5 Probleme si solutii aplicate cand telefonul da rateuri
1/16953
calendar_month 16 Dec 2016, 15:01
Numărul utilizatorilor de smartphone-uri e în continuă creștere. Există peste 4,6 miliarde de posesori de telefoane inteligente în prezent, iar România are la rândul său o contribuție procentuală la această cifră.
Nici nu e de mirare, dacă ne gândim câte lucruri putem face de pe acest mini-computer ce încape într-un buzunar. Ne informăm, comunicăm, ne jucăm sau poate chiar învățăm o limbă străină, facem fotografii, le distribuim și așa mai departe.
Se spune că foarte puțini dintre utilizatori folosesc un smartphone la peste 80% din capacitatea sa, dar chiar și în cazul unei utilizări normale, smartphone-urile se mai defectează. Pot fi defecțiuni majore sau mai puțin deranjante, însă posesorii sunt puși de fiecare dată în încurcătură. Care sunt cele mai frecvente probleme ce apar la un smartphone vedem în continuare.
Românii ajung cu telefonul la un service gsm specializat atunci când apar probleme la sistemul de operare, când ecranul tactil nu mai funcționează, dar și când bateria se descarcă mult prea rapid și telefonul nu mai are autonomia dorită.
1. Bateria se descarcă prea repede. Dacă vrei ca bateria telefonului să reziste mai mult, spre exemplu, va trebui să eviți să îl lași la încărcat peste noapte. Mult mai indicate sunt încărcările repetate pe timp de zi, chiar dacă nu sunt încărcări complete. Supraîncălzirea pe timpul încărcării poate fi prevenită prin înlăturarea husei, dar și prin închiderea eventualelor aplicații ce continuă să ruleze pe fundal, chiar dacă au fost închise.

2. S-a defectat o piesă. Printre alte probleme frecvent apărute la smartphone-uri se mai numără și defecțiunile microfonului, ale căștilor sau ale senzorului de proximitate. Mufele de încărcare pot fi de asemenea afectate, din cauza faptului că utilizatorii nu dau suficientă atenție poziționării lor corecte. În astfel de situații, profesioniștii unui service gsm din Suceava specializat sunt de mare ajutor.

3. Nu repara singur telefonul! Există foarte multe tutoriale online care îți pot arăta cum să repari singur defecțiuni frecvent întâlnite la un smartphone, dar de ce să riști? Nu vrei să strici definitiv și irecuperabil gadget-ul fără de care te simți de parcă nu ai avea o mână, deci va trebui să alegi un service gsm profesionist.

4. Ai nevoie de înlocuirea unor piese interne. Te întrebi unde ai putea să faci înlocuirea unui display, a unei mufe, a butoanelor de volum sau chiar a antenei Wi-Fi? Răspunsul stă la service-ul Glassgsm, locul în care cele mai frecvente defecțiuni pot fi remediate în timp scurt, cu garanția calității.
Experții Glassgsm îți vor recomanda întotdeauna să fii prevăzător și să îți îngrijești cum se cuvine telefonul, pentru ca problemele să nu apară. Dacă acestea se fac însă simțite, fie din neatenția ta, fie pentru simplul motiv că telefonul avea un defect din fabrică sau a fost utilizat incorect, trebuie să apelezi la specialiști.
5. Protejează-ți telefonul! Soluții vor exista întotdeauna, însă dacă vei accesoriza telefonul cu o husă și îl vei feri de zgârieturi, dacă nu îl vei suprasolicita și dacă îl vei încărca corect, nu va trebui să apelezi prea des la service sau reparații.La urma urmei, nimeni nu vrea să rămână fără telefon, indiferent dacă e vorba de o perioadă foarte scurtă de timp. Prin urmare, un plus de atenție îți poate fi de foarte mare ajutor!

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?