertiza. Incercarea de a depasi anumite neajunsuri in cariera ta prin exagerarea abilitatilor tale va duce doar la dezamagire pentru toti cei implicati. Fii sincer cu tine si potentialul tau angajator. Amintiti-va, indiferent de ce s-ar putea sa fi facut publicitate ca o cerinta pentru functie, aceste cerinte sunt o lista de dorinte in multe cazuri. Este posibil ca nivelul dvs. de calificare sa nu se alinieze perfect, dar poate fi foarte apropiat decat oricine altcineva care a aplicat. Fii curajos si risca. Este intotdeauna mai bine sa pierzi sincer decat sa castigi necinstit. Va reveni intotdeauna sa te bantuie.
Nu va faceti griji cu privire la lungime. Prea des, profesionistii se schimba, fiind prea sensibili la durata CV-ului. Numarul de pagini nu are niciun impact asupra angajatorilor care doresc sa ocupe un post. Cheia consta in asigurarea faptului ca informatiile sunt clare, concise si aliniate la nevoile angajatorului. Gandeste-te la ultima carte pe care ai citit-o. Daca povestea a fost interesanta de la inceput pana la sfarsit, v-ati preocupat de cate pagini a fost nevoie pentru a spune povestea? Desigur ca nu. CV-ul dvs. nu difera. Niciun profesionist in domeniul resurselor umane nu a renuntat vreodata la cautarea unui loc de munca, deoarece CV-ul a fost prea lung, mai ales daca se dovedeste a fi cel mai bine calificat candidat la acest post.
Desi aceasta lista este doar varful aisbergului cand vine vorba de CV-ul dvs., aderarea la acesta va avea un efect pozitiv si durabil asupra a ceea ce este, fara indoiala, cea mai importanta parte a portofoliului dvs. de cariera personala.