6 sfaturi esentiale pentru intretinerea gentilor
7/7140
calendar_month 25 Oct 2017, 14:50
Alaturi de bijuterii, colectia de genti a unei femei este parte din accesoriile careia aceasta ar trebui sa-i ofere o atentie sporita in ceea ce priveste curatarea si ingriijirea. Astfel, orice femeie trebuie sa stie trucurile de ingrijire ce corespund fiecarui tip de material din care sunt confectionate gentile sale.

Indiferent ca vorbim de genti ieftine sau genti in care au fost investite sume mai mari, nu trebuie sa ocolim capitolul ingrijire si igienizare, fiind extrem de important ca acestea sa se mentina in cea mai buna stare, pana la momentul in care decidem ca nu dorim sa le mai purtam din alte considerente.
Iata asadar, cateva sfaturi care te vor ajuta sa pastrezi un aspect cat mai curat si fresh al gentilor tale:
1. Curata gentile din piele naturala folosind lotiuni speciale, dedicate acestui material. Daca doresti sa improspatezi culoarea unei genti din piele intoarsa, apeleaza la o perie special creata pentru acest material, ce va indeparta scamele si firele de praf. Poti folosi si un spray special pentru pielea intoarsa.
2. Cand folosesti lotiunea pentru a curata gentile, nu o aplica direct pe acestea, ci mai intai pe o bucata de panza fina sau piele de caprioara.
3. Daca geanta s-a udat, temperatura camerei este perfecta pentru procesul de uscare potrivit acesteia. Nu incerca sa grabesti acest lucru prin apelarea la alte metode de uscare mai rapida.
4. Fixativul si parfumul pot degrada geanta daca intra in contact cu aceasta.
5. Indiferent ca este o geanta de umar dama cu un model casua sau o geanta office fara bretea lunga, incearca sa nu depozitezi mult prea multe lucruri in aceasta. Daca geanta nu a fost realizata pe un suport cartonat, pielea se poate intinde si astfel forma gentii se va modifica.
6. Mare grija la curatarea gentilor din piele de reptila. O bucata de piele de caprioara este recomandata pentru curatarea gentilor de acest tip. NU se recomanda ca gentile realizate din acest material sa intre in contact cu apa, ulei sau produse chimice.

Tu ce trucuri folosesti pentru a-ti mentine gentile curate, cu un aspect cat mai nou?

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?